Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je úte čer 17, 2025 3:53 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Padání hry - komunita si radí mezi sebou
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 2:19 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Díky za snahu ale tohle všechno sem už dávno udělal ale bez výsledku. A těch hodin co trávim u Falloutu 3 je sice hodně ale často to padá a sou s tim problémy takže si stejně bezstarostně nezahraju páč to musim furt ukládat protože co když to náhodou spadne. A když to dlouho nepadá stejně to pak zase spadne a když to nemam uložený tak sem v řiti :x Takže za hru co mě pořát štve bych nedal snad ani korunu když si jí neužiju. Ale to je od tématu ,potřeboval bych cokoliv co by mě zbavilo těch debilních crashů černejch obrazovek a tvrdýho vypénání PC ::help . Jo a zapoměl sem napsat že mam všechny češtiny do DLC odsud.

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 2:21 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Hezkej Novej rok všem přátelům Falloutů.Hledal, ale nenašel sem, tak se zeptám. Instaloval sem F3 z disku, "No DVD" použil jako u minulé instalace z kopie, již sem dal všechny DLC + češtiny, Patch 1.7. , konfigurace PC se od minula taky nezměnila a hra začla neskutečně padat do Win (cca 10 minut).
Vím, řešilo se to tu už mnohokrát, ale můj dotaz směřuje jinam - Mod Manager. Někdo, (myslim Say) tu kdysi uvedl, že záleží na poskládání soubourů při načítání hry a doporučil právě MM, nikde však není JAK to udělat. Než začnu "čarovat" s ostatním, pro názornost dávám screen:

Obrázek

Takhle se to jeví po spuštění softu. Je to správně ? Čím se to "správně" vlastně řídí ? sloupcem: Mod index ? nebo pořadovým číslem, jaké jednotlivé DLC mají ? a kde mají být soubory s češtinama ?
A poslední technický dotaz - změní se pořadí načítání souborů jen pouhým přetahováním myší souborů v tom vyfocené úvodní okně ?

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 2:31 pm 
Hrášková příšera

Tomek píše:
A poslední technický dotaz - změní se pořadí načítání souborů jen pouhým přetahováním myší souborů v tom vyfocené úvodní okně ?
Podle toho, co se píše ve screenu v okně pod seznamem modů, je to takto:
"Přetáhnutím změníte pořadí nahrávání jednotlivých modů.
Případně přesunujte zmáčknutím Altu a šipkami.
Mody, které jsou níž (blíž spodku), přepisují mody nad nimi - kdybys měl 2 mody na nejvyšší level, pak by se ve hře uplatnil ten z modů, který by byl níž v seznamu.
Pravý klik v seznamu pro další možnosti."

Takže ano, změní.

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 4:22 pm 
Ozářený
Ozářený

Marty píše:
Hru mam warez. A DLC mam z GOTY ,to druhý cd kde je istalačka těch datadisků. S tim crackem sem to myslel tak že se crackne jenom FalloutLauncher a ne Fallout3.exe což je samotná hra a nemělo by to mít vliv. Já sem za ní nechtěl totiž utrácet hromadu peněz když čtu jak to lidem padá atd... Ale to je teď jedno já bych totiž potřeboval vyřešit ty crashe protože mě to dohání k šílenství ::zed ::help

Tady máš jádro pudla. ::evil
Už se to tu řešilo mnohokrát, tohle není warez fórum ani poradna, zkus se zeptat tam kde jsi to stáhnul(získal link). :ne:

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 5:03 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Tak teda diky za moho uspokojivých řešení a pomoci ::fuck

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 8:46 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Tak sem znova přeinstaloval a opachoval a necrackoval a furt to padá. :ne:
V Point Lookout mi to třeba většinou padá jenom když chci prohledat mrtvolu nebo se kouknu do krabice atd... A v pustině to padá častějš. Třeba vypadne zvuk a pak celá hra nebo si to spadne jentak když jdu nebo když použiju VATS. :-?

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 9:01 pm 
Hrášková příšera

To fakt zavání kodekama..

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 10:02 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Marty píše:
Tak sem znova přeinstaloval a opachoval a necrackoval a furt to padá. :ne:
V Point Lookout mi to třeba většinou padá jenom když chci prohledat mrtvolu nebo se kouknu do krabice atd... A v pustině to padá častějš. Třeba vypadne zvuk a pak celá hra nebo si to spadne jentak když jdu nebo když použiju VATS. :-?

Že ty ses rýpal v *.ini souborech ::lol

U XP najdi soubor C:/Documents and Settings/<tvůj account>/My games/Fallout 3/fallout3.ini, otevři v poznámkovym bloku a najdi řádek bFixFaceNormals a přepiš hodnotu na 1 (nebo 0 pokud tam je 1), ulož.
U Win7 (popř. Vista) by to měla být cesta C:/Users/<tvůj account>/Dokumenty/Fallout 3/fallout3.ini (jestli se pletu, opravte mě). Soubory pochopitelně zálohuj.

A pokud nepomůže ani to, vypni anti-aliashing.

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 10:33 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Ano Say, psal sem, že si psal :-) , to je OK, ale hlavní dotaz zněl i zní:
Jaké má být správné pořadí souborů v okně: Fallout Mod Manager.
Nebo jinak: Čím se pořadí řídí ? Sloupcem: Mod index, nebo číslem souboru co ukáže Editor ?
Jinak sem z toho trochu divnej. Příspěvek sem psal někde kolem 15:00, do té doby to padalo v PL co 10 minut. Jen cvičně sem si zkusil přetáhnout myší soubory, abych nepsal kraviny, ale pak sem je poskládal zase přesně jak byly původně a Manager sem zavřel. Za 7 hodin hraní to nespadlo ani jednou ! Je to samo blbost, ale jakoby stačilo dát hře "čuchnout" k Mod Manageru a najednou hra nepadá.

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 11:02 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Tomek píše:
Ano Say, psal sem, že si psal :-) , to je OK, ale hlavní dotaz zněl i zní:
Jaké má být správné pořadí souborů v okně: Fallout Mod Manager.
Nebo jinak: Čím se pořadí řídí ? Sloupcem: Mod index, nebo číslem souboru co ukáže Editor ?
Jinak sem z toho trochu divnej. Příspěvek sem psal někde kolem 15:00, do té doby to padalo v PL co 10 minut. Jen cvičně sem si zkusil přetáhnout myší soubory, abych nepsal kraviny, ale pak sem je poskládal zase přesně jak byly původně a Manager sem zavřel. Za 7 hodin hraní to nespadlo ani jednou ! Je to samo blbost, ale jakoby stačilo dát hře "čuchnout" k Mod Manageru a najednou hra nepadá.

Ano, to je možné :-) FMM v tom udělá jakejsi ,,pořádek" a už sám od sebe si poskládá základní esm soubory a za ně řadí esp soubory. Tohle je prioritní pravidlo. Jakmile ho jednou necháš toto udělat, už si to zapamatuje, pokud mu to ručně nezrušíš. K tomu slouží to přetahování. A když selže toto, nebo nastane situace, kdy si nějaký bordelář naskládá mrťe módů a upraví si tak třeba 3 věci na jednom místě. Pochopitelně... Načte se ta, která je v pořadí dřív a předejde tak zbytečnymu načítání dlaších 2 překážejících módů = míň pádů ::!

A platí samozřejmě (tuším hexovy) čísla za jednotlivými módy. Snad to takto stručně a zjednodušeně stačí.

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 11:14 pm 
Hrášková příšera

Podle popisku se načte ten z modů, který bude níž v seznamu, tedy jako poslední. ::?

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 11:19 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

viky píše:
Podle popisku se načte ten z modů, který bude níž v seznamu, tedy jako poslední. ::?

Yop. Čim níž, tím později. Někdy to ale neplatí, a to v esm souborech nebo nějakých na sobě závislých esp souborech. Jinak jo.

PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 11:20 pm 
Hrášková příšera

Zítra to vycucnu do FAQ, ať se na to můžete příště odkazovat. ::ano

PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 12:07 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Tak sem udělal cos řek. Bylo tam bFixFaceNormals=0 tak sem to změnil na 1 . Pak sem eště na netu našel že bUseThreadedAI se má změnit na 1 a pak přidat iNumHWThreads=2 . Prej aby to nepadalo v domech. No nepadlo to tak asi 45min v poustině ::ano ale občas nebyl slyšet výstřel z mé brokovnice a to sem se bál že to spadne :ne: . Nakonec mi to spadlo v baráku když sem chtěl vlízt do kartotéky :x . A pro pořádek s tima kodekama, mam Fallout3.exe u ffdshow ve vyjímce.

PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 12:11 am 
Radioaktivní
Radioaktivní

Marty píše:
Tak sem udělal cos řek. Bylo tam bFixFaceNormals=0 tak sem to změnil na 1 . Pak sem eště na netu našel že bUseThreadedAI se má změnit na 1 a pak přidat iNumHWThreads=2 . Prej aby to nepadalo v domech. No nepadlo to tak asi 45min v poustině ::ano ale občas nebyl slyšet výstřel z mé brokovnice a to sem se bál že to spadne :ne: . Nakonec mi to spadlo v baráku když sem chtěl vlízt do kartotéky :x . A pro pořádek s tima kodekama, mam Fallout3.exe u ffdshow ve vyjímce.

Tak vypni AA a dej zpět bFixFaceNormals=0, ostatní nech jaks změnil.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Další