Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je ned čer 15, 2025 10:45 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Baret od Boona - predmet spise do AD&D ?
PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 9:44 am 
Zelenáč
Zelenáč

Nezda se vam, ze +1 PER a +5 CRIT pro baret (cili pokryvku hlavy) jsou vlastnosti, ktere se hodi spide do AD&D ?
Je tam vice takovych predmetu ? Neni tam treba Mace +1 ?:)

Jde mi o to, ze co pamatuju, daly se bonusy ve Falloutim universu nejak obhajit (treba powerarmory, implantaty apod.) ... ale jak vysvetlite todleto ? :)

Předmět příspěvku: Re: Baret od Boona - predmet spise do AD&D ?
PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 9:48 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

baret od boona je specialny predmet. Nejde ho ziskat kupou a ani ho nenajdes len tak pohodeny. Boone je sniper, preto dali rozumne a logicky ako bonus aj +5 critical
Co ma viacej irituje ze perpection zvysuje napriklad klobuk alebo silt. V podstate vlastnost perpection v tejto hre straca zmysel, pretoze ked si dam na hlavu klobuk + okuliare viem si zdvihnut perpection aj o 3 body

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 10:11 am 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

HellAngel píše:
baret od boona je specialny predmet. Nejde ho ziskat kupou a ani ho nenajdes len tak pohodeny. Boone je sniper, preto dali rozumne a logicky ako bonus aj +5 critical
Co ma viacej irituje ze perpection zvysuje napriklad klobuk alebo silt. V podstate vlastnost perpection v tejto hre straca zmysel, pretoze ked si dam na hlavu klobuk + okuliare viem si zdvihnut perpection aj o 3 body

Ber to tak, že když si nasadíš ten klobouk nesvíti ti slunce do očí a máš lepší přehled po krajině ::rofl

Podle mne oboje nejde moc logicky obhájit, ale k čertu s tim vše nemusí být perfektní.

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 10:17 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

jasne vsak hra ma byt zabavna, len mi to pride hodne easy obcas :P a to hram na hard a HC

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 11:30 am 
Zelenáč
Zelenáč

HellAngel píše:

Nejde o to, ze to je specialni predmet a ani logicky nevim, proc by mel pridavat PER a CRIT. Jde o to, ze az dosud tam zadny takovy nelogicky bonus na predmetu nebyl. To bychom za chvili mohli mit i Service Rifle +2d4 Fire Damage ::scratch

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 12:14 pm 
Ozářený
Ozářený

Niekedy sú herné mechaniky na vyššej pozícii rebríčka ako logika. Všetci členovia party po splnení nejakých questov získajú nejaký "upgrade". Niektorí ho dostanú priamo ako perk. V Boonovom prípade je vylepšenie riešené prostredníctvom nového cool armoru, ktorý má bonusové štatistiky.

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 12:41 pm 
Austin Powers
Austin Powers

Doufám, že tu magii někdo odstraní, tak jak to udělali v tomto modu pro Fo3 http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=2662 Když ne, tak to budu muset udělat sám, protže tohle není zkurvenej Oblivion, TOHLE JE FALLOUT!
PE+1 ok, když svítí slunce, ne však v noci, +5% kritický zásah opravdu ne. To samé s hadrama, co přidávají do doktora, oprav, vědy, zbraní apod. Hadry s +-1 CH, +-EN proč ne, ale ne +5 Speech a tak dále.

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 12:45 pm 
Ozářený
Ozářený

Lol, zaujímavý názor ::roll Že zrovna ten +5 speech ti vadí. :) Ten dáva ešte väčšiu... heh... "logiku", než všetky čo si menoval.

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 12:54 pm 
Austin Powers
Austin Powers

Thror píše:
Lol, zaujímavý názor ::roll Že zrovna ten +5 speech ti vadí. :) Ten dáva ešte väčšiu... heh... "logiku", než všetky čo si menoval.

haha a jakou logiku to má, prosimtě? Že když si obuju fešné boty, tak mi to bude líp kecat? ::scratch

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 1:09 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

JaW píše:
Thror píše:

haha a jakou logiku to má, prosimtě? Že když si obuju hezké boty, tak mi to bude líp kecat? ::scratch

Zrovna sáčko, terý přidává +5 speech + 5 barter mi fakt nevadí ( + 5% cirtical už je horší )
1) nedá to zas tak markantní rozdíl
2) Sorry ale dost často úspěch kupců, nebo politiků zaleží dost na tom jak se stylizují a jak se oblíkají. A určítě udělá na mne větší dojem člověk v sáčku, než člověk v opravárenské kombineze ::lol . A znovu ten rozdíl není markantní a záleží předevšim na tvym Charisma ( nvm proč jsem si vzpomněl na pohádku Až opadá listí z dubu od Wericha, kde vystupuje Čert v pěkným obleku, ovšem né jenom v téhle pohádce )

Naposledy upravil Amaroun dne ned lis 07, 2010 1:24 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 1:24 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

::rofl na JaWovo spravedlivé rozhořčení.

I HATE OPEN-WORLD NEXT-GEN SEISMIC RPG GAMES!

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 1:34 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

no já si myslím, že především použití těch dovedností je v této hře uděláno blbě. A když je uděláno použití blbě, pak už je jedno, jestli jsou tam předměty to měnící "magicky". Ono pokud člověk ví přesně, na jaké úrovni musí mít danou schopnost, aby jí mohl použít, aniž by úspěch/neúspěch při jejím použití ovlivňovali i jiné věci, jako třeba štěstí, kde prostě pokud je v rozhovoru dialog, který vyžaduje 60 v řeči, tak s řečí 59 neuspěji nikdy a s řečí 60 vždycky, kde na to nehraje roli vzhled, inteligence, či případné znalosti o daném tématu, a ani ono štěstí, pak prostě to, že plášť pridává +10 do opravování, mi prostě žíly netrhá. :), i když je pravda, že logické to není.

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 1:46 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Milhaus: To že ti před dialog napíšou číslíčko, které potřebuješ k uspěšnému splnění, to doopravdy je přežitek s F3. Štěstí by určitě mělo hrát větší roli.

To Justy: Jo změna Charisma by byla asi lepší

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 2:03 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Justy píše:
Tak to bylo i ve F1 a F2, jen jsi u odpovědí neviděl čísla (možná to tak bylo lepší).

to já myslím, že to nebylo úplně takto, ale že tam prostě hrálo roli víc věcí. Už samotná inteligence ovlivňovala schopnost mluvit, tedy s IQ tykve si koktal pouze písmenka, s velkou inteligencí se ti mohly zobrazovat i věty, které by tě jinak nenapadly. To, že se ti ty věty zobrazily ještě ale neznamenalo 100% úspěch v jejich použití, záleželo i třeba na jiných věcech, jako řeč, nebo třeba charisma, nebo vnímání, a to dohromady. tedy alespoň na mě to působilo tak nějak komplexněji. Díky vnímání jsem si všiml, že je postava nějaká nesvá a roztržitá, díky charismě jsem na ní zapůsobil díky inteligenci věděl, co mám říkat a díky dovednosti řečnictví mě napadalo více vět, které říct a jak jí ovlivnit. do toho mohla hrát roli třeba i karma a celkové image hrdiny a navíc i to, jak se zrovna postava vyspala a jak se vyspal hrdina :). Prostě i když se možnost objevila v dialogu, neznamenalo to, že v ní uspěji, když jí použiji, já nevěděl, co musím umět, mít, abych uspěl. Zde to vím. Působí to mnohdy legračně, když přede mnou stojí chlapík, který mi chce ustřelit hlavu a úspěch jeho přesvědčení v tom, jestli mi jí ustřelí nebo neustřelí závisí na 1 bod v řečnictví. Pokud tam chtěli dát to, že se hráči zobrazuje nápověda, kterou volbu zvolit a kterou ne, mohli tam dát perk empatie, podobně jako ve dvojce.

A v podstatě totéž platí i u věcí jako páčení zámků, nebo u počítačů. Pokud mám vědu na 74, vůbec nedostanu šanci dělat něco s PC, pokud mám 74, pak jej hakcnu prakticky vždycky, jelikož i když se Pc může zablokovat, save/load to jistí :). Ale proč by nemohla postava s vědou 50 zkusit hakcnout PC z požadavkem 75 prostě pouze s tím, že by měla šance naprosto minimální, ale zkusit by to prostě mohla, atd.

Tady ty předměty s magickými vlastnostmi to pak prostě už jen podtrhují. Když budu mít vědu 70 a budu potřebovat hacknout PC, vezmu si onu hadru, která mi vědu zvedne. Díky tomu stačí tu hadru sebou nosit a není vůbec nutné zvedat vědu na 100. Prostě stačí si jí jen obléknout. To, že mám inteligenci 4 a vůbec nevím, co to PC je a i přesto jej hacknu jak nic, už je zase další prvek :).

PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2010 2:32 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

co sa tyka dialogov v f1, f2 boli tam "len tri druhy", pre nizku inteligenciu, priemernu, vysoku
je to v biblii

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další