Say [Bot] píše:
64bit je s Falloutem 3 problémista.
Já mám Windows 7 Ultimate x64 a nikdy jsem s Falloutem ani jinými hrami neměl sebemenší problém. Ale i tady platí, že každý počítač je unikát...
Já mám ASUS Commando (ještě čipset P965), Intel Q6600 (@3,2GHz), 4GB paměti a ASUS GF 8800GTS 512MB (jádro G92, tedy dnes už nic moc). Zvukovku používám dodávanou s MB (ale ne intergrovanou) - je to SupremeFX na PCI_E x1.
Jediné, co můžu říct je, že na hry nejsou vhodné poslední verze driverů od nVidie - pády, tuhnutí a hlavně malý frame rate. Já používám verzi 186.18, ta se mi chová dobře. Nedoporučuji verze 190 a výše - to ostatně tvrdí všichni na internetových fórech. Na zvuk a video používám kodeky od Shark007 o kterých si myslím, že jsou dnes snad to nejlepší pro Windows 7 a jsou na linku
http://www.shark007.net/win7codecs.html jak ve 32, tak i v 64 bitech (pro 64-bitový systém se instalují jak 32, tak 64 bit !). Dobré je u nich i to, že se dá u nich nastavit spousta věcí, protože obsahují i program pro jejich konfiguraci (já třeba se vyhýbám používání ffdshow v systému).
K-Lite jsem na Windows 7 vůbec neinstaloval, mám ho jen na XP, který mám v double bootu. Jinak OSD Gamer od ASUSu jsem zkusil a ihned odinstaloval - na co tam cpát tenhle soft, když máme RivaTuner, pomocí kterého jsem nastavil snadno i hardwarovou automatickou plynulou regulaci větráku na grafárně podle teploty jádra...
PS. Pro dceru jsem postavil stejnou mašinu jen s tím, že místo čtyřjádra tam má E6600 (@3.2 GHz) a jinou (starší) verzi grafárny 8800. Ani na tomhle počítači nikdy nebyl s Falloutem ani ničím jiným na Windows 7 Ultimate x64 sebemenší problém...
PPS: Vlastně jeden problém Fallout 3 má - má problém s vícejádrovými procesory. Mě se to projevovalo u čtyřjádra (ještě ve Vistě) hlavně padáním v interiérech. Problém jsem vyřešil úpravou konfiguračního souboru pro hru. Totéž jsem udělal i u dcery a jejího dvoujádra a dokonce i tam padání zmizelo. Úpravu jsem popsal tady ve fóru a používám jí i u Windows 7:
1) otevřít soubor Dokumenty\My Games\Fallout3\Fallout.ini
2) vyhledat řádek
bUseThreadedAI=0
a změnit ho na
bUseThreadedAI=1
3) za předchozí řádek přidat nový řádek
iNumHWThreads=2
4) uložit
Po téhle úpravě používá hra 2 jádra a hlavně počítá s tím, že je jader více, než jedno.