Forum Vaultu Šílené Brahmíny

V dobách dezinformací věřím už jen tomu, co si cvrlikají vrabci na střeše.
Právě je čtv říj 19, 2017 1:05 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: ned říj 26, 2014 8:55 pm 
.
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 7:11 am
Příspěvky: 8132
"rozchodil" som Fallout na THL 5000, akurát bez zvuku, dokonca sa mi podarilo objaviť menu, kde sa to dá natiahnuť
na celú obrazovku, postupoval som podľa tohoto návodu https://geekon.com.pl/fallout-for-android-phone-download/,
stiahol som 2 súbory (.apk inštalačku a zbalené súbory, ktoré treba nakopírovať priamo do zložky Fallout), na SD kartu
treba skopírovať celý adresár Fallout z PC (ale priamo na SD kartu do rootu Fallout adresár, nie do nejakej zložky,
napr. Games) a stačí sputiť aplikáciu, nahrávalo to celkom svižne, nie oveľa dlhšie, ako na PC (ako pomalší HDD)

_________________
snáď časom ... CZ manuál na Fallout 1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Návod na Magic Dosbox
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 11:21 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
Fallout 1 v Magic Dosboxe

Ahojte,

pokúsim sa napísať, čo najpresnejšie kroky ako rozchodiť Fallout 1 na Androide. Fallout je hra z prelomu dos/windows a emulácia vyžaduje silnejšie zariadenie. Hneď na začiatku chcem upozorniť, že na GoG verziu sa sťažovalo viac ľudí, že nefunguje dobre. Ja mám staré cd, ktoré voľakedy vyšlo v levely tuším. To funguje dobre.

No ale samotný postup.

1. Potrebujeme iso súbor k Fallout 1. (Alebo bin + cue). Tieto súbory je možné urobiť z originálneho CD pomocou nejakého programu napríklad iso maker alebo nero. Ale na internete existuje veľa stránok, kde sa dá iso alebo bin stiahnuť. Napríklad tu. Táto verzia ale nemá posledný patch. Download link pre patch.

2. Dobre, takže teraz keď máme iso, tak ho treba dostať na zariadenie. Buď na sdkartu alebo do interného priestoru. Upozorňujem, že Android 4.4 a viac zablokoval priamy zápis na sdkartu. Dovoľuje z nej len čítať. Ale keďže iso sa bude len čítať tak je to v poriadku a môže byť na sdkarte. Samotná inštalácia ale musí byť nasmerovaná na interný priestor kde je možné aj zapísať. Je dobré si na internom priestore preto urobiť adresár napríklad Games, kde budeme fallouta instalovat.

3. Nastavenie Magic dosboxu a herného profilu

Globálne nastavenia

Keď spustíte MDosbox tak naľavej strane je tlačítko pre globálne nastavenia. Sú to nastavenia platné pre všetky hry. V sekcii game collection nastavte 'back to colection when
quits' -> setup. Toto je len pre urýchlenie setupu. Vysvetlím neskôr. Potvrďte.

Herný profil

Teraz je treba pridať herný profil. Ked máte platenú/cracknutú verziu môžete si z web stránky stiahnuť a potom importnút fallout 1 game profil. Importuje sa to v ľavo dole cez takú bedňu. Ked máte free verziu tak stlačte tlačítko '+' naľavo a dostanete sa do konfigurácie profilu. Importnutý profil má nastavenia urobené, ale je treba opraviť cesty. Keď je free verzia tak nastavte title, môžete obrázok, ram na 32MB. V oboch prípadoch treba nastavit cestu k disku c:\. To je cesta na interný priestor do adresára Games, ktorý som spomínal vyššie. Potom musíte nastaviť CD-ROM. V podstate to znamená vložiť cd do CD-ROM. V importnutom profile treba opraviť cestu k iso(alebo bin,cue) súboru (podržte dlhšie prst na cd, to vyvolá úpravu cd). V free musíte pridať CD cez '+' napravo. Po konfiguracii CD je treba mať povolenú CD-ROM aj CD.

Inštalácia

1. Zaskrolujte nižšie do sekcie Software, tam sú 2 cesty. Prvá k programu, ktorý sa bude normalne spúšťať a druhá pre setup. Ideme pracovať s setup. Nastavte setup z cd (install.exe). V ľavej dolnej časti konfiguračného okna pribudlo tlačítko 'Setup'. Stlačte ho a dostanete sa do inštalácie fallouta. Zvoľte minimálnu inštaláciu a nainštalujte. Stlačte back button na zariadení a vypnite dosbox. Malo by vás to znova hodiť kolekcie profilov (lebo sme to na začiatku nastavili).

2. Choďte znova do profilu. Treba nastaviť zvukovú kartu. Cestu pre setup nastavte tentokrát z disku c:\ z adresára nainštalovaného fallouta (sound.exe) a stlačte znova dolné setup tlačitko. Nastavte sound blaster 16. Pohybovať sa môžete po menu pomocou special keys z general settings. Po nastavení vypnite dosbox.

3. Znova choďte do konfigurácie a tentokrat nastavte main program. To je fallout.exe z nainštalovaného adresára. Potvrďte. Dostanete sa do kolekcie a odtiaľ už len spustite fallouta.

Patch

Ak máte hru stiahnutú z toho linku tak treba nahodiť ešte patch. Dá sa to urobiť viac spôsobmi ale ja preferujem stiahnuť na PC, rozbaliť a potom prekopírovať do adresára kde ste inštalovali fallouta na tablete/telefóne. Malo by sa vás to opýtať, či chcete prepísať existujúce súbory, dáte áno.

Keď ste importovali profil tak hra už má nastavené tlačítka aj všetky potrebné in-game nastavenia. Profil je ale urobený pre rozlíšenie 1900x1200. Na menšom rozliseni sa zmenší, ale nemusí to byť optimálne. Takže možno texty bude treba nejak poposúvať.

Rýchlosť emulácie

Pokiaľ ste nemenili nastavenia tak má fallout nastavenú automatic performance. To je optimálne nastavenie vzhľadom na rýchlosť hry a kvalitu zvuku. Emulácia by sa dala zrýchliť nastavením zvukovej karty, ktorá nie je taká náročná na emuláciu, napríklad sound blaster 2. Ale nepodarilo sa mi ju rozchodiť. Ale je možné zmeniť performance na max a upraviť nastavenia zvuku. Konkrétne buffersize na 4096. Zrýchly to hru, ale mal som pociť, že zvuk nejak laguje. Ďalej môžete skúsiť zmeniť dynamic cpu na auto. Na mojom tablete NVIDIA Shield tablet nebolo treba nič meniť, ide to pekne. Pre hardcore hráčov je ešte možnosť zmeniť performance na custom. Vtedy hra štartuje na úrovni 3000 cyklov. V general settings je nastavenie pre zmenu cyklov -> Power. Dajte napríklad hodnotu 20000 a skúste sa pohrať čo najviac vyhovuje vášmu zariadeniu.

Tu je ešte video, kde je možné si pozrieť ako hru ovládať.

To by malo byť všetko


Naposledy upravil bruenor dne pát led 23, 2015 5:25 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 3:06 pm 
.
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 7:11 am
Příspěvky: 8132
až budem mať čas a chuť, vyskúšam, či to nebude lepšie, ako to moje, lebo som to nedohral, skončil som ma základni mutantov,
neskutočne to tam seká, teoreticky by som to mohol prejsť sám, spoločníkov nechať vonku, ale Dogmeat zostane so mnou, takže
by umrel, alebo to budem hrať do vianoc 2016, kým to prejdem aj s ním a budem ho furt liečiť, nedokážem na dlhšiu dobu vypnúť
silové pole, teda má to asi niečo s časovaním, lebo postava v otvorenom inventári sa točí veľmi rýchlo a silové pole rýchlo preblikne :|

_________________
snáď časom ... CZ manuál na Fallout 1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 4:32 pm 
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 02, 2009 2:26 pm
Příspěvky: 11296
Bydliště: Brno
Jak to je v dosboxu, tak tam se dá nastavovat snad několik různých rychlostí - určitě to jde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 5:01 pm 
.
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 7:11 am
Příspěvky: 8132
tak je to možné, ale ja som nič nerobil, len nahral 2 súbory a spustil to :D

_________________
snáď časom ... CZ manuál na Fallout 1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2015 7:58 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
No to s tymi spolocnikmi je peklo. V military base som mal Tycha, Iana a dogmeata. Tycha som nechal nakoniec v Braterhood of steel. Tam mu bude dobre. A Iana a psa som vzal so sebou. Ale udrziavat ich na zive bol naozaj nadludsky vykon. Hlavne psa. Stale utekal ked som ho chcel ozdravit. Potom som to robil tak, ze som zapal combat mod. Vtedy uz neutekal. Silove polia sa mi nevypinali, takze ked to slo tak som ich tam zatvaral.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2015 9:20 am 
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 02, 2009 2:26 pm
Příspěvky: 11296
Bydliště: Brno
bruenor píše:
Potom som to robil tak, ze som zapal combat mod. Vtedy uz neutekal.

Ano, to je klasický postup. :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2015 3:18 pm 
.
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 7:11 am
Příspěvky: 8132
veď toto, ja som ich vždy bral zo sebou a zavrel medzi 2 zelené polia, vyčistil poschodie, prešiel na nižšie a boli zase pri mne,
tak som ich zase niekam zavrel a tak dokola, ale na mobile mi to nejde, kliknem na emitor kliešťami, preblikne, vypíše,
že pole bolo vypnuté a vybavené

_________________
snáď časom ... CZ manuál na Fallout 1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: pát led 23, 2015 5:38 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
Tak som to dohral. Nabuduce uz nechcem ziadneho spolocnika :)

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: sob led 24, 2015 7:31 pm 
Zelenáč
Zelenáč
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 8:22 am
Příspěvky: 109
Bydliště: Vault 64
Dotaz, podporuje to myš? Jestli si mam koupit malou myš k mobilu. Mobil samotny, HTC One, myš a klavesnici podporuje..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: ned led 25, 2015 10:39 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
Ahoj, ano podporuje to mys. Ale skusil by som to bez nej najskor. Mozno to bude vyvhovovat. Android ma iste obmedzenia a pouzitie mysi v emulatore nie je tak pohodlne. Na obrazovke su 2 kurzory. Jeden cierny androidovy a potom emulovany v hre. Ten cierny bohuzial nejde vypat (iba niektore zariadenia to vedia). Navyse ked je cierny na kraji obrazovky tak android neposiela spravy o pohybe mysi a tak sa nehybe ani cursor v hre hoci ten moze byt v strede obrazovky. Ale zvyknut sa na to da.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: pát led 30, 2015 10:44 am 
Škandál Európy
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 2:16 pm
Příspěvky: 4384
Bydliště: Na hrane hrotu.
chekotay píše:
Jak to je v dosboxu, tak tam se dá nastavovat snad několik různých rychlostí - určitě to jde.

alt+f11/f12

To by ma nenapadlo ani v najhoršom sne, hrať Fallout na mobile. Musí to byť viac utrpenia než radosti.

_________________
Šedý človek sa cíti najlepšie v šedej zóne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: pát led 30, 2015 11:50 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
:D No ja som veľmi náročný človek...Ale dá sa to hrať. Ovládanie nie je ako na PC ale dá sa na to zvyknúť a dokonca je to fajn. Ale treba na to väčší displej a svižnejší stroj inak je to ozaj utrpnie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: pon úno 09, 2015 6:58 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
Ahojte, po tom čo som dokončil Fallout 1 na tablete som sa rozhodol, že sa pustím aj do dvojky. Rozchodil som window 95 v dosboxe a spustil Fallout 2. Na moje prekvapenie mám pocit, že dokonca beží rýchlejšie ako Fallou 1 priamo pod DOS-om. Pokúsim sa ešte spustiť aj Falout 1 pod windowsom a možno win verzia bude rýchlejšia ako dos. Keď rozohrám viac dvojku tak sem napíšem manuál ako na to. Bude to oveľa jednoduchšie ako ten manuál čo som sem písal vyššie, ale musím nájsť niekde miesto kde sa dá uložiť 2.3GB súbor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout na Androidu
PříspěvekNapsal: ned čer 14, 2015 11:32 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
Ahojte urobil som Fallout 1 instalacne video pre Android. CD je pouzite z mojho postu trochu vyssie.

https://youtu.be/qHuJsIeUcA0


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Copyright © 2009 Forum Vaultu Šílené Brahmíny