Forum Vaultu Šílené Brahmíny

V dobách dezinformací věřím už jen tomu, co si cvrlikají vrabci na střeše.
Právě je pon pro 11, 2017 10:34 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: čtv srp 20, 2009 11:56 am 
Kapčo brodice kat. B
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 11:08 am
Příspěvky: 4613
Bydliště: Cajzl City
POSTUP RYCHLÉ INSTALACE:
::arrow Stáhněte si free klienta FOnline a extrahujte na disk, zkopírujte soubory critter.dat a master.dat z instalačního disku (nebo už z nainstalované hry) Falloutu 2 do extrahované složky FOnline.
::arrow Nastavte si klienta. Klient je defaultně nastavený na FOnline: The Life After, takže pokud chcete hrát FOnline: 2238, nastavte si klienta podle tohoto návodu. Tzn. jděte do hlavního adresáře, klikněte na FOConfig.exe a ve čtvrté záložce nastavte IP serveru na 94.103.87.42 a port 2238.
::arrow Hru spouštějte souborem FOnlineDx9.exe. A nebo si vytvořte na ploše zástupce a nastavte si patametr za položku cíl "-RemoteHost 94.103.87.42 -RemotePort 2238". (bez uvozovek)

EDbySAY: Drobná korektura.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: pát srp 21, 2009 10:33 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: čtv srp 20, 2009 11:06 am
Příspěvky: 14
Instalace + Nastavení FOConfig.exe

Návod od Smejkiho je plně funkční ale bohužel pro některé jedince příliš stručný a málo do hloubky.
Vzhledem k velkému množství výkřiků do tmy " Jak se tam mám dostat, co mám udělat " a podobně a také z důvodu omezení spamu na fóru jsem se rozhodl udělat tento masivní a ultimativní návod ze kterého doufám už bude vše jasné úplně každému!!!

Krok 1 - Chci hrát, co mám udělat?

Nejdříve si stáhni klienta do hry a to můžeš z torrentu který je uveden v postu u Smejkiho a nebo pokud nechceš z torrentu tak je tady přítel Rapidshare:
http://rapidshare.com/files/267969085/FOnline.zip.
Pro ty co mají sdílenou IP s dalšími 50 lidmi a na Rapida se dostanou akorát tak o vánocích je tady ještě link na free a to tady:
http://www.mediafire.com/download.php?fguzfuuzozj

Krok 2 - Mám staženého klienta, co dál?

Stáhnul jsi si balíček který je zabalený buď v Zipu nebo Raru, jak se to má rozbalit a v čem opravdu popisovat nebudu, pokud toto nevíš tak radši ani FOnline nezačínej hrát protože asi budeš permanentně mrtvý :-).
Rozbal do libovolné složky v PC, já to mám např. přímo na Ploše aby to bylo hned po ruce v případě potíží.

Krok 3 - Vše rozbaleno, už můžu hrát?

NE Teď je ještě potřeba sehnat 2 soubory a sice Master.dat a Critter.dat
Pokud máš doma CD s Falloutem 2 a nebo ho máš nainstalovaný v PC stáhni oba soubory z příslušných složek, pokud ne stáhni si je Megáče:
http://www.megaupload.com/?d=IU8Z1DD8
Oba dva soubory buď zkopíruj a nebo v případě stažení rozbal do složky kam jsi rozbalil klienta.
Pokud jsi vše udělal správně mělo by to vypadat asi takto a ve zhruba stejné velikosti:

Obrázek

Krok 4 - Soubory Master.dat a Critter.dat doplněny, já už chci do pustiny!

Vydrž, Prťka, vydrž :-) už to skoro bude. Následuje poslední krok a to je nastavení FOConfig.exe
Vzhledem tomu, že na fóru je spousta rad a tipů jak to či ono nastavit ale je to rozházené všude možně a pročítat desítky stránek je extrémní sebemrskačství vzhledem k těm tunám spamu co jsou do toho zamotané tak tady 1 jediný megaobrázek který řekne více než tisíc slov :mrgreen:
Takto to mám nastavené já sám osobně a hra fachá bez nejmenších problémů, jediné čím si nejsem 100 % jist je nastavení proxy - to jsem nechal defaultně nastavené, tzn. že jsem na to nijak nesahal :wink:

Obrázek

Za kompletní popis co, kde a jak nastavit poděkujte hráči jménem MORTY

Jeho návod je zde:

Na prvej stranke mozme vidiet velmi pravdpodobne len zhluky pismen a niekde vo vrchnej polovici programu mame zachranny text English. Klikneme.

Hatlanina sa zmeni zrazu na spisovny jazyk rodny, nasej vlasti europskej unie vlastny "English"

Beep on not active game a flush on not active game si mozme kludne vypnut, zbytocne nas bude rusit PC speaker a v spodnej liste nam bude takisto zbytocne blikat nazov fonline, akonahle prepnete na iny porces/aplikaciu v PC.

dalsie dve logovacie funkcie este nepoznam presne ale mam ich zaskrtnute :P

dalsia stranka GAME, nam ako prvu moznost ponuka zvolit si pocet, zrejme pixelov, ako dlho ma pockat kym sa obrazovka zaskroluje ked dojdeme kurzorom na kraj obrazovky.
dalsia moznost, scroll step nam uvadza ako silno sa ma posuvat obrazovka
mouse speed je rychlost mysi. Ak sa vam zda mys pomala, tu si mozte zvysit jej rychlost.
text delay je uzitocne, pretoze nam uvadza ako dlho nam pocas dialogu bude stat text, ktory vravi NPC, kym sa posunie na dalsiu stranu. 3000 znamena 30 sekund.
dalej si mozme zvolit ci zmenu jazyka chceme prevadzat stisnutim ctrl+shift alebo alt+shift. asi je pre vas prirodzenejsie alt+shift.
ak sa nachadzaju subory critter/master.dat niekde inde ako v adresari, kde ste rozbalili, to co ste stiahli, tak tu si mozte zvolit cestu k nim.

Dalsia karta je "COMBAT"
Ako prve si mozme zvolit ci chceme pouzivat oba sposoby boja, v realnom case, alebo tahovy system.
potom si mozme navolit ci chceme aby sa nam zobrazovali naboje ako ciary a bodky, ciary, alebo bodky(povodny fallout ako ho pozame mal bodky)
potom je tu moznost bojovych sprav(pracujem na tom co to robi :P )
a posledne je nejake poskodenie ktore asi utrzi dana postava, ktore sa zobrazi nad jej hlavou a ako dlho to tam bude trcat

dalsia karta je"NET"
ak chceme hrat v anglickej komunite zmenime povodnu hodnotu v polozke game server "host" na "94.103.87.42" a port na "2238"
potom si mozme nastavit proxy..

v karte "VIDEO" mame na vyber rozlisenia:
povodny fallout 640*480
800*600
1024*768
a 1280*1024

-takisto je mozne zadat akekolvek hodnoty, tieto cisla sa vam len automaticky vyhodia, mozte ich prepisat na prakticky cokolvek.

dalej je moznost vybrat si svetlost, dalsie nastavenia neviem co znamenaju, vyskusam pohrat sa s tou velkostou textur ::shock

a potom si mozme zaskrtnut fullscreen ak chceme hrat na celej obrazovke, ak sa nam viac paci v okne, nechame odskrtnute.
ese si mozme zvolit vertikalnu synchronizaciu a ci chceme aby bola hra always on top, cize stale navrchu a nedostalo sa cez nu ani icq ani nic.

posledna karta je SOUND kde si mozme zmenit hlasitost hudby a zvukov.

Originální příspěvek od Mortyho je zde:
http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?f=17&t=375&p=33640#p33667


Krok 5 - Mám to nastavené podle obrázku, už můžu?

NE, aby jsi nebyl pořád death a nedával na fórum milión dementních dotazů, nejdříve si pročti a nauč nazpaměť Oficiální Manuál!!!
Stáhnout si ho můžeš tady:
http://www.fallout-files.de/sonstiges/fonline/FOnline2238.pdf
Doplňující informace máš zde:
http://www.fallout-files.de/sonstiges/fonline/FOnline2238-ADDITIONAL-NOTES.pdf
Vím, že to je celé v angličtině a přelouskat 62 stránek není žádná prdel ale je to opravdu nutné, zejména u věcí které v původním F2 nejsou.

Krok 6 - Manuál přelouskán, už vím co a jak, jdu na to!

Nu, hra se spouští FOnlineDx9.exe a tak směle do toho, vyraž do pustiny, třeba se tam jednou potkáme :wink:


Krok 7 - Doplňkové soubory

Po updatu pustiny nám developeři přichystali další nášup novinek v podobě wipe a nového patche opravující guard bug. Soubor stačí zkopírovat do složky s FOnline.



Jestli ještě můžu dát malou radu, vřele doporučuji si pročíst postřehy a rady zkušených hráčů, protože manuál je fajn ale realita je někdy úplně jiná a aspoň nebudete ze začátku čumět jak brahmína :wink:

Tipy a triky jsou zde:
http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?f=34&t=491

GOOD LUCK ::ano


Naposledy upravil Armyboy dne pát srp 21, 2009 11:32 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 12:35 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 17, 2009 2:31 am
Příspěvky: 59
Bydliště: BoS Outpost
Návod je zde, stačí přeložit.

http://www.nma-fallout.com/forum/viewto ... b7a5a81dac


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 1:34 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Registrován: sob říj 17, 2009 3:10 pm
Příspěvky: 8
Hello!
Zdarek!

It's been a quite hectic wipe and we were forced to relocate to our backup host (213.170.70.111:2238). Many people have trouble getting the client to work.
Wipe byl ponekud hektický a proto jsme byli nuceni presunout hru na zalozni IP (213.170.70.111:2238). Spoustu lidi melo problemy s znovuzprovoznenim klienta.

If you follow these instructions it should work:
Pokud dodržíte následující instrukce mělo by to jít:

1. Run updater to grab factionXXX.dat files (with ip 94.103.86.46, port 4040)
1. Spustit updater pro stáhnutí factionXXX.dat souború (pro update použijte ip 94.103.86.46, port 4040)
2. Delete all cache files except default.cache
2. Smažte VŠECHNY cache soubory vyjma - tj. NEMAZAT default.cache (soubory jsou pod adresarem */FOnline/data/*.chache)
3. Download http://www.mediafire.com/?fefoztn1wrj which contains the new exe
3. Z http://www.mediafire.com/?fefoztn1wrj stáhněte zip soubor který obsahuje nové spouštěcí EXE soubory a nakopírujte je do FOnline.
4. Insert correct IP:Port into config tool (213.170.70.111:2238 right now)
4. Přepište přes config IP a Port na: 213.170.70.111:2238 prozatím.
5. Run the game.
5. Spusťte hru.
6. Login (with default login and password, does not matter) and wait, then go to register
6. LOGIN (s defaultním loginem a heslem, není to podstatné) počkejte, a AŽ POTÉ SE REGISTRUJTE !!

Last step is important, login first, then register. This is because the 2238 content is downloaded then.
Poslední krok je důležitý, nejdříve se logněte, a až potom se registrujte. To je proto, aby se stáhl nový obsah 2238. (Pravdepodobne nové *.cache soubory)

Good luck!
Mnoho štěstí!

Mno.. snad jsem to jakž takž přeložil a místy i lehce poupravil k snad lepší srozumitelnosti..

PS: Jeste je dodano jinym uzivatelem..
Also, if none of that works use this: http://www.mediafire.com/?g1utdoztzwz and put it in the data folder with default.cache
Pokud i přes to nebude FO makat, tak stáhněte: http://www.mediafire.com/?g1utdoztzw a vložte do folderu "data" ve kterem je i default.cache

EDbySAY: Perefektní práce ::ano


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: čtv bře 11, 2010 6:33 pm 
Austin Powers
Austin Powers
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 07, 2009 3:50 pm
Příspěvky: 3289
Bydliště: VŠB
Instalace (aktualizuje se)
http://gang.madbrahmin.cz/index.php?topic=147.0

_________________
HREJTE FALLOUT II RESTORATION PROJECT V ČEŠTINĚ
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 7:11 pm 
Zelenáč
Zelenáč

Registrován: pon črc 27, 2009 12:44 am
Příspěvky: 94
Zdar lidi postupoval sem přesně podle informací a návodu a stejně mi to neběhá. Potřeboval bych vědět jeslti se to náhodou nezměnilo a njede to jinak a nebo jestli by to někdo někam neupnul už patchnutý atd díky moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: čtv kvě 20, 2010 8:51 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: stř srp 19, 2009 8:40 pm
Příspěvky: 11
je potřeba trochu upřesnit co ti nefunguje.
Nějaká chybová hláška?
Zamrzlá obrazovka?
Pobíhají potkani?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 11:03 am 
Zelenáč
Zelenáč

Registrován: pon črc 27, 2009 12:44 am
Příspěvky: 94
stále mi to píše connection problem. dál sem vlastně login jenom tak jak je psáno aby se stáhla aktualizace a nic connection porblem tak sem zkusil udělat postavu a taky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: pon čer 14, 2010 3:30 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Registrován: čtv čer 10, 2010 6:34 pm
Příspěvky: 2
Dobrý den .
Mám dotaz , při instalaci jsem postupoval podle uvedeného návodu, ale pořád mám tyto dva problémy: 1. pořád mi to píše že není možné najít soubor spawnnpc.cfg
2. není možné připojit se k servru


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: sob říj 16, 2010 10:56 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Registrován: sob říj 16, 2010 10:05 pm
Příspěvky: 1
zdravim,
už asi 4 hodiny nad tim sedim a porad se mi to nepovedlo rozchodit..

momentalne nejspis spadl update server, takze to beru jako znameni ze to mam zkusit zitra.

mezi tim bych si rad ujasnil par veci, abych je pripadne nedelal zejtra spatne...

mam jet podle stareho navodu a pak updatovat podle novyho nebo rovnou mam jet novej?

btw co s bodem 3. Download http://www.mediafire.com/?fefoztn1wrj which contains the new exe
3. Z http://www.mediafire.com/?fefoztn1wrj stáhněte zip soubor který obsahuje nové spouštěcí EXE soubory a nakopírujte je do FOnline.

ten soubor tam už neni..dá se to v dnesnich dnech jeste vubec rozchodit?
udělal sem snad vsechno a maximalne kam sem se dostal bylo vytvaření postavy (jeste se starym ip) poté se hra sekne a napise mi to že se nemuže pripojit k serveru, což je celkem logicky kdyz sem porad na starym IP..

nevíte nekdo co a jak? nechtel by mi nekdo ve volnejch chvilích navigovat?
pac já sem po dnesku fakt vyčerpal vsechny mozny napady jak to rozchodit..
dík
susa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: sob říj 16, 2010 11:01 pm 
Kapčo brodice kat. B
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 11:08 am
Příspěvky: 4613
Bydliště: Cajzl City
ptej se prosím kluků tady. Fonline se měnil snad milionkrát a jen oni vědí, jak to teď funguje


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: ned led 02, 2011 3:07 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Registrován: ned led 02, 2011 1:09 pm
Příspěvky: 1
zdravim lidi chci se zeptat nejde semi pripojti do hrypise mito ze se nemuzu prihlasit k serveru neni nahodou uz uplne nova ip adresa naka ? nebo tak neco ,??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: ned led 02, 2011 3:11 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 28, 2009 6:14 pm
Příspěvky: 61
FOnline: 2238 Server:
IP: 94.23.237.127
Port: 2238

Updater:
IP: 94.23.237.127
Port: 4040

_________________
Server-Boy 2238 (2238 server statistics)
postCount++;


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: stř říj 12, 2011 8:06 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Registrován: stř říj 12, 2011 7:50 pm
Příspěvky: 5
Zdravím vás.Jak jistě zjistíte z mého následujícího nejapného textu, jsem tu nový.
A hned při startu na mě bafnul problém:
Nemůžu updatnout hru páč to vždycky skončí takhle:

Connecting to the update server...
Downloading balddude.zip. Size: 20695 kb.


A nic ten prevít nesosá.

V návodu je psáno, "Skrze updater stáhněte nejnovější soubory (nastavte ip 94.23.237.127, port 4040)"
Tož ale kde? V Configure? To jsem zkoušel, výsledek je stejnej.
Jinak hru už jsem spustil, zaregistroval, jen mi to píše že nemám aktuální verzi.Což je logický, že ano.
Poradí tu prosím někdo jednomu holobrádkovi? Díky moc.
::help


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Instalace FOnline
PříspěvekNapsal: stř říj 12, 2011 9:15 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 28, 2009 6:14 pm
Příspěvky: 61
V konfigurátoru nastavuješ IP a port pro klienta, nikoliv pro update server.

V podstatě děláš všechno dobře (: Nicméně podobný problém řešil někdo na ofic fóru, řešení bylo stáhnout si tenhle soubor ručně a poté pustit updater, viz http://fonline2238.net/forum/index.php? ... #msg156322

_________________
Server-Boy 2238 (2238 server statistics)
postCount++;


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Copyright © 2009 Forum Vaultu Šílené Brahmíny