Forum Vaultu Šílené Brahmíny

V dobách dezinformací věřím už jen tomu, co si cvrlikají vrabci na střeše.
Právě je sob pro 16, 2017 5:36 pm




Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FAQ - Nejčastěji pokládané dotazy
PříspěvekNapsal: úte kvě 12, 2009 7:56 pm 
Austin Powers
Austin Powers
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 07, 2009 3:50 pm
Příspěvky: 3289
Bydliště: VŠB
Čeština
Somnambulův návod
Perův průvodce
Okleštěná verze F1 - download

1.
Citace:
Fallout se mi nedaří řádně nainstalovat. Jde to nějak obejít?

http://madbrahmin.cz/index.php?dir=fall ... instalovat


2.
Citace:
Fallout se často seká, padá, obrazovka černá a hlásí nedostatečné místo na disku…

http://madbrahmin.cz/index.php?dir=spol ... =technicke
--
http://madbrahmin.darktemplars.cz/phpBB ... 96&start=0


3.
Citace:
Lze ovládat spolubojovníky stejně jako ve F2? V rozhovoru nikde tuto možnost nevidím!

Ne, jak jsi řekl, spolubojovníky lze takto ovládat jedině ve F2. Ve F1 to lze jen trochu kompenzovat pomocí tohoto modu, který vám do rozhovoru přidá pár těch nejzákladnějších pokynů.


4.
Citace:
Jeden ze spolubojovníků mi zablokoval cestu a nemohu se přes něj kamkoliv dostat! Lze ho nějak popostrčit?

Bohužel, tato možnost je pouze ve F2. Doporučoval bych load, v krajních mezích odstřel spolubojovníka.
Mort napsal: a co funguje na tisic percent... zmenite si kurzor na hybanie, a klikate na miesto kde stoji vas partak... som to cital myslim v scocheatri a naozaj to funguje...


5.
Citace:
Jakou úlohu hraje za Katedrálou pes Sasha? Dá se k němu nějakým způsobem dostat?

Ne, opravdu nedá. V jednom z rozhovorů Chris Avellone prozradil toto:

Sasha patřil Vinci Denardovi, to je jeden z producentů v Interplayi (nemakal na Falloutu, ale přátelil se s mnohými z nás – produkoval mezi jinými Conquest of New World). Dave Hendee k tomu říká: „…bylo takovou tradicí mít jeho psa v každé hře Interplaye – v nějaké formě. Většinou se objevují v sekci Poděkování nebo jinde v našich starších manuálech.“


6.
Citace:
Co mám udělat, respektive neudělat, abych se mi v Nekropolis dostalo dobrého konce?

Tak zaprvé musíš nechat na živu podzemní ghouly, to bezesporu. Také musíš opravit jejich vodní pumpu a vystřílet zdejší posádku supermutantů. Řekl bych, že odstřel Seta a jeho přisluhovačů na dobrém konci roli nehraje, ale rozhodně jeho likvidací nic nezkazíš. Nu a pak samozřejmě se do Nekropolis nesmíš znovu vracet - prostě máš na návštěvu jen jeden pokus a šmitec.


7.
Citace:
A jak dostat dobrý konec i v Hubu a u Následovníků apokalypsy?

V těchto místech, kvůli bugu, dobrý konec zkrátka nedostaneš. Jejich znění si ale můžeš pročíst zde: http://madbrahmin.cz/index.php?dir=fall ... e&id=konce


8.
Citace:
Jak se dostanu do skladiště Bratrstva oceli a co tam popřípadě najdu?

http://madbrahmin.darktemplars.cz/phpBB ... .php?t=785


9.
Citace:
Ahoj fšeci, poraďte prosím jak se přidává v f1 náklad spolubojovníkům (Ianovi a tak), ve dvojce je mi to jasné, ale v f1 prostě nevím.

toudi_sk napsal: ale tak sa nedaju pretazovat, lepsie je predat im to zadarmo a potom to od nich bez problemov ukradnes

burlak napsal: dá se celkem snadno: zabijte svého spolubojovníka a pak hezky v klidu přendejte své věci do jeho mrtvoly.


10.
Citace:
Mohu porazit počítač Zax v šachu?

Chris Avellone v rozhovorech:

[i]Podle Jesse Heiniga, jednoho z programátorů a designerů, který je zodpovědný za vytvoření umělé inteligence této mašiny, je to takhle: Abyste porazili Zaxe, musí se vám podařit kritický úspěch při prověřování Inteligence a Zax musí ve své prověrce kriticky selhat. To se stává jen velice VELICE zřídka. Předpokládám, že je k tomu potřeba INT. 10, ale možná se pletu. Žádná ze schopností (snad s výjimkou Gamblingu) se nezdála pro tento účel vhodná, tak jsme šli cestou prostého prověřování Inteligence.

Tak zkoušejte, chlapci. :) Pokud vím, tak se to tady ještě nikdy nikomu nepodařilo.


11.
Citace:
Jsem ve sklepení pod Katedrálou a nevím jak dál.

Na jihovýchodě se kousek zdi jeví jako průchod, který otevřete jedině tak, že použijete schopnost paklíč na knihovnu která je nedaleko. Pokud s paklíčem neuspějete, budete muset zhruba minutu dvě počkat, než vchodem projde jedno z Dětí - průchod pro vás nechá otevřený.


12.

Citace:
Dá se po dokončení hry pokračovat jako ve Fallout 2?


casino12 napsal: Pro všechny, kdo se nechtějí s Falloutem rozloučit, mám jeden tip. Před závěrečnou sekvencí si uložte pozici. Pomocí cheatovacího editoru (jako např. falche.exe) si zvedněte počet AP (např na 1000) a pak pozici načtěte. Až vás overseer exkomunikuje a bude odcházet zpět do Vaultu 13, rychle přejděte do bojového módu. Pak v klidu vykráčejte z jeskyně vedoucí pryč z Vaultu a hra může pokračovat do nekonečna (je to i příležitost podívat se na impozantní kráter, který zůstal po výbuchu v katedrále). Jenom se už nikdy nesmíte vrátit zpátky do Vaultu
Editor postavy je zde - http://www.madbrahmin.cz/download/fallo ... falche.zip


13.

Jenda píše:
Kde je adresář se soubory savegame? - VISTA

Zdravim vsevchny, mam maly problem, jestli si dobre pamatuji, tak adresar se sejvama byl na C:\....\fallout\SAVEGAME, nebo tak nejak. Chci preinstalovat PC a tim padem zazalohovat fallouta. Ale adresar tu nemam. A ve hre jsou savy normalne ulozene a hratelne. Dokonce jsem dal vyhledavat savegame, *.sav, slot.... ale vyhledavani mlci... Mad Tak jsem si rikal, ze je to asik jinak, tak jsem cely adresar zkopiroval na 2. PC abych zkusil, ale po spusteni hry jsou savy prazdny... Exclamation Prosim HELP
Mozna jeste jestli pomuze, jedna se o Fallouta 1, na systemu Windows Vista Ultimate, a verze je 1.3.2 s CZ a NPC viz zde http://www.madbrahmin.cz/download/fallo ... 070202.txt


VYRESENO... Mám to.. Po hodinách a hodinách hledání jsem to našel... Problem je v operacnim systemu Vista, ktery si vytvoril, nejspise kvuli kompaktibilite VirtualStore... Pro dalsi zmatene - zde je presna cesta(muj profil... Takze jenda tam mozna nebude)
hawkey: jen chci podotknout, že obvykle se uložené pozice nachází tady - fallout/data/savegame


14.

Iggy Pop píše:
mam takovej mensi problem..pouzivam sniperku ale nejde me z rukou dat zpet do inventare(kdyz nepocitam pomoci nahrazeni predmetu v ruce)..to ale neni nejvetsi problem..horsi je to kdyz si chci vzit od mrtvoly/ze skrinky novou sniperku..to od te mrtvoly/skrinky nejde do myho inventare vubec pretahnout..vrati se zpet do jeho..to stejny s plazmovou puskou (u te me to hlavne stve!), ale cokoliv jinyho,munice utocny pusky, granaty brneni jde.. misto v batohu mam (neco kolem 40kg)


Lucifer: je to myslim problem ze neni nijak videt ktery kus toho sprite se vlastne dava do inventare, na vic pokusu by se to melo povest. U te sniperky mi to taky nekdy blblo. Vivat dokonaly uzasny a bezchybny Fallout 1 - fungovalo!


15.
Pavello píše:
Prosím o radu - sehnal jsem v Bratrstvu pro Kyla motivátor, ale nedaří se mi mu ho dát - při pokusu o dialog tvrdí že má moc práce, zkoušel jsem přesunout ho do jeho batohu, dát si ho do ruky, dát ho na stůl do energozbroje... A stále se mi to nedaří. Prosím o nějakou radu.


Scratch: Myslím, že abys vůbec mohl tu energozbroj opravit, musíš nejdřív s tím mechanikem pokecat - pokusit se mu dát ten motivátor, on ti pak řekne něco, jako ať si to opravíš sám, že to není nic těžkého a dá ti k tomu ještě tuším dá příručku opraváře...

Hawkey: Bravo, přesně takto postupuj! Pak akorát klikni na schopnosti-oprava a následně na energozbroj rozloženou na stole. Finíto.
Pokud ti to ten opravář nechce vzít, něco děláš špatně. Nevím, možná si postupoval špatně při krádeži a Rhombus si tě všiml, možná mu to dávaš ve špatný čas (chápej, některé postavy tě v noci tak akorát vyfakujou).


16.
Citace:
Přišel jsem do Necropolis - a co nevidím? Všude mrtví ghoulové, kolem nich hromada Supermutantů.


Přišel jsi tam moc pozdě, asi ses po cestě pustinou toulal víc, než bylo zdrávo.
Water chip odtud sice dostaneš, ale questy atd. jsou už pro tebe pasé.

Zkus nějaký dřívější load, případně se příště tolik neflákej.


17.
Jenda píše:
Zdravím, konečně jsem sehnal Fallout 1 pro Mac OS, ale mám na PC rozjetou svou životní hru,vše se mi daří na 100% a chtěl bych přetáhnout savy na Macíka. Když jsem to zkoušel, podařilo se mi je tam dát, a dokonce byly v nabídce načíst. Jenže když jsem načet, vyskočila chyba že je save poškozen. Mám na PC "Češtinu s patchem 1.3.2 (neofic.)". Je nutné ji mít i v Macíku? Popř je to proveditelné?


Prost: Imho pokud bys mel spousteci soubory ve stejne verzi na obou systemech a tu omacku kolem (tj. cestinou obdarena modifikace) bys prekopiroval do adresare Falloutu v Mac OS, vsechno by slapalo jak melo, vcetne ulozenych her.
Ale je to jen myslenka postavena na to, ze posledni verze spoustecich souboru je 1.1 a modifikace je nijak nemeni.
A take doufej, ze znak konce radky, ktery je afaik na Mac OS a na MS Windows rozdilny, nebude delat bordel


18.
ELO2004 píše:
Prave plním prvý Job od Matlesa Falconesa kedy mam odprasknuť šefa vodnich kupcú s manželkou.Všetko som postrieral aj stráž.Zobral som naramok a ked som bol spať U falcona ten típek pri bare hovory. *mnel si svou šanci-a tu sis postral,zmis nemam na tebe trbielivost*potom by sačal utočiť.mam pri sebe este splolubojovnikov a moj žerik.Nemam sa teda ako dostať k šefovy lebo cez dvere ma nepusti.


http://madbrahmin.darktemplars.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=59&start=0


19.
toudi_sk píše:
straz pred skladom Brotherhood of Steel tvrdi, ze dovnutra mozu ist iba Pisari a Paladini a ked som chodil po ubikaciach,
tak sa ma pytali, cim chcem casom byt (Pisar/ Paladin), da sa to nejako ziskat, alebo su to iba kydy, aby rec nestala?
(aj Rhombus naznacoval daco podobne, ze neskor ma bude cvicit), tak neviem)


Hawkey: V obou případech je odpověď záporná... tudíž ne, nedá se stát písařem/rytířem, ani nejde přijmout Rhombura jako svého mistra.


20.
Ferdish píše:
Dopracoval som sa do Junktownu, kde sa mi po naloadovaní hra každé cca 3 sekundy na chvíľu sekne, ale vzápätí ide ďalej. Je to dosť nepríjemné, hlavne keď sa pohybujem alebo keď potrebujem s niekým rozprávať. Skúšal som sa pohrať s kompatibilitou - bez výsledku. Pritom hra až doteraz fachala normálne. Dalo by sa pohrať s cfg súbormi (ako tomu bolo vo FO2), prípadne ako to vyriešiť?


problem vyriešený - musím mať svojích compadres mať vždy blízko pri sebe, ak sa niekde zaseknú alebo sú veľmi ďaleko, tak sa skript snaží opakovať akciu niekoľkokrát, čo spôsobí tie krátkodobé sekania.
hawkey: já jsem se s tím také setkal, razantně jsem to pocítil až v Glow, po kterém se s parťáky opravdu nedalo pohybovat. Problém jsem vyřešil tím, že jsem je po dobu pohybování se v lokaci vyhodil z party a opravdu byla pak hra o mnoho plynulejší.


21.
smatla píše:
Když jdu ve F1 do Katedrály do 2 patra, tak na mne z ničehonic začnou střílet supermutanti.. zkoušel jsem všechno - sundat a vyměnit zbroj, zbraně, nechal jsem dole Iana a Tycha a nic.. furt na mě stříleli? Čím to je? Když sem to hrál poprvé, tak jsem to udělal normálně. Zašel jsem za tím hlavním mnichem, teď nevím, jak se jmenuje. Poraďte.

Rozhodně s sebou nesmíš mít žádné spolubojovníky, Dogmeata nevyjímaje, také by jsi měl být oháknutý do róby Dětí, možná i mizík bys mohl použít. A prohozením pár slov s Laurou, rajcovní špiónkou Následovníků, také nic nezkazíš. Odemkne ti schodiště k Morpheovi a řekne ti něco o Katedrále.


22.
Citace:
Hra pada kazdu chvylu..

Najdi v zlozke s F2 subor fallout.cfg a otvor ho v text editore. Najdi polozku art_cache_size, tato polozka ovplyvnuje padavost hry. Musis najst spravne cislo, zalozi na tovojej PC konfiguracii, takze musis skusat. Ak tam mas napriklad 300, tak tam zadaj 350, uloz spusti hru a uvidis ci sa to zlepsi alebo zhorsi a proste skusaj kym nenajdes spravnu konbinaciu. Dost casto je to hodnota 250.


23.
Icephoenix píše:
Hraju Fallout 1... nicmene doba ponekud pokrocila a hrat F1 ve fullscreen na 24" sirokouhlem LCD je trochu blaznostvi... zkousel sem googlit, hledat na foru ale nebyl jsem schopen to zvladnout. Nasel jsem jen to ze mi muze pomoci tento mod: http://timeslip.chorrol.com/sfall.html jenze pouzivam win vista premium a nemuzu to proste rozbehat... chci tu hru pustit proste v klasickem okne. Ma nekdo v rukavu opravdu funkcni radu? predem moc diky. Visty bezi na service packu 1


JaW napsal:
Na rozliseni je tady resolution patch a ten funguje bez problemu. http://www.nma-fallout.com/forum/dload.php?action=file&file_id=1212
a na hrani v okne je nejlepsi D3DWindower


24.
Citace:
Může mi prosím někdo podrobně popsat jak ukrást předmět od NPC a jak jej vložit zpět do inventáře ?


Buď to můžeš udělat přes skilly (červené tlařítko na pravé straně panelu, viz obrázek),
nebo to jde přes klávesovou zkratku - "3" na háčkové klávesnici.

Sebereš NPC něco z inventáře a jednoduše přesuneš do svého.
Pokud se to povede, předmět se přesune. Pokud ne, interface se ukončí a NPC zaútočí.
Závisí to na tvém skillu, postavení vůči NPC, hmotnosti předmětu atd.
Přesunování věcí do inv. NPC funguje na chlup stejně.

Obrázek

_________________
HREJTE FALLOUT II RESTORATION PROJECT V ČEŠTINĚ
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvek: 1 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Copyright © 2009 Forum Vaultu Šílené Brahmíny