Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je stř zář 03, 2025 4:09 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Padání hry - komunita si radí mezi sebou
PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 9:55 am 
Vemeno
Vemeno

Zdravím lidi, mám problém, který tady sice již řešen byl, ale nenašel jsem adekvátní odpověď.

Spustím hru, najedu do menu, dám nová hra a následuje pád. Zkoušel jsem NET framework přeinstalovat, ovladače gr. karty, zv. karty i directX jsem taky aktualizoval, kodeky zkoušel naistalovat snad všechny, které tady někdo uváděl, zkoušel jsem i stáhnout jiné cracky, ale pokaždé to spadne stejně. Prostě to chvíli načítá a crash. Hraju orig. hru.

Už to tady lidi uváděli, ale měli integrované karty a tam byl v jejich případech problém, já ale integrovanou nemám!!!

Mám Intel Core 2 Duo 2,66 GHz, nVIdia 9600 GT, 2048 RAM, Windows 7, Creative X-Fi xtreme gamer.

Už jsem to jednou na win 7 hrál, ale pak jsem formátoval PC, koupil novou zvukovou kartu (původně jsem použííval integrovanou) a nejde mi ten problém za boha vyřešit, tak prosím, jestli Vás něco napadá, poraďte!!!

Děkuji.

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 10:55 am 
Ozářený
Ozářený

Máš tam nějaké mody?

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 11:10 am 
Vemeno
Vemeno

Carlos píše:
Máš tam nějaké mody?

Ne, právěže tam žádné módy nemám...

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 12:01 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Použij FMM. A patch 1.7.

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 12:12 pm 
Vemeno
Vemeno

Patch naistalovaný mám, FMM tedy vyzkouším...

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 12:42 pm 
Vemeno
Vemeno

Tak naistalování FMM mi taky nepomohlo... Včíl babo raď.... Jsem ze zoufaství napsal i na hepl@cenega.cz ikdyž pochybuji, že by je tam zajímali moje problémy když mají vlastních dost...

Nic Vás nenapadá? Jsem si jist, že nesjem jediný, komu ten totožný problém nastal...

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 1:03 pm 
Kapčo brodice kat. B

cenegu nepodceňuj. kupodivu jsme společně vyřešili jak na 64bit Win7 rozjet Bioshock.

A zkusils tu zvukovku vyndat a její ovladače odinstalovat?

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 3:19 pm 
Vemeno
Vemeno

Vyndat jsem ji nevyndával, ale odinstalovat jsem ji zkusil. Bez zvuku se to nerozjelo vůbec a nechtělo se mi piplat a instalovat tu integrovanou...
V launcheru mi ale zvuk jede normálně, stejně tak i v základním menu Falloutu, tak jsem nepokládal zvukovku jako zdroj mých problémů... ::scratch

Na fóru cenegy píší, že zdrojem problémů může být i Asus OSD gamer, tak jsem ho zkusil odinstalovat a to mi pak padal i ten launcher, v nabídce nastavení hry v launhceru úplně chybělo nastavení rozlišení hry a přes toto mě to nepustilo dál! ::scratch

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 4:01 pm 
Kapčo brodice kat. B

ASUS OSD gamer? zkusím nainstalovat F3 na svůj ASUS ati 5850, Win 7 64bit

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 4:11 pm 
Vemeno
Vemeno

Nevím, nejsem si moc jistý, ale když jsem ten F3 hrál posledně, tak jsem měl ty win 7 asi 32 bit verzi (bohužel si nejsem už 100% jistý), nemohlo by to být tím, že mám teď 64 bit?

Ještě vyzkouším jednu věc, a to, že naistaluju Oblivion GOTY se všema patchama a uvidím, jestli ten pojede... (třeba tam budou nějaké soubory, které F3 chybí a pak se to rozjede! ::lol ::lol ::lol ). Ani bych se nedivil, kdyby ani ten Oblivion nejel, to dám pak asi instalčku windows na koleje... ::evil

V každém případě, nikdo neví co s tím... ::cry

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 5:22 pm 
Kapčo brodice kat. B

na 64 bit mi to nejde. při nové hře to ihned zmrzne

nejde ani nainstalovat patch 1.7

Oblivion mi jede, ale nechcou se v něm zapnout stíny ::lol

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 5:44 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

64bit je s Falloutem 3 problémista.

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 6:37 pm 
Vemeno
Vemeno

Say [Bot] píše:
64bit je s Falloutem 3 problémista.

Já mám Windows 7 Ultimate x64 a nikdy jsem s Falloutem ani jinými hrami neměl sebemenší problém. Ale i tady platí, že každý počítač je unikát...
Já mám ASUS Commando (ještě čipset P965), Intel Q6600 (@3,2GHz), 4GB paměti a ASUS GF 8800GTS 512MB (jádro G92, tedy dnes už nic moc). Zvukovku používám dodávanou s MB (ale ne intergrovanou) - je to SupremeFX na PCI_E x1.
Jediné, co můžu říct je, že na hry nejsou vhodné poslední verze driverů od nVidie - pády, tuhnutí a hlavně malý frame rate. Já používám verzi 186.18, ta se mi chová dobře. Nedoporučuji verze 190 a výše - to ostatně tvrdí všichni na internetových fórech. Na zvuk a video používám kodeky od Shark007 o kterých si myslím, že jsou dnes snad to nejlepší pro Windows 7 a jsou na linku http://www.shark007.net/win7codecs.html jak ve 32, tak i v 64 bitech (pro 64-bitový systém se instalují jak 32, tak 64 bit !). Dobré je u nich i to, že se dá u nich nastavit spousta věcí, protože obsahují i program pro jejich konfiguraci (já třeba se vyhýbám používání ffdshow v systému).
K-Lite jsem na Windows 7 vůbec neinstaloval, mám ho jen na XP, který mám v double bootu. Jinak OSD Gamer od ASUSu jsem zkusil a ihned odinstaloval - na co tam cpát tenhle soft, když máme RivaTuner, pomocí kterého jsem nastavil snadno i hardwarovou automatickou plynulou regulaci větráku na grafárně podle teploty jádra...

PS. Pro dceru jsem postavil stejnou mašinu jen s tím, že místo čtyřjádra tam má E6600 (@3.2 GHz) a jinou (starší) verzi grafárny 8800. Ani na tomhle počítači nikdy nebyl s Falloutem ani ničím jiným na Windows 7 Ultimate x64 sebemenší problém...

PPS: Vlastně jeden problém Fallout 3 má - má problém s vícejádrovými procesory. Mě se to projevovalo u čtyřjádra (ještě ve Vistě) hlavně padáním v interiérech. Problém jsem vyřešil úpravou konfiguračního souboru pro hru. Totéž jsem udělal i u dcery a jejího dvoujádra a dokonce i tam padání zmizelo. Úpravu jsem popsal tady ve fóru a používám jí i u Windows 7:

1) otevřít soubor Dokumenty\My Games\Fallout3\Fallout.ini
2) vyhledat řádek
bUseThreadedAI=0
a změnit ho na
bUseThreadedAI=1
3) za předchozí řádek přidat nový řádek
iNumHWThreads=2
4) uložit

Po téhle úpravě používá hra 2 jádra a hlavně počítá s tím, že je jader více, než jedno.

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 7:45 pm 
Vemeno
Vemeno

Na jednom fóru jsem konečně našel něco pozitivního:

"Tak komu Fallout 3 padne hned pri nacitani novej hry a vypise “program Fallout 3 prestal pracovat” poradim riesenie, ktore som vygooglil na nejakom anglickom fore a viaze sa na to, ze mate nainstalovane programy Asus Gamer OSD a Asus Smart Doctor. Je potrebne oba tieto programy odinstalovat, mne to pomohlo. Nasledne som sice musel preinstalovat ovladace nVidia, pretoze po odinstalovani GamerOSD pri spusteni falloutluncheru mi to nedalo na vyber ziadne rozlisenie, to okienko bolo prazdne a hra sa nedala spustit. Ale po preinstalovani ovladacov uz vsetko beha, ako ma."

Následující ohlas jiného uživatele byl také kladný, takže hned jak se dostanu domů to vyzkouším... Vypadá to nadějně, ten Gamer OSD i Smart Doctor tam mám, ikdyž jsem to nikdy nepoužil... ::scratch
Je tu taky vyřešen problém s tou ztracenou nabídkou rozlišení v Launcheru, tak jsem zvědavý!

PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 8:39 pm 
Kapčo brodice kat. B

gamer OSD mi stejně nechytá zvuky, takže klidně může letět. ten smart doctor taky vymažu...zkusmo

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 31  Další