Mogh píše:
Lietadlová vzducholoď
Ano to existovalo i ve skutečnosti.
https://cs.wikipedia.org/wiki/USS_Macon_(ZRS-5)
Američani teď vymýšlí jak využít velké letouny, jako nosiče dronů. Na zahlčení nepřátelské PVO/PVOS. Neb moderní ruské/ a čínské systémy tohoto typu jsou opravdu nebezpečné hračky A drony budou muset být asi hodně autonomní neb Ruské možnosti REB jsou momentálně asi uplná špička a i američané na ně mají co dohánět(což onehdá sami přiznali). A čínský REB bude pravděpodně též na hodně vysoké urovni.
Dokonce jsem někde viděl i nějaký projekt , i když nevím jak skončil že byla myšlenka vzducholodi letící ve velké výšce(z dosahu ručních střel PVOS které by sloužila jako nosič mega množství sebevraždených dronů. Pro průzkum ,na což by asi nesla i delší drony. Asi by měla delší funkce jako retlasační stanice.
Což by se samozřejmě nedalo použít pro boj z protivníkem který má jakoukoli PVO lepší než MAPAD ale na mlácení se v různých arabo/negrostánech proti teroristům a povstalcům by to mohlo být užitečné.
Jo a ještě si nepatrně k obrázku,Já mám steampunk válčené vzducholodi extrémně rád ale tenhle tvar vzducholodi je děsně divný, a vzdušné víry,proudy a turbulence by s tím podle mě dělasli zlé věci + měli by veliká odpor vzduchu. Stejně tak nechápu proč na vzducholodi lidi cpou námořní kanony. Vždyť by to dělalo děsnou neplechu ve směru letu a zaměřování děl