No, tak nějak sem tuhle anabázi "střelivo" začal, dám tedy své vlastní resumé.
Dozvěděl sem se nové, přinutilo mě to i trochu pročíst Wikipedii. Justy asi bude skřípat zubama, ale vidím to takhle. Hraju fallouta, dá se říct RPG, rozhodně to není
střelecký simulátor, to by věc měnilo. Z mého pohledu by třeba úplně stačilo, kdyby do pistolí byl střelný prach, zápalka pistolová (nebo jen zápalka), já bych dodal jen příslušnou nábojnici a kulkU; u pušek a broků podobně, vždyť je to JEN hra.
Jako úlet ste označili jen ten 12,7 , jako laik (můžu se mýlit) tam těch "střílecích" nelogičností vidím víc.
Brokový náboj 12 - Coin Shot.... tak v reálu bych se tohodle bál jak čert kříže. Místo broků tam nacpat 8 Denárů Legie? V mládí jsme cosi podobného zkoušeli, no, možná bych na půdě ještě našel výstřižky z "Černé kroniky".
Kulka... (kromě brokovnic). Asi si to špatně vysvětluju, ale přesto. Kurýr vyrobí z obyčejného Šrotu 200 kulek, nemá sice autogen nebo cokoli, čím by to přetavil, ale budiž. Pak začne vyrábět obyčejný náboj do pistole, přísně musí dodržet zda bude zápalka malá či velká ale do špičky odborně nasype 12 až XX kulek, které nejspíš ucpe pucvolí

. Sem si vždycky myslel, že z pistole lítá kulka plášťovaná nebo bez, ale vždycky jen JEDNA. Připouštím ale možnost, že kulka je opravdu jen jedna, "tajně" uplácaná ze 40ti brokových kuliček.
V reálu sem ke střílení přišel na vojně, skoro celou sem projel ve "střílně" OT 62, s lafetovaným těžkým kulometem, kohoutek elektromagnet, optika 1 : 1

. Za statečnost mě na konci povýšili na desátníka a povozili v tehdy super tajném vozidle BVP. Stříleli jen "furťáci", my lítali po Libavě a sbírali vše, co zbylo s drátkem naváděných raket... to sem ale nepatří.
Takže, kdyby činnost okolo Přebíjecího lisu a výroby munice trochu zjednodušili, vůbec bych se nezlobil.