Forum Vaultu Šílené Brahmíny

V dobách dezinformací věřím už jen tomu, co si cvrlikají vrabci na střeše.
Právě je stř říj 18, 2017 7:35 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: úte zář 12, 2017 7:44 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte srp 18, 2009 6:17 pm
Příspěvky: 14
Čaute, po rocích jsem si chtěl znovu zahrát NV. Vždy jsem hrál hru na plné detaily a vše šlo plynule. Hra se mi tentokrát o dost více trhala, a tak jsem stáhl a nahradil d3d9.dll který tohle měl vyřešit. Nicméně po tom mi zčerná obrazovka hned po spuštění. Hudba hraje ale nic nevidím. Používám pár modu jako max level, oprava radia, cz, dlcečka.
Nikde jsem tady na foru nenašel odpověď jak tohle vyřešit. V Angličtině tomu moc nerozumím.
Porádí někdo ? prosím


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: úte zář 12, 2017 7:58 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 23, 2015 1:55 pm
Příspěvky: 42
asi nemáš původní d3d9.dll což? (že bys ho vrátil) hw tvého pc? hraješ to pod steamem? provedls aktualizace dx/ovl grafiky?

_________________
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.
Nuka Fofola


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: úte zář 12, 2017 8:08 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte srp 18, 2009 6:17 pm
Příspěvky: 14
Mám, po navrácení se hra zapne normálně. Nicméně trhá se mi stejně. Hraju beze steamu, aktualizace jsem provedl, HW nároky splňuji. Jak jsem říkal , dříve jsem hru dohrál bez problémů. Tady jsem našel jen snížení textur a detailů. Ale vím že to PC dá naplno a chci si hru užít na plno. Přeci jenom už ji mám v půlce rozehranou. Takže jiný nápad jak se zbavit sekání bez snižování nastavení ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: stř zář 13, 2017 6:49 am 
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 02, 2009 2:26 pm
Příspěvky: 11295
Bydliště: Brno
Skip píše:
Mám, po navrácení se hra zapne normálně. Nicméně trhá se mi stejně. Hraju beze steamu, aktualizace jsem provedl, HW nároky splňuji. Jak jsem říkal , dříve jsem hru dohrál bez problémů. Tady jsem našel jen snížení textur a detailů. Ale vím že to PC dá naplno a chci si hru užít na plno. Přeci jenom už ji mám v půlce rozehranou. Takže jiný nápad jak se zbavit sekání bez snižování nastavení ?

Hele, mě se totéž stalo se Zaklínačem, napřed v pohodě, po čase se začal sekat, přehřívat komp, padalo to. Čert ví. Možná už degradovala teplovodivá pasta na procesoru. A možná máš v RAM nějaké nové reziduální programy, které odčerpávají výkon. Jen hádám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: stř zář 13, 2017 8:26 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 23, 2015 1:55 pm
Příspěvky: 42
Skip píše:
HW nároky splňuji

mohl bys napsat tedy přesně co máš? celkově je jak pc staré? Chekotay má asi pravdu

_________________
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.
Nuka Fofola


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: čtv zář 14, 2017 9:16 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte srp 18, 2009 6:17 pm
Příspěvky: 14
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit Service Pack 1
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: GA-MA790X-UD3P
Processor: AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
DirectX Version: DirectX 11
Card name: NVIDIA GeForce GTX 260
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 260
DAC type: Integrated RAMDAC
Display Memory: 2668 MB
Dedicated Memory: 877 MB
Shared Memory: 1791 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 21.21.0013.4201 (English)
Driver Version: 21.21.13.4201
DDI Version: 10
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 11/14/2016 14:30:58, 17559384 bytes

Mody:
CaravanPack.esm
ClassicPack.esm
DeadMoney.esm
FalloutNV.esm
FalloutNV_lang.esp
FNV_4x_DLC_CZ.esp
GunRunnersArsenal.esm
HonestHearts.esm
LonesomeRoad.esm
Max level 255.esp
MerenaryPack.esm
OldWorldBlues.esm
Radio_Oprava.esp
TribalPack.esm
update.esm

verze hry 1.4.0.525
momentálně jsem ve Vaultu 33(?) a jen když se rozhlížím do kola tak se mi za jednu točku sekne hned dvakrát pokaždé tak na 3-5 sekund. Hlavně když jsou v blízkosti NPC postavy. :-(
Není nějaká finta jak to zlepšit ? Třeba přepsat nějaké hodnoty v Fallout_default.ini ? Nebo smazat d3d9.dll a složku v My Documents ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: pát zář 15, 2017 7:51 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 23, 2015 1:55 pm
Příspěvky: 42
Skip píše:
Card name: NVIDIA GeForce GTX 260

neblázni - tahle 9let stará karta hlásí svůj odchod do křemíkového nebe...

_________________
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.
Nuka Fofola


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: pát zář 15, 2017 10:55 am 
Zbrojmistr
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 16, 2009 2:13 pm
Příspěvky: 287
Bydliště: Pripjať
Použij nějaký monitorovací soft a podívej se, co je v okamžiku, kdy se to kousne, nejvíc vytížené.
Můj tip je přeplněná VRAM, GTX 260 má 896 MB a to opravdu není moc. Zkus snížit kvalitu textur.

_________________
Obrázek
'That which can be destroyed by truth, should be.'
- P. C. Hodgell


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: pát zář 15, 2017 5:26 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 23, 2015 1:55 pm
Příspěvky: 42
Justy píše:
Zkus snížit kvalitu textur.

to právě nechce. imho je stará grafika v háji (příčin může být spousta). dnes se dá za pár zátek koupit xkrát silnější karta...

_________________
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.
Nuka Fofola


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Černá startovní obrazovka
PříspěvekNapsal: pát zář 15, 2017 10:37 pm 
Zbrojmistr
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 16, 2009 2:13 pm
Příspěvky: 287
Bydliště: Pripjať
No tak zrovna teď je asi nejblbější doba na nákup GPU za posledních deset let díky posranému Ethereu a ostatním ASIC-rezistentním kryptoměnám.
Zákonitě se to dotkne i bazarové nabídky, protože kdo nekoupí novou kartu, nebude se zbavovat staré (a pokud jo, tak se prodá za daleko víc, než když jich bylo plné Aukro.)

_________________
Obrázek
'That which can be destroyed by truth, should be.'
- P. C. Hodgell


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Copyright © 2009 Forum Vaultu Šílené Brahmíny