Forum Vaultu šílené brahmíny

Hurá sláva!
Právě je sob srp 15, 2020 5:27 am




Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Error initializing video mode 640*480
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 12:49 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: pát úno 12, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 22
hmm tak jen abych si to ujasnil (nez to oplacu a prestanu se snazit tuhle hru zprovoznit)

Nejdriv jeste jednou popisu ten postup, co jsem ted delal pri instalaci (treba je tam nejaka drobnost, ktere jsem si nevsiml)

1. zkopiruju fallout2.___ a zmenim to na .exe
2. zkopiruju master.dat a critter.dat
3. zkopiruju složku data
4.vytvořim fallout2.cfg a napisu do nej tohle:

[sound]
music_path1=c:\games\fallout2\data\sound\music\
music_path2=(CDROM):\data\sound\music\

[system]
critter_dat=c:\games\fallout2\critter.dat
critter_patches=c:\games\fallout2\data
master_dat=c:\games\fallout2\master.dat
master_patches=c:\games\fallout2\data

5. nainstaluju ten restoration project do te same slozky ve verzi kompakt
6. v ddraw.ini zmenim hodnotu mode na 4
| ČTI
[Graphics]
;Set to 0 for 8 bit fullscreen
;Set to 4 for dx9 fullscreen
;Set to 5 for dx9 windowed
;A dx9 mode is required for any graphics related script extender functions to work (i.e. fullscreen shaders)
;Modes 1, 2 and 3 are no longer supported
Mode=4


to je vsechno.

Posledni sanci je teda ten direktX. Predtim jsem zkusil na nem spustit setup a psalo to neco o inicializaci a aktualizaci. Hledal jsem teda neco o jeho odinstalovani a asi na 5ti strankach jsem se dozvedel, ze to oficialne nejde a ze je to mozne jen pri pomerne velkem riziku pro pocitac. Pokud s tim mas nejaky zkusenosti, tak budu rad kdyz sem das jeste to (tonouci se chyta posledniho nuklearni valkou nezasazeneho, botou vojaka z Enklavy neposlapaneho a brahminem nesezraneho stebelka...)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Error initializing video mode 640*480
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 1:05 am 
Austin Powers
Austin Powers
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 07, 2009 3:50 pm
Příspěvky: 3370
Bydliště: VŠB
Masinfira píše:
hmm tak jen abych si to ujasnil (nez to oplacu a prestanu se snazit tuhle hru zprovoznit)

Nejdriv jeste jednou popisu ten postup, co jsem ted delal pri instalaci (treba je tam nejaka drobnost, ktere jsem si nevsiml)

1. zkopiruju fallout2.___ a zmenim to na .exe
2. zkopiruju master.dat a critter.dat
3. zkopiruju složku data
4.vytvořim fallout2.cfg a napisu do nej tohle:

[sound]
music_path1=c:\games\fallout2\data\sound\music\
music_path2=(CDROM):\data\sound\music\

[system]
critter_dat=c:\games\fallout2\critter.dat
critter_patches=c:\games\fallout2\data
master_dat=c:\games\fallout2\master.dat
master_patches=c:\games\fallout2\data


5. nainstaluju ten restoration project do te same slozky ve verzi kompakt
6. v ddraw.ini zmenim hodnotu mode na 4
| ČTI
[Graphics]
;Set to 0 for 8 bit fullscreen
;Set to 4 for dx9 fullscreen
;Set to 5 for dx9 windowed
;A dx9 mode is required for any graphics related script extender functions to work (i.e. fullscreen shaders)
;Modes 1, 2 and 3 are no longer supported
Mode=4


to je vsechno.

Posledni sanci je teda ten direktX. Predtim jsem zkusil na nem spustit setup a psalo to neco o inicializaci a aktualizaci. Hledal jsem teda neco o jeho odinstalovani a asi na 5ti strankach jsem se dozvedel, ze to oficialne nejde a ze je to mozne jen pri pomerne velkem riziku pro pocitac. Pokud s tim mas nejaky zkusenosti, tak budu rad kdyz sem das jeste to (tonouci se chyta posledniho nuklearni valkou nezasazeneho, botou vojaka z Enklavy neposlapaneho a brahminem nesezraneho stebelka...)

V podstatě stačí, aby sis zkopírovat soubory master.dat a critter.dat do složky c:\games\fallout2\, takže to, co jsem označil červeně klidně vynechej.
Nainstaluj Restoration Project 1.2 CZ, kompaktní instalaci do c:\games\fallout2. Po instalaci tam budeš mít nový adresář Restoration_Project_1.2CZ. Pak následuje bod 6.
| ČTI
[Graphics]
;Set to 0 for 8 bit fullscreen
;Set to 4 for dx9 fullscreen
;Set to 5 for dx9 windowed
;A dx9 mode is required for any graphics related script extender functions to work (i.e. fullscreen shaders)
;Modes 1, 2 and 3 are no longer supported
Mode=4

a to je všechno. Hru spouštíš z c:\games\fallout2\Restoration_Project_1.2CZ\ souborem fallout2.exe

---
DirectX 9 nepotřebuješ odinstalovat, jen ho přeinstaluj.

_________________
FALLOUT NEVADA --> FALLOUT --> FALLOUT RESURRECTION --> FALLOUT II
PRÁVĚ HRAJEME FALLOUT NEVADA. PŘIDEJ SE!!! *** FALLOUT II RESTORATION PROJECT V ČEŠTINĚ
Fakt hustej obrázek!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Error initializing video mode 640*480
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 1:40 am 
Vemeno
Vemeno

Registrován: pát úno 12, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 22
no asi tam musi byt ten fallout2.exe protoze jinak ten rest. project pise, ze musi byt nainstalovan do adresare, kde je fallout nainstalovan a nic to neudela. :( ale zkusim to teda jen jeste s nim

Pokud jde o ten direktX, tak ten, cos tu poslal jsem stahl a spustil, ale neni tam zadna moznost preinstalovat. On proste projede comp, zjisti aktualni verzi na nem a napise, ze neni treba to instalovat... bohuzel mi nedava zadnou moznost jako treba i presto preinstalovat? Muzu dat jen dokoncit.


EDIT:

tak jsem to zase vsechno smazl a hodil to tam znova (tentokrat jen body, ktere byly nutne, vcetne ale toho puvodniho exe souboru, jak jsem psal nahore) Porad to same. Kliknu na ten exac co se nove vytvoril a nic. Jedine, co me jeste napada je to, ze po instalaci toho res. projektu vyskoci takovy dosovsky okynko a tam se neco deje a psalo to neco jako nespravna hodnota, musi byt 10 (bezi to dost rychle, fakt si to moc nepamatuju, co to presne pise,ale psalo to asi tak v 7mi radcich pod sebou odhadem asi totez (aspon me to totozny prislo)) vic nevim, jdu se vyplakat do polstare a doufat, ze rano bude kdyz ne moudrejsi, alespon modrejsi vecera :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Error initializing video mode 640*480
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 6:36 am 
Kapčo brodice kat. B
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 11:08 am
Příspěvky: 4523
Bydliště: Cajzl City
zkus to ještě rozjet pro Virtual PC, kdyby všechno selhalo ::knez


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Error initializing video mode 640*480
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 9:59 am 
Austin Powers
Austin Powers
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 07, 2009 3:50 pm
Příspěvky: 3370
Bydliště: VŠB
Masinfira píše:
no asi tam musi byt ten fallout2.exe protoze jinak ten rest. project pise, ze musi byt nainstalovan do adresare, kde je fallout nainstalovan a nic to neudela. :( ale zkusim to teda jen jeste s nim

Pokud jde o ten direktX, tak ten, cos tu poslal jsem stahl a spustil, ale neni tam zadna moznost preinstalovat. On proste projede comp, zjisti aktualni verzi na nem a napise, ze neni treba to instalovat... bohuzel mi nedava zadnou moznost jako treba i presto preinstalovat? Muzu dat jen dokoncit.


EDIT:

tak jsem to zase vsechno smazl a hodil to tam znova (tentokrat jen body, ktere byly nutne, vcetne ale toho puvodniho exe souboru, jak jsem psal nahore) Porad to same. Kliknu na ten exac co se nove vytvoril a nic. Jedine, co me jeste napada je to, ze po instalaci toho res. projektu vyskoci takovy dosovsky okynko a tam se neco deje a psalo to neco jako nespravna hodnota, musi byt 10 (bezi to dost rychle, fakt si to moc nepamatuju, co to presne pise,ale psalo to asi tak v 7mi radcich pod sebou odhadem asi totez (aspon me to totozny prislo)) vic nevim, jdu se vyplakat do polstare a doufat, ze rano bude kdyz ne moudrejsi, alespon modrejsi vecera :(


Jo, máš pravdu, musí tam být eště fallout2.exe. Na to sem zapomněl.

To okno co běží po instalaci jen opravuje nějaké chybné soubory v master.dat. Jestli to píše nějaké chybové hlášky, tak je možné, že máš poškozený master.dat. Ale ty jsi psal, že jsi zkoušel různé verze Falloutu 2, že? Tak nevím.

Tohle je celé prostě nějaké divné, že ti to nejde Obrázek

Pokud budeš zkoušet virtual machine a ani pak ti to nepojede, tak bude jasné, že je něco s instalačkou Falloutu2 a ne s tvým kompem.

K přeinstalování DirectX 9 budeš muset stáhnout plnou verzi http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0CEF8180-E94A-4F56-B157-5AB8109CB4F5&displaylang=en Vyzkoušeno.

_________________
FALLOUT NEVADA --> FALLOUT --> FALLOUT RESURRECTION --> FALLOUT II
PRÁVĚ HRAJEME FALLOUT NEVADA. PŘIDEJ SE!!! *** FALLOUT II RESTORATION PROJECT V ČEŠTINĚ
Fakt hustej obrázek!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Error initializing video mode 640*480
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 10:10 am 
.
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 17, 2009 7:11 am
Příspěvky: 9272
mne tak zo začiatku nešiel napr. TRON 2.0, hoci mi pindalo, že DirectX je OK, tak nakoniec nebol ::evil

_________________
snáď časom ... CZ manuál na Fallout 1


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Copyright © 2009 Forum Vaultu šílené brahmíny