Zdravím :)
Původně jsem to chtěl poslat redakci do zpráviček, ale zdá se, že všechny maily @madbrahmin.cz jsou mrtvé (maily se mi vrací zpátky). Tak mě máte tady na fóru!
Chci jen dát vědět, že vyvíjím webovou MMO hru NuAshworld - z nostalgie po starém polském Ashworldu (to už je 18 let?!). Hra by měla fungovat velice podobně jako Ashworld - hráči dostávají každou hodinu (nebo v rychlých světech co minutu) "tick" a mohou ho použít na boj, pohyb po mapě atd. Celé pozadí hry je postavené na mapě+datech+algoritmech z Falloutu 2.
Zatím hra ještě oficiálně neběží, protože potřebuju dovyvíjet nějaké herní mechaniky, bez kterých by ten pilotní "věk" byl asi nuda. Plánuji hlavně:
- dodělat v bojích algoritmus pro melee+thrown+guns - momentálně se hráči mydlí jen "unarmed"
- dopsat questy, jejich odměny atd. (plánuju, že budou globální a ne per-player, a způsobí změny v celém herním světě - např. osvobození Vica způsobí, že otevře v Klamathu obchod, a vyřešení posledního questu v Enklávě způsobí konec "věku", vyhlášení vítězů a začátek věku dalšího).
Mám samozřejmě další TODOs jako klany, hráčské tržiště, messageboard a podobně, ale to můžu řešit "za běhu" :)
Časově bych spuštění odhadoval asi někdy okolo vánočních svátků / začátkem roku 2025, ale těžko říct.
Zatím okolo hry žel není žádná aktivní komunita, chci až při spuštění pořádně obepsat všechna fanouškovská fóra, reddity, discordy, atd.
Odkazy: