Perry píše:
DA jsem si schovával na dlouhé zimní večery a úspěšně jsem na ně zapomněl.
Je to ještě rozjetíschopné?
Jak je to s obtížností? měl bych před tím raději dohrát originál?
Mám tady notebook s Win XP, takže to jede v pohodě.
Obtížnost - zkus si napřed tutorialy, ať tě nepřekvapí nějaké finty, jako že jsem dal přesun zakleknuté bandě a oni všichni vstali a rozběhli se skrz kulometnou palbu, protože jsem zapomněl držet Shift.
Nebo kolik má vlnové zranění granát, ať si ho nehodíš pod nohy. Jinak ok. Obtížnost je spíš v taktice, většinou to je jak v reálu, když tě protivník zasáhne, tak končíš.
Jinak první mise je fakt designová hrůza, inu, náš první pokus... ale v zásadě jde o to, doběhnout do budovy, pustit tahový režim a v něm prošmejdit celý barák a vyzbrojit se. V tahovém režimu totiž protivník "bojuje" a nepostupuje po waypointech (to je hodně drsný bug původní hry!), takže nepřítel stojí na místě a ty lootuješ.
Když se vyzbrojíš (jsou tam jen lehké zbraně a jedna energetická, a granáty; doporučuji mít sílu 6, kvůli CAWS), tak vyběhneš ven, na severním křídle postupně postřílíš krycí skupinu, a pak rozebereš jižní hlavní voj. Pak přeběhneš na opačnou stranu silnice postřílet vlky a tím to končí. Následuje pět dalších misí, kde už se dostaneš k těžkým i energetickým zbraním a vozidlům. Dá se to odehrát celé za dva večery.
DA II už je o dost pokročilejší a vymazlenější, ale pořád tam zůstává ten leitmotiv, že hrdinů jsou plné hřbitovy a ty seš ta krysa, co se plazí v blátě a snaží se přežít, jak to jen jde.
BTW: Já si fakt myslím, že to nemá cenu opravovat, to už bude hrát tak pět lidí odteď do konce vesmíru... je lepší ten čas věnovat jinde.