Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je ned čer 15, 2025 3:50 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hardcore MOD
PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 2:34 pm 
Vemeno
Vemeno

Thror píše:
Justy píše:
Tonnie M píše:
zjistil jsem pár informací a vydal se do dalšího města,po cestě na mě bliklo H2O,tak jsem se napil,a bylo po srandě...fakt HARDCORE
jo taky jsem snědl salisbury steak a bylo po hladu...

No ty vole, to je nedodělané jako svině!
Já bych tam dal náhodné setkání s padesáti supermutanty pokaždé,
když máš žízeň, a stovku chlapů v energozbroji, když dostaneš hlad.

Ja by som tam dal, že keď hráš na Very Hard a Hardcore zároveň, tak tvoja postava potrebuje vypiť 1 liter tekutín každých 30 minút, a zjesť aspoň jedno jedlo za hodinu. Aby to bolo všetko totálne realistické. Ja úplne bežne vypijem 14 dvojlitrových fliaš kofoly denne.

Nič proti tebe, Justy. To je len dodatočná hláška k tomu čo vypotil Tonnie.

ramon.dexter píše:
Za to můžem leda poděkovat Bethesdě... ::zed

Áno, môžeme poďakovať Bethesde za to, že to nie je Diablo. Teda pardón, určite si myslel... Obsidianu.

tady se taky omlouvám,pokud vás můj příspěvek nějak urazil...
v recenzi jsem četl,že ze začátku,pokud hrajete HC mod,bude hra hodně těžká a každej krok bude souboj o přežití,shánění vody nebude tak lehké...
mě vadí to,že prostě o tu vodu není nouze...o jídlo taky ne...

PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 2:54 pm 
Ozářený
Ozářený

Tonnie M píše:
Tak zaprvé mi nenadávej...Hra jako je diablo mě absolutně nebaví...

jak jsem napsal nahoře,dohrál jsem jedničku i dvoju dohromady rozhodně víc jak 20krát a trojka byl odpad,proto jsem se těšil na NV...
ale prostě mi to pořád přijde jak 3ka,je to nedodělaný
já si hru vždycky nejdřív stáhnu a pak si jí popřípadě dokoupím,jako třeba Mass Effect 1 a 2...
ale prostě tohle mi přijde moc...
druhý město obsadili trestanci,třetí město vyplení Legie,v Boulder City je jeden člověk...prostě pořád mi to nějak nesedí,nemůžeš si s nikým pořádně pokecat,u jezera ve fort golf,dostaneš stupidní úkol vycvičit jednotku(sorry ale tak od toho tam snad je 50rangerů a další vojáci NCR)
a to že jsem doktorovi vybral barák,to mě zarazilo,neklesla mi karma,vůbec nic...když přijdu na stanoviště Rangerů a chci jim ukrást stimpak,tak mi karma poskočí pěkně dolů..

přeju ti pěkné hraní,a moc se nenervuj nad příspěvky,co sem píšu...
já si tu hru chci užit stejně jako ty,akorát mi to prostě pořád nějak nejde...
možná zaskočím do Denu za Metzgerem a koupim si sličnou děvu abych se uvolnil...

Nenadával som tebe. Len sa v mojom poste vyskytla nadávka.

V druhom meste sú trestanci. Čo je na tom nedodělané? Je logické že tam sú, podarilo sa im zabiť šerifa, šerifov zástupca bol neschopný budižkničemu, NCR nikde, tak obsadili hlavný hotel. Mimochodom, v meste sa dá pokecať s jedným šéfom jednotky NCR, so starým dedkom ktorý má veľmi veľké množstvo dialógových možností, a povie ti jeden menší dejový zvrat, s jeho ženou, ktorá predáva chlast a jedlo, so šerifovým zástupcom, ktorý ti zadá quest ktorý sa dá riešiť viacerými spôsobmi, s robotom, ktorý ti môže vyprávať príbehy o gangstroch a je v podstate úplne zbytočný, ale ponúka vtipné príbehy, a možno ešte s niekým, na koho som zabudol. Na trápne malé mesto celkom slušné. Šéf banditov na mňa rozhodne plameňomet vytasil, pamätám si to veľmi živo. Na teba nie? Holt, možno nejaká chybka, tie hry občas mávajú. Vadí ti, že na vysokej obtiažnosti musíš vystrieľať veľa munície na zabitie človeka? Vieš o tom, že na zabitie hard mode bossa vo Warcrafte doňho musíš rezať mečmi a kúzlami 8 minút nonstop? Ak chceš realizmus a zabíjať ľudí jednou ranou, hraj na Easy.

Tretie miesto vyplienila légia lebo ho mali po ruke a bolo slabo chránené, pretože NCR to zvorali a majú jednotky rozptýlené po strašne veľkom území. Tretie mesto taktiež má slúžiť na predstavenie Cézarskej Légie hráčovi, aby sa v hre nevyskytla žiadna major frakcia až úplne na konci (keďže Cézarská légia je jedna z dvoch hlavných frakcií hry, je logické, že sa s nimi dá stretnúť už skoro). Mohol si si tiež všimnúť, že keď si zabil šéfa légie v tom meste, dali sa ti ako Failed dva questy. Nedodělaný, čo?

V Boulder City je jeden človek, lebo Boulder city vyhodila do vzduchu NCR aby vyhrali bitvu proti Cézarovi, a odohralo sa to relatívne nedávno. Mesto sa ešte nestihlo zotaviť z tej pohromy, a ktovie, či sa niekedy zotaví. By the way obsahuje jedného sympatického barmana, dobrý vyjednávací pokec so šéfom Khanov, a celkom zábavnú prestrelku. Nedodělané?

Úkol vycvičit jednotku ti pripadal nelogický? Vieš o tom že Fort Golf je miesto, kde NCR posiela neschopných vojakov? Neschopní vojaci majú rôzne výstredné povahy, a ich tréner je bohužiaľ Ranger, a nie vyškolený pedagóg, tak s nimi má prúser. Požiada ťa, aby si ten prúser napravil. Máš ŠTYRI možnosti, ako takúto prkotinu vyriešiť, a každá je úplne iná, a vyžaduje inú schopnosť, a vyhovuje inej povahe/morálke. Nedodělané?

Fajn, doktorovi si mohol vybrať barák. To je jediná vec, čo trochu nedáva zmysel, a trochu zarazila aj mňa. Ale stále... je to len pár vecí do začiatku, a nekúpiš si za to ani Leather Armor.

Nehovoriac o tom že posudzovať tak extrémne komplexné RPG ako Fallout podľa prvých dojmov? Tvoj názor je nedodělaný, nie Fallout.

PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 2:59 pm 
Kapčo brodice kat. B

Tonnie M píše:
v recenzi jsem četl,že ze začátku,pokud hrajete HC mod,bude hra hodně těžká a každej krok bude souboj o přežití,shánění vody nebude tak lehké...

ty jsi četl Sillmenovo preview, co? ::lol
Prosím tě, najdi si pořádné (v porovnání s Sillemenem jakékoliv jiné) novináře, kteří si necucají info z paty ::paul

PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 3:11 pm 
Vemeno
Vemeno

Thror píše:
Tonnie M píše:
Tak zaprvé mi nenadávej...Hra jako je diablo mě absolutně nebaví...

jak jsem napsal nahoře,dohrál jsem jedničku i dvoju dohromady rozhodně víc jak 20krát a trojka byl odpad,proto jsem se těšil na NV...
ale prostě mi to pořád přijde jak 3ka,je to nedodělaný
já si hru vždycky nejdřív stáhnu a pak si jí popřípadě dokoupím,jako třeba Mass Effect 1 a 2...
ale prostě tohle mi přijde moc...
druhý město obsadili trestanci,třetí město vyplení Legie,v Boulder City je jeden člověk...prostě pořád mi to nějak nesedí,nemůžeš si s nikým pořádně pokecat,u jezera ve fort golf,dostaneš stupidní úkol vycvičit jednotku(sorry ale tak od toho tam snad je 50rangerů a další vojáci NCR)
a to že jsem doktorovi vybral barák,to mě zarazilo,neklesla mi karma,vůbec nic...když přijdu na stanoviště Rangerů a chci jim ukrást stimpak,tak mi karma poskočí pěkně dolů..

přeju ti pěkné hraní,a moc se nenervuj nad příspěvky,co sem píšu...
já si tu hru chci užit stejně jako ty,akorát mi to prostě pořád nějak nejde...
možná zaskočím do Denu za Metzgerem a koupim si sličnou děvu abych se uvolnil...

Nenadával som tebe. Len sa v mojom poste vyskytla nadávka.

V druhom meste sú trestanci. Čo je na tom nedodělané? Je logické že tam sú, podarilo sa im zabiť šerifa, šerifov zástupca bol neschopný budižkničemu, NCR nikde, tak obsadili hlavný hotel. Mimochodom, v meste sa dá pokecať s jedným šéfom jednotky NCR, so starým dedkom ktorý má veľmi veľké množstvo dialógových možností, a povie ti jeden menší dejový zvrat, s jeho ženou, ktorá predáva chlast a jedlo, so šerifovým zástupcom, ktorý ti zadá quest ktorý sa dá riešiť viacerými spôsobmi, s robotom, ktorý ti môže vyprávať príbehy o gangstroch a je v podstate úplne zbytočný, ale ponúka vtipné príbehy, a možno ešte s niekým, na koho som zabudol. Na trápne malé mesto celkom slušné. Šéf banditov na mňa rozhodne plameňomet vytasil, pamätám si to veľmi živo. Na teba nie? Holt, možno nejaká chybka, tie hry občas mávajú. Vadí ti, že na vysokej obtiažnosti musíš vystrieľať veľa munície na zabitie človeka? Vieš o tom, že na zabitie hard mode bossa vo Warcrafte doňho musíš rezať mečmi a kúzlami 8 minút nonstop? Ak chceš realizmus a zabíjať ľudí jednou ranou, hraj na Easy.

Tretie miesto vyplienila légia lebo ho mali po ruke a bolo slabo chránené, pretože NCR to zvorali a majú jednotky rozptýlené po strašne veľkom území. Tretie mesto taktiež má slúžiť na predstavenie Cézarskej Légie hráčovi, aby sa v hre nevyskytla žiadna major frakcia až úplne na konci (keďže Cézarská légia je jedna z dvoch hlavných frakcií hry, je logické, že sa s nimi dá stretnúť už skoro). Mohol si si tiež všimnúť, že keď si zabil šéfa légie v tom meste, dali sa ti ako Failed dva questy. Nedodělaný, čo?

V Boulder City je jeden človek, lebo Boulder city vyhodila do vzduchu NCR aby vyhrali bitvu proti Cézarovi, a odohralo sa to relatívne nedávno. Mesto sa ešte nestihlo zotaviť z tej pohromy, a ktovie, či sa niekedy zotaví. By the way obsahuje jedného sympatického barmana, dobrý vyjednávací pokec so šéfom Khanov, a celkom zábavnú prestrelku. Nedodělané?

Úkol vycvičit jednotku ti pripadal nelogický? Vieš o tom že Fort Golf je miesto, kde NCR posiela neschopných vojakov? Neschopní vojaci majú rôzne výstredné povahy, a ich tréner je bohužiaľ Ranger, a nie vyškolený pedagóg, tak s nimi má prúser. Požiada ťa, aby si ten prúser napravil. Máš ŠTYRI možnosti, ako takúto prkotinu vyriešiť, a každá je úplne iná, a vyžaduje inú schopnosť, a vyhovuje inej povahe/morálke. Nedodělané?

Fajn, doktorovi si mohol vybrať barák. To je jediná vec, čo trochu nedáva zmysel, a trochu zarazila aj mňa. Ale stále... je to len pár vecí do začiatku, a nekúpiš si za to ani Leather Armor.

Nehovoriac o tom že posudzovať tak extrémne komplexné RPG ako Fallout podľa prvých dojmov? Tvoj názor je nedodělaný, nie Fallout.

Docela mě dostáváš...ale pořád asi se v tomhle neshodnem...

ve fort golf jsem dostal úkol vycvičit jednotku,tak jsem začal se střelbou,bohužel mám zbraně na 17 takže jsem je nic nenaučil,a nemůžu se věnovat dalšímu výcviku,prostě nemám odemčenej dialog s nikym jiným z jednotky,takže zádrhel,abych dokončil úkol,budu teď muset investovat do zbraní...

ve městech sice dialogy jsou ,jsou i dobře napsané,ale...
ve F1 a F2 prostě ta města žila,DEN,KLAMATH,HUB,Shady sands(NCR),San Francisco(mohl bych prostě vyjmenovávat všechna :-)
tady přijdeš do města-většinou 3 kadibudky(to samý fallout3) 5lidí,a od těch dostaneš úkol,
to je to co mi vadí...vzpomeň si na San francisco...prostě tam bylo 20lidí se kterejma se dalo mluvit,každej byl dobře napsanej,ulice plný,v NV je prostě mrtvo,nuda,
Kolik si pamatuješ postav z F1 a F2? já spousta,sžil jsem se s nima...Z fallout 3 si pamatuju toho Mutanta(nevim jméno),otce a psa,jo a taky pár lidí z Bratrstva...
v NV si pamatuju toho ostřelovače co chodí se mnou,a tu ženskou co jí ustřelil hlavu...to se mi líbilo,dobrej quest...
ale jinak ticho po pěšině
taky mi hodně vadí co se stalo s Vaultama-
v1ce ,byl alespoň jeden v necropolis,sice zničenej ale byl v něm život,ve 2ce ve vaultu 15 bylo plno nájezdníků,ve vaultu 13 zase párači(inteligentní)
ve 3ce nebyl jedinej normální,kde by se žilo,něco se tam dělo,buď byl vypleněnej a plnej ghoulů,nebo šílenejch obyvatel,popřípadě klonů !!!!!!
co to je???
teď jsem vstoupil do Vault 34 a ejhle---plnej ghoulů....radši jsem odtamtud odešel,protože jsem začal bejt kapku radioaktivní...doufám že ten druhej ve hře bude lepší...
Prostě Bethesda to zabila,3ka byla marnost,NV jsem nedohrál,ale přiznám se,ani mě to neláká

PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 3:12 pm 
Vemeno
Vemeno

Smejki píše:
Tonnie M píše:

ty jsi četl Sillmenovo preview, co? ::lol
Prosím tě, najdi si pořádné (v porovnání s Sillemenem jakékoliv jiné) novináře, kteří si necucají info z paty ::paul

jo asi máš pravdu... :-)

ale dostal mě,grázl :-D

PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 3:19 pm 
Vemeno
Vemeno

Justy píše:
Tonnie M píše:
ve fort golf jsem dostal úkol vycvičit jednotku,tak jsem začal se střelbou,bohužel mám zbraně na 17 takže jsem je nic nenaučil,a nemůžu se věnovat dalšímu výcviku,prostě nemám odemčenej dialog s nikym jiným z jednotky,takže zádrhel,abych dokončil úkol,budu teď muset investovat do zbraní...

Jo, to je fakt nelogické řešení... vždyť je úplně normální učit vojáky
střílet, když sám pomalu nevíš, kterou stranou napřed se to drží. :-)

já se přiznám,že jsem si to představoval tak,že půjdu na střelnici,sestřelím pár plechovek a tradá,je hotovo...
ne že jim budu říkat co mají dělat...proto ten zákys no...

PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 3:42 pm 
Vemeno
Vemeno

Justy píše:
Já se ti zase přiznám, že dívání se na někoho, jak střílí, mě zatím nic moc nenaučilo. :-)

Na tom něco bude :-D

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 12:15 pm 
Vemeno
Vemeno

Od HC módu jsem čekal opravdu hodně, vlastně sem se i několikrát (po několika pivech) nechal slyšet, že i když to bude stejně nenápaditá hra jako FO3, tak HC mód to jistí..o to větší bylo zklamání..tedy přiznám se že hraji na normal a to proto, že nechci mit protivníky s přeboostovanými HP, ale abych mel po 3 dnech 'defaultne nastaveneho času' lehkou dehydrataci, minimální hlad a nepociťoval únavu? No nevím, ale to bych nazval spíše LAME mód a ani na easy bych nedával možnost vypnutí..je to směšné..
Takže takto zní můj rozsudek, HC hráčům doporučuji toto..newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=34763..a zbytek tipků může dál vesele skillovat v default HC módu.

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 1:14 pm 
Vemeno
Vemeno

1) píše tady někdo něco o porušování autorských práv?
2) FNV je hodně dobrý, přiblížil se kvalitě předchozích dílů a rozhodně překonal F3. Jasně jsou tam bugy, ale to vyřeší nějaký patch. HC mod mě osobně zrovna nenadchnul...jíst, spát a podobné činnosti dělám raději v reálném světě. Hry mám pro zábavu

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 1:54 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

já to na HC ani nezkoušel, nejspíše by mi vadila nejvíc nosnost, která mi už tak docela vadí, kvůli nepřehlednosti inventáře :). A pokud v HC váží i náboje a léky něco a pokud člověk sebou musí navíc tahat vodu a žrádlo, asi by mi to vadilo o to více. Nemluvě o debilitě společníků, kde by asi byli brzy všichni mrtví, jelikož načítat hru by mě asi dlouho nebavilo. Na druhou stranu možná druhou hru na hc zkusím, aby to trošku oživilo hru a udělalo jí zase o něco zajímavější. První hru jsem pojal spíše jako zábavu a seznamování se s hrou jako takovou a také abych zjistil, jestli mě to vůbec bude bavit.

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 2:40 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

HC je fajn, ale je to stale Easy. Co sa tyka nosnosti, mne staci sniperka + naboje a na blizko nieco + naboje. Nejaky ten stimpack, jedlo, voda, rad x, rad avay a armor. Zbytok je mozne niekde vlozit do truhlice alebo do sejfu, pridadne to naladovat do spolucestujucich. Ty fakt odnesu vela. V podstate len HC usmernil hraca aby nenosil zbytocny bordel vo vaku. Za to mu davam plus. Ale inak je to v podstate o nicom. Pit a jest nie je problem. Radiacia z jedla avody je mala a nie je problem sa z nej vyliecit.
Ja tvrdim ze najvacsi problem je v tom ze hra je robena pre masu ludi a hlavne je aj na konzoly, kde hrat bez takych VATS je fakt o drzu. proste je zla doba na samostatny a plnohodnotny vyvoj PC hier, takze sa musime zmierit s tym ze vsetky hry su vlastne mutacia aby ju mohli hrat vsetky hraci a na vsetkych platformach.
Ale je fakt ze znaky povodnych vyvojarov hry tu poznat, a som rad ze ju dostali do ruk oni. U mna oproti F3 velky pokrok a dufam ze budu pokracovat na vylepsovani

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 2:50 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

no já sbíral věci kvůli prodeji. Jenže se mi nechtělo každou hodinu běhat k obchodníkovi, tak jsem vždycky napěchoval jak společníky, tak sebe a až pak nuceně vyrazil to prodat. Mezi tím jsem neustále řešil, kterou pistoli zahodit, kterou opravit a podobně. Mě by to samo o sobě nevadilo, kdyby byl přehlednější inventář, nejlépe i s popisem věcí, jako ve fallout2. Jenže zde to na mě je moc chaotické a práce s tím příliš zdlouhavá. Proto mi to vadí. V HC módu bych prostě musel chodit k obchodníků skoro furt. Jinak je zajímavé, že voda v té řece, co je přes celou mapu, není radioaktivní a i přes to je o vodu "nouze". :)

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 7:37 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

inac chcem sa spitat na obchodnikov. Stale maju ten isty tovar, zatky im nepribudaju. Pride mi to dost zle a bmedzujuce. Napriklad sa nemozem dostat k niektorim upgradom. Je to HC alebo to tak je v hre?

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 7:58 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

ja sa vraciam, ale stale maju to iste. Nemaju ani zatky ani nic nove. ide ma vystret z toho. neni nejaky mod co obchod trochu upravuje?

PříspěvekNapsal: úte lis 09, 2010 8:15 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Ja už len čakám na nejaký HC mod do HC módu. Základ je nalinkovaný dobre už len ho citlivo vytuniť. Už v Fo3 mi vadilo, že sa v každej chajde vála tak 4x Insta mash a 3x plechovica fazule. Buď by bolo treba z hry odstrániť úplne všetku predvojnovú stravu, alebo ju nechať len na ozaj zapadnutých miestach. Bo inak málokto využije nejak rozumne to varenie nad táborákom. Ďalej by sa mala zvýšiť potreba jedenia a spania pretože to je ozaj dosť divné ak po dvoch dnoch bez spánku je postava len trochu unavená. Po pití nuka coly a ešte toho energy drinku vlastne ani spat netreba.
Ďalej by bolo dobré obmedziť liečivé účinky jedla a nápojov. Príde mi divné, že ma vypitie 4-5 sunset sasparily vylieci z polomŕtva. Velmi dobrý bol na toto mod v Fo3 ( jedlo len nasýtilo, po 2 dnoch nespania bolo túlanie sa vonku dosť riskantné pretože postava sem tam padla vyčerpaním ako keď vám dá dakto KO :D A podobné srandicky.
Takže celkovo je HC mod niečo čo sa len tak nevidí vo vanilla hrách, len ozaj trochu doladenia by tomu pomohlo.

PS: a prosim si aj prenosny spacak, batoh a varič z toho modu z Fo3. Ak by podobný mod niekto našiel na nexe dajte mi vedieť a bude mať moju nekonečnú úctu ::klanim :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další