Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je sob srp 24, 2019 9:40 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nový Sfall jede pomaluuu
PříspěvekNapsal: čtv črc 08, 2010 8:40 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: stř črc 15, 2009 2:10 pm
Příspěvky: 14
Zas po roce se vracím k Fo2 a jako vždy přecházím na nejnovější HiRes Patch a Sfall.. Zaměním odpovídající dll a konfigurační soubory, nastavím jak jsem zvyklý, ale fallout v DirectX/windowed módu jde nějak hrozivě pomalu. Přičítám to přechodu na Win7 64bit, takže to samé zkouším na EEE PC s XP SP3, ale problém je úplně stejný. 8bit fullscreen funguje normálně a na C2D E8600 @ 4,05 GHz (na rozdíl od EEE) funguje normálně i DirectX fullscreen, sekaný/zpomalený je jen windowed mode.

Tušíte co s tím? Zásadně jsem hrával fallouta v okně a vedle měl puštěný seriál :))

Starší Sfall běží dobře (stejně jako dřív) i když jak teď na to koukám, taky žere podezřele hodně CPU - blíží se 100% vytížení jednoho jádra.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový Sfall jede pomaluuu
PříspěvekNapsal: čtv črc 08, 2010 9:14 am 
Austin Powers
Austin Powers
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 07, 2009 3:50 pm
Příspěvky: 3359
Bydliště: VŠB
jagged one píše:
Zas po roce se vracím k Fo2 a jako vždy přecházím na nejnovější HiRes Patch a Sfall.. Zaměním odpovídající dll a konfigurační soubory, nastavím jak jsem zvyklý, ale fallout v DirectX/windowed módu jde nějak hrozivě pomalu. Přičítám to přechodu na Win7 64bit, takže to samé zkouším na EEE PC s XP SP3, ale problém je úplně stejný. 8bit fullscreen funguje normálně a na C2D E8600 @ 4,05 GHz (na rozdíl od EEE) funguje normálně i DirectX fullscreen, sekaný/zpomalený je jen windowed mode.

Tušíte co s tím? Zásadně jsem hrával fallouta v okně a vedle měl puštěný seriál :))

Starší Sfall běží dobře (stejně jako dřív) i když jak teď na to koukám, taky žere podezřele hodně CPU - blíží se 100% vytížení jednoho jádra.

Jaký máš důvod používat nejnovější sfall, když ten starý jede dobře?
Máš nainstalovaný nejnovější DirectX9? (myslím, že to byl březen 2010)
Zkus se zeptat tady http://www.nma-fallout.com/forum/viewtopic.php?t=38116

_________________
FALLOUT NEVADA --> FALLOUT --> FALLOUT RESURRECTION --> FALLOUT II
PRÁVĚ HRAJEME FALLOUT NEVADA. PŘIDEJ SE!!! *** FALLOUT II RESTORATION PROJECT V ČEŠTINĚ
Fakt hustej obrázek!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový Sfall jede pomaluuu
PříspěvekNapsal: čtv črc 08, 2010 9:39 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: stř črc 15, 2009 2:10 pm
Příspěvky: 14
JaW píše:
Jaký máš důvod používat nejnovější sfall, když ten starý jede dobře?

od verze 1.42 uplynulo přes rok, 2.10 má spoustu dalších vychytávek - třeba neomezený počet save pozic (nebo aspoň nevyčerpatelný:)

JaW píše:
Máš nainstalovaný nejnovější DirectX9? (myslím, že to byl březen 2010)

yep, bez toho to ani neběží, hned to nahlásilo error a musel jsem stahovat..


JaW píše:


jdu na to, díky..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový Sfall jede pomaluuu
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 9:56 pm 
Vemeno
Vemeno

Registrován: stř črc 15, 2009 2:10 pm
Příspěvky: 14
Tak jsem ještě testoval a zjistil jsem, že problém nastává jen při určitých rozlišeních... Používal jsem okno velikosti 1280x990 a stejné rozlišení a hra byla nesmírně pomalá. Teď jsem přešel na 1024x768 a vše je okey.. při 1680x1050 taky.. ale třeba 1280x1024 nejde..

Ale stejně mě zaráží, že fallout kompletně vytěžuje jádro nataktované na 4,05GHz ..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový Sfall jede pomaluuu
PříspěvekNapsal: sob črc 10, 2010 10:02 pm 
Austin Powers
Austin Powers
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 07, 2009 3:50 pm
Příspěvky: 3359
Bydliště: VŠB
Zajímavé. Možná když to postneš na NMA, tak to začne někdo řešit.

_________________
FALLOUT NEVADA --> FALLOUT --> FALLOUT RESURRECTION --> FALLOUT II
PRÁVĚ HRAJEME FALLOUT NEVADA. PŘIDEJ SE!!! *** FALLOUT II RESTORATION PROJECT V ČEŠTINĚ
Fakt hustej obrázek!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový Sfall jede pomaluuu
PříspěvekNapsal: úte srp 03, 2010 5:41 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 20, 2010 6:59 pm
Příspěvky: 1404
Bydliště: Záhorská nížina
jagged one,
v sfall 2.10 sa dá nastaviť "odpočívanie" CPU:

Kód:
;Set a number of milliseconds to idle each input loop
;Set to -1 to disable
;Set to 0 to idle only if other processes are waiting for processor time
;Set to 1 (or some higher number if needed) to prevent 100% cpu use
ProcessorIdle=1


Pretože s hodnotou 1 mi hra znateľne spomalila, testujem hodnotu 0.1 - zdá sa, že sfall dokáže použiť aj desatinné číslo. Zaťaženie CPU kleslo pod 25% a hra beží ako obvykle.


Naposledy upravil valcik dne úte srp 03, 2010 5:46 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový Sfall jede pomaluuu
PříspěvekNapsal: úte srp 03, 2010 5:45 pm 
Austin Powers
Austin Powers
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 07, 2009 3:50 pm
Příspěvky: 3359
Bydliště: VŠB
Zajímavé.

_________________
FALLOUT NEVADA --> FALLOUT --> FALLOUT RESURRECTION --> FALLOUT II
PRÁVĚ HRAJEME FALLOUT NEVADA. PŘIDEJ SE!!! *** FALLOUT II RESTORATION PROJECT V ČEŠTINĚ
Fakt hustej obrázek!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Copyright © 2009 Forum Vaultu šílené brahmíny