Forum Vaultu Šílené Brahmíny

Z důvodu velkého počtu lidí, kteří se minulou neděli nudili, se příští neděle ruší.
Právě je ned čer 25, 2017 11:29 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: úte srp 13, 2013 4:02 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: čtv srp 08, 2013 9:28 pm
Příspěvky: 11
Podarilo se mi rozebehnout Fallout 2 na Androidu v Qemu x86 tak jsem hodil video na youtube:
http://youtu.be/W4K5Ay1S3ek
Predem bych vas rad varoval at nemate prehnana ocekavani. Hra bezi docela obstojne, ale loading trva strasne dlouho, klika se volume buttonem, a nema to softwarovou klavesnici.

Návod
1) Nainstalujte Fallout 2 na pocitaci (opet ta nejvetsi instlace)
2) Stahnete si Qemu x86 emulator se vsim potrebnym z:
http://www55.zippyshare.com/v/67858846/file.html
3) Stahnete a nainstalujte si trial verzi WinImage z:
http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/CD-DVD-Images-Utils/WinImage.shtml
4) Rozbalte HDD_2Gb.img. Najdete jej v archivu ktery jste stahli v bodu 2)
5) Tamtez najdete i fallout2.cfg, ktery zkopirujte do slozky s nainstalovanym Falloutem 2.
6) Otevrete HDD_2Gb.img ve WinImage a zkopirujte do nej slozku s nainstalovanym Falloutem 2.
7) Z archivu ktery jste stahli v bodu 2 rozbalte slozku sdl a soubor libSDL.apk
8) Zkopirujte vytvoreny HDD_2Gb.img do slozky sdl
9) Zkopirujte slozku sdl primo do smartphonu/tabletu.
10) Zkopirujte libSDL.apk do vaseho smartphonu/tabletu a nainstalujte jej.
11) Ve slozce sdl se nachazi soubor sdl.conf a tohle je zakladni konfigurace, kterou budete potrebovat:
Kód:
/sdl -L . -m 256 -boot c -hda c.img -hdb HDD_2Gb.img -usb -usbdevice tablet -soundhw sb16

12) Spustte libSDL a dostanete se na plochu s Windows. Odtud jiz muzete spustit Fallout 2.
left click = volume up
right click = volume down

Originalni anglicky navod najdete tady spolu s instrukcemi jak sprovoznit restoration project, ktery jsem osobne nezkousel, a proto ho tu take nepopisuji:
http://www.nma-fallout.com/forum/viewtopic.php?t=62312

Odkaz na navod Fallout 1 na Androidu(ten bezi podstatne lepe nez Fallout 2):
http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?f=6&t=11392

Na mem Youtube kanale najdete i mnoho dalsich her, ktere jsem zkousel na telefonu jako Starcraft, Warcraft 2, Diablo, Tomb Raider, ...
Vsechno najdete v playlistu "mobile gaming"
http://www.youtube.com/user/GrimYTB


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: úte srp 13, 2013 8:15 am 
Škandál Európy
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 2:16 pm
Příspěvky: 4329
Bydliště: Na hrane hrotu.
Hodnotný príspevok po dlhšom čase, thx. Síce neviem, prečo by chcel niekto hrať v mobile, ale ten android už možno majú aj nejaké tablety, tam už by to šlo..

_________________
Šedý človek sa cíti najlepšie v šedej zóne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: stř srp 14, 2013 4:09 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: čtv srp 08, 2013 9:28 pm
Příspěvky: 11
Na tabletu se to urcite bude ovladat lepe a pokud ma vetsi vykon tak by to mohlo bezet i trochu rychleji. Bohuzel nemam zadny Androidi tablet po ruce, takze video je ze Samsungu Galaxy S3.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: stř srp 14, 2013 10:08 am 
Škandál Európy
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 2:16 pm
Příspěvky: 4329
Bydliště: Na hrane hrotu.
Každopádne ten WIN95 na mobile je super. Rozbehal by som aj WIN NT na tom? Mám ešte originálku tuna, tak možno by som si aj kúpil časom nový smartfon. Pozrel som to video a tá rýchlosť je presne taká, jak som to hrával ja prvé roky na 486DX. To som si dával 17-18 hodín denne prvé týždne.. Padá hra aj na mobile tak jak na PC?

_________________
Šedý človek sa cíti najlepšie v šedej zóne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: stř srp 14, 2013 1:15 pm 
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned říj 31, 2010 8:40 am
Příspěvky: 771
Tak mohl bych to vyzkoušet na Transformeru, ale vím, že bych to stejně nehrál... Ale ještě se zeptám, zda to vyžaduje rootnutý Android nebo není třeba?

_________________
„Díváte-li se dlouho přímo do Slunce, k poškození oka dojít nemůže, ale síla fotonů, které necvičeným okem projdou, zanechá na čočce flek, přes který nejde vidět.“


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: stř srp 14, 2013 3:06 pm 
.
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 7:11 am
Příspěvky: 7954
páči sa mi, že sme každý úplne iný, ja zase s istotou viem, že nebudem hrať nič iné ::cool

_________________
snáď časom ... CZ manuál na Fallout 1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: sob srp 17, 2013 7:32 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: čtv srp 08, 2013 9:28 pm
Příspěvky: 11
Podle toho co jsem cetl, tak hra pada uplne stejne jak na PC, zadna extra stabilita to neni.

Rootnoty Android neni potreba.

Pridal jsem do fora Fallout 1 na iPadu, kdyby nekoho zajimalo jak to bezi na iOS.
http://forum.madbrahmin.cz/viewtopic.php?f=6&t=11396


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: úte srp 20, 2013 10:28 pm 
Zelenáč
Zelenáč
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 8:22 am
Příspěvky: 109
Bydliště: Vault 64
Škoda, že to není nějaka offiko nebo alespon hráčká transofrmace, jako se ted chystá Transport Tycoon na Androidy.. F1 už jsem zkoušel hrat na mém HTC Desire a sekalo se to jak prdel, možná tim že ten mobil taky už neni nejnovější .. jsem ale rád, že tohle se furt řeší a těším se na dobu kdy to bude vychytané a budu si hrat v praci na mobilu Fallouta jak víno, nebo v autobuse, v letadle, kdekoliv.. :) Ja to tenkrát rozjel i s modama a češtinou :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: stř srp 21, 2013 10:49 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte srp 18, 2009 6:17 pm
Příspěvky: 11
při spuštění libSDL (který mi na SD kartě spustit nešel) se dostanu na plochu kde při spuštění ikonky Fallout 2 mi vyskočí chyba s directama _ Could not load DirectX This program requires win 95 with directx 3.0a or later or Win NT ver. 4.0 with service pack 3 or greater.... jak vyřeším tenhle problém ? Může to být tím že jsem v PC přidal do složky češtinu, originální patch 1.02D a neoficiální Killapův patch 1.02.25 tady z VŠB? zkoušeno na SII plus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: čtv srp 22, 2013 3:11 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: čtv srp 08, 2013 9:28 pm
Příspěvky: 11
To je zajimave, ted jsem se dival v sdl jakou verzi directX ma nainstalovanou a pokud dam start->run->dxdiag tak mi to ukaze 8.0. Muzes to overit u sebe? Pokud ti to s SDL nebude fungovat tak napis protoze uz se na netu objevil navod jak spustit Windows 95 v DosBoxu turbo, takze to muzes pak zkusit tam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: čtv srp 22, 2013 12:22 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte srp 18, 2009 6:17 pm
Příspěvky: 11
taky mám 8.0... ale stačilo si pohrát s DirectDraw Acceleration a už se to spustilo :D .... načítá se to docela dlouho a plynule mi to taky moc nejde a o hratelnosti ani nemluvím ..stím jsem však počítal...takže zkusím rozjet první díl. I tak ..díky moc :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 2 na Androidu
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2015 6:13 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: úte led 20, 2015 10:36 am
Příspěvky: 12
Ahojte,

ak má niekto záujem o Fallout 2 na androide tak tu je návod. Potrápil som sa s českým win95 a do Fallouta som nahodil tiež češtinu.

Obrázky
http://www.mediafire.com/view/l30or2l9r ... -56-11.png
http://www.mediafire.com/view/u1iw860a4 ... -02-55.png
http://www.mediafire.com/view/ylaccf5xs ... -57-25.png
http://www.mediafire.com/view/9dxj4d7e9 ... -02-36.png

Potrebujete stiahnut Magic Dosbox free alebo donated z google play

Stiahnite tieto súbory a nakopírujte ich do tabletu/telefónu. Prvý je windows95 a druhý harddisk s Fallout 2.

1. http://www.mediafire.com/download/4hahp ... /w95cz.img
2. http://www.mediafire.com/download/me2mg ... allout.img

Potom potrebujeme nakonfigurovať Fallout 2 game profil. Donated verzia si môže rovno naimportovať tento profil s vytvorenými tlačítkami a nastaveniami (viď obrázky vyššie)
http://www.mediafire.com/download/uw34c ... lout_2.mgc

vo free verzii sa to musí urobiť ručne
Takže keď spustíte Magic Dosbox tak napravo je '+' pre pridanie nového profilu.
Nastavte
1. Názov + obrázok
2. Zasrolujte úplne naspodok a zaškrtnite Expert Settings
3. Editujte expert settings a nastavte hodnoty takto :

[dosbox]
machine=svga_s3
memsize=63
vmemsize=4

[render]
frameskip=2

[cpu]
core=dynamic
cputype=auto
cycles=max 105%

[mixer]
blocksize=1024
prebuffer=10
rate=16000

[midi]
mpu401=none
mididevice=none
midiconfig=

[speaker]
pcspeaker=false
pcrate=11025
tandy=off
disney=false

[sblaster]
sbtype=sb16
sbmixer=true
oplmode=opl2
oplemu=fast
oplrate=16000

[dos]
xms=true
ems=true
umb=true
keyboardlayout=auto

[autoexec]
@Echo Off
imgmount c /storage/emulated/0/w95cz.img -t hdd -fs fat -size 512,63,16,600
imgmount d /storage/emulated/0/HDD_Fallout.img -t hdd -fs fat -size 512,63,64,1023
BOOT -l c

Jediné čo je treba upraviť je cesta k súborom "/storage/emulated/0/" lebo tá sa môže líšiť podľa zariadenia, prípadne toho kam ste to nakopírovali.

Čo sa týka rýchlosti tak na mojom tablete Nvidia Shield Tablet je to na plnej rýchlosti(pri nastavenej max performance). Emulácia berie viac baterky. Prípadne ak niekto potrebuje môže odmazať zvukové súbory z sound/music. Vtedy nebude hrať hudba v pozadí a emulátor získa trochu výkonu navyše.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Copyright © 2009 Forum Vaultu Šílené Brahmíny