Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je pát čer 20, 2025 4:25 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1088 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 73  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Obecná plkárna
PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 11:34 am 
Ozářený
Ozářený

Za Cézara je to fakt dosť také... oničom. Neviem si predstaviť, že by som sa k nemu pridal skôr v hre a nemohol by som plniť všetky NCR questy. Po splnení jedného questu ťa totiž začne NCR považovať za teroristu, a všade po tebe strieľajú. Jediná možnosť je zohnať si prevlek, s tým sa dá celkom v pohode pohybovať po bežných miestach ako je Strip, ale do McCarran sa nedostaneš bez sneakovania.... a tie NCR uniformy sú všetky strašne ťažké, hmotnosť tuším 25-30... nosiť to spolu s energozbrojou je strašná otrava. Okrem toho dlhočizného hlavného questu preňho, Render unto Caesar, je tam len jedna bokovka pre Vulpesa, jedna pre toho jeho druhého pobočníka čo sa volá nejak Leonidas, a jeden quest v tom mestečku čo stojí proti Forlorn Hope. A ten je strašne slabý "Vyzabíjaj celý Forlorn Hope", žiadna iná možnosť. V porovnaní s protikladným questom Restoring Hope, v ktorom treba liečiť, hľadať zásoby, a až potom bojovať... to je proste niečo úplne iné.

Mám taký pocit, že najviac sa oplatí hrať za NCR..

@ramon: Podľa mňa ľuďom z campu Forlorn Hope je jasné, že légia je za riekou :)

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 11:55 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Throre a co jsi čekal? Že budeš dělat pro psychopatické zabijáky, kteří likvidují, mučí a sabotují všechno republikové a NCR tě bude vítat s otevřenou náručí? :-)
Ale souhlasím, že hra za Legii je jakási odfláklá. Krom pár blbostí vážně nemají co nabídnout, NRC je ohledně questů mnohem bohatší.

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 12:15 pm 
Ozářený
Ozářený

Ale no tak, dokelu s takou "logikou". To čo si napísal o Légii by sa dalo povedať aj o Horde z Warcraftu, a pozri sa ako sa s nimi dalo pohrať. Proste čakal by som od toho určitú rovnováhu medzi stranami. Keď v hre ponúkaš dve strany, a jedna z nich je úplne super duper nabušená a plná questov, a druhá z nich má 4 questy, tak tá "možnosť voľby" je úplne zbytočná (a ak si vyberieš druhú možnosť, tak zistíš, že aj blbá).

Teoreticky by sa to dalo zobrať z toho uhla pohľadu, že NCR hrá do karát skôr old school RPGčkarom ktorí majú radi questy a charaktery, a Légia hrá do karát skôr mladým lamám ktoré baví do všetkého strieľať a všetko zabiť.

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 12:23 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Horda a Legie - Jablka a hrušky.
Podle toho, co jsi teď napsal začínám mít podezření, že Obsidian nechal pracovat Bethesdu na Legii.

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 1:42 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Thror píše:
Ale no tak, dokelu s takou "logikou". To čo si napísal o Légii by sa dalo povedať aj o Horde z Warcraftu, a pozri sa ako sa s nimi dalo pohrať. Proste čakal by som od toho určitú rovnováhu medzi stranami. Keď v hre ponúkaš dve strany, a jedna z nich je úplne super duper nabušená a plná questov, a druhá z nich má 4 questy, tak tá "možnosť voľby" je úplne zbytočná (a ak si vyberieš druhú možnosť, tak zistíš, že aj blbá).

Teoreticky by sa to dalo zobrať z toho uhla pohľadu, že NCR hrá do karát skôr old school RPGčkarom ktorí majú radi questy a charaktery, a Légia hrá do karát skôr mladým lamám ktoré baví do všetkého strieľať a všetko zabiť.

Máš přece možnost hrát do získání žetonu za NCR :-) ( splnit všechny úkoly) a potom získat od Césara milost a začít hrát za Legii ne ? :-)

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 2:26 pm 
Ozářený
Ozářený

tak ja nevim, mne absence vice kvestu u Legie nechava chladnou, nopk jsm nastvana, ze pro ne musim neco splnit.
Otrokare a takovy kkoty, jako je Legie ja vzdycky strilim *vzpomina na Vica, ktereho zachranila z ostrokarskych sparu*. Kdyz jsem sla k Cesarovi, v NCR mne zboznovali a legie mne hanela. Ted mne Legie prijima a NCR porad zboznuje. Jen cekam, az budu moct na Cesara i NCR vystrcit prostrednik, protoze hraju za sebe a Strip je muj :-D.

Edit: na NCR mne desne irituje ta jejich nenazranost (dane, poplatky, voda je nase, tak vam ji priskrtime a treba se posesouvejte farmari atp.)

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 2:38 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Erina píše:
tak ja nevim, mne absence vice kvestu u Legie nechava chladnou, nopk jsm nastvana, ze pro ne musim neco splnit.
Otrokare a takovy kkoty, jako je Legie ja vzdycky strilim *vzpomina na Vica, ktereho zachranila z ostrokarskych sparu*. Kdyz jsem sla k Cesarovi, v NCR mne zboznovali a legie mne hanela. Ted mne Legie prijima a NCR porad zboznuje. Jen cekam, az budu moct na Cesara i NCR vystrcit prostrednik, protoze hraju za sebe a Strip je muj :-D.

Edit: na NCR mne desne irituje ta jejich nenazranost (dane, poplatky, voda je nase, tak vam ji priskrtime a treba se posesouvejte farmari atp.)

Njn údržba Hoover Dam taky něco stojí a kdyby NCR nestála v cestě legii kdoví jak by dnes vypadala Mohave.. Z tečh frakcí mám asi nejradši BOS ( ani ne kvůli technologiím, ale jako Esoterickou společnost)

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 2:43 pm 
Ozářený
Ozářený

Amaroun píše:
Máš přece možnost hrát do získání žetonu za NCR :-) ( splnit všechny úkoly) a potom získat od Césara milost a začít hrát za Legii ne ? :-)

::roll Geniálne

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 2:45 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Amaroun píše:

takto jsem to hrál nevědomě první hru já, i když na konec jsem dohrál s NCR a sám za sebe. Splnil jsem všechno pro NCR a až pak řešil Bennyho. Problém je ale v tom, že todle není to řešení, o kterém mluví Thror. Ono pokud to uděláš takto, hra se dost tvrdě zvrhne. Rozhodující úkol je defakto jen to, komu oznámíš jako první, že si zabil Majitele, to rozhoduje, kdo je a kdo není přítel a to je docela dost blbé, být nejprve legií nenáviděn, pak najednou zbožňován všemi, celou pustinou a pak opět nenáviděn, ale jen kvůli tomu, že si oznámil plukovnici NCR, že si zabil Majitele, při tom po tobě chtěla Legie to stejné. A to nemluvím o tom, že i když to oznámíš plukovnici, a vyřešíš za ně úkoly i dál, pořád to ještě můžeš říct i kýválkovi, což znamená, že tě ani NCR nebude brát moc dobře.

Likviduje to trochu smysluplnost reputace a všech činů, které si dělal do té doby. A prostě varianta vyzkoušet všechny frakce a dohrát všemi způsoby, je logická a napadne každého.

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 3:01 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Milhaus píše:
Amaroun píše:

takto jsem to hrál nevědomě první hru já, i když na konec jsem dohrál s NCR a sám za sebe. Splnil jsem všechno pro NCR a až pak řešil Bennyho. Problém je ale v tom, že todle není to řešení, o kterém mluví Thror. Ono pokud to uděláš takto, hra se dost tvrdě zvrhne. Rozhodující úkol je defakto jen to, komu oznámíš jako první, že si zabil Majitele, to rozhoduje, kdo je a kdo není přítel a to je docela dost blbé, být nejprve legií nenáviděn, pak najednou zbožňován všemi, celou pustinou a pak opět nenáviděn, ale jen kvůli tomu, že si oznámil plukovnici NCR, že si zabil Majitele, při tom po tobě chtěla Legie to stejné. A to nemluvím o tom, že i když to oznámíš plukovnici, a vyřešíš za ně úkoly i dál, pořád to ještě můžeš říct i kýválkovi, což znamená, že tě ani NCR nebude brát moc dobře.

Likviduje to trochu smysluplnost reputace a všech činů, které si dělal do té doby. A prostě varianta vyzkoušet všechny frakce a dohrát všemi způsoby, je logická a napadne každého.

Nvm jestli ti zcela rozumim ::oops... Ale mně to připadá docela rozumný.. vzhledem k tomu, že ty jsi ten co může ovlivnit celkové vítěství, ( o Hoover dam o který jde všem v herní oblasti ) je docela pravděpodobný,že všichni budou pozorovat tvé kroky a budou měnit postoj, podle toho komu to ulísaně pujdeš říct dřív (s žetonem se stáváš někým mocným Edit: bez Hause)... Pokud to oznamíš Kýválkovi, je to přece jako kdyby si podrazil NCR a začal si hrát na jejich písečku s novýma hračkama ( roboti), který totálně měněj pravidla....

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 6:13 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Takhel se mi začal vytahovat krk:-) žeby bug:-)

Obrázek

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 10:24 pm 
Ozářený
Ozářený

tak jsem to dohrala a mam takovej pocit, z se mi ten konec moc nepovedl :-D. Tak znovu a lepe :-D.

PříspěvekNapsal: úte lis 16, 2010 9:53 am 
Vemeno
Vemeno

Buton ::rofl ::rofl ::rofl ::rofl ::rofl
Akú máš grafickú?

PříspěvekNapsal: úte lis 16, 2010 11:11 am 
Ozářený
Ozářený

Tak som konečne dohral za Légiu... a už nikdy viac ::roll Aj keď... ten finálny boj proti NCR generálovi bol úplná šupa, tá jeho miestnosť bola fantastická.... len to bolo zabugované až hrôza, 3x som ho musel robiť od začiatku... stále všetci prepadávali cez podlahu a zasekávali sa v stenách, ale fakt extrémne často. Raz mi ten samotný generál prepadol cez podlahu a zmizol. Na finálny boj som nabehol s Balistickou fistou, energozbrojou a energohelmou enklávy, spoločníkov som nechal v keli, nechcelo sa mi si to uľahčovať... a samozrejme som použil svoje osvedčené kombo Med-X+Whiskey, DT som mal 51 heh. Rangeri v poslednom boji mali čiernu variantu bežného Ranger Combat Armor, ktorý sa asi v hre nedá normálne získať, čo je fakt škoda. Jeden ranger po mne strieľal s protitankovou, a dával fakt šialené mordy. Na konci na mňa strieľalo asi 6 NPC z minigunov, a ja som ich pekne dokolečka obehal a skosil. Totálny hrací čas druhej hry asi 55 hodín, ale od istej fázy som sa vykašľal na všetky bočné questy a len dorazil hlavnú linku, lebo ma to prestalo baviť. Level 30 som dal okolo 35 hodiny hrania, čiže do ďalšieho prejdenia si na to už určite zoženiem mod.

Včera som z FNV Nexusu posťahoval asi 10 úplne brutálnych zbraňových retextúr, a mám strašnú chuť zahrať si postavu okolo revolverov a perku Cowboy.

PříspěvekNapsal: úte lis 16, 2010 12:18 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Amaroun píše:
Nvm jestli ti zcela rozumim ::oops... Ale mně to připadá docela rozumný.. vzhledem k tomu, že ty jsi ten co může ovlivnit celkové vítěství, ( o Hoover dam o který jde všem v herní oblasti ) je docela pravděpodobný,že všichni budou pozorovat tvé kroky a budou měnit postoj, podle toho komu to ulísaně pujdeš říct dřív (s žetonem se stáváš někým mocným Edit: bez Hause)... Pokud to oznamíš Kýválkovi, je to přece jako kdyby si podrazil NCR a začal si hrát na jejich písečku s novýma hračkama ( roboti), který totálně měněj pravidla....

No, jde ale o několik aspektů
1. hráč, který neví o mazání reputace, hraje to poprvé a rozhodne se hrát za Legii, si hru může docela tvrdě znechutit. Hodně úkolů se mu úplně uzavře, na hodně ani nenarazí a všichni po něm budou střílet. Udělá tak z toho závěr, že je hra sračka o ničem, nebo jen mlátička o ničem a podle toho bude hru hodnotit. A vzhledem k tomu, že legie jakožto frakce působí ve hře zajímavě, už jen proto, že je to změna, tak je docela pravděpodobné, že to někteří zkusí.
2. Pokud po mě Cezar chce zabít Majitele a pokud totéž po mě che plukovnice, pak není důvod, proč by jim mělo vadit, že jsem jej zabil a oznámil to všem. Naopak akce, jako osvobození Nelsonu od Legie, nebo převedení Chánů k NCR, by legii vadit nejspíše měla, ale přitom jim to vůbec nevadí. Cézar naopak si z toho ještě dělá srandu.
3. Reputace jako celek, která dává do hry jakýsi náboj ze začátku, pak ztratí jakýkoliv efekt a smysl. Pokud s tím počítáš od začátku, pak se reputací nemusíš zabývat vůbec, protože pro tebe nehraje roli. Naopak pokud s tím nepočítáš a dopracuješ se do této situace nechtěně, jako třeba já, pak jsi zklamán. Já se snažil s legií nebojovat. Plnit úkoly pro NCR a i třeba proti legii, ale tak, aybch nezabíjel jejich vojáky. Pak jsem prostě zjistil, že úplně zbytečně.

Celkově by ve hře měly být frakce prostě trochu rozumě vyvážené. Řekněme, že ve hře je asi 30 úkolů pro NCR, které jsou více či méně významné. 10 úkolů pro Legii, které jsou vždy směrovány přímo proti NCR a vždy znamenají snížení reputace u NCR (nebo skoro vždy). Navíc je hráč může dělat až po té, co si NCR znepřátelí a nelze to již vzít zpět. Zbytek úkolů je pak spíše neutrálních, potíž je ovšem v tom, že hodně často na území NCR. Ono pak legie ztrácí na zajímavosti, kterou si získává na počátku hry už jen svojí vlastní existencí.

Thror píše:
Včera som z FNV Nexusu posťahoval asi 10 úplne brutálnych zbraňových retextúr, a mám strašnú chuť zahrať si postavu okolo revolverov a perku Cowboy.

obávám se, že účinnost těchto zbraní není dostačující a že moc situací, kde by si mohl využít kolt ve hře není. Za kovboje pak hraješ téměř vždy, pokud se učíš střelné zbraně, jelikož na vojáka odstřelovače se proměníš až později.

Justy píše:
FNV je dobrý Fallout... proč?
No, upřímně, kdy jste naposledy vidĕli debatu o morálních aspektech různých stylů hraní F3?

myslím, že škoda je některých systémů, jako nutnost vědy, nebo páčení zámků, aby bylo možné použít/otevřít některé věci. Neexistuje prakticky možnost to obejít. Tím herní postava bude dost pravděpodobně vždy směrovaná na řeč/oravování/vědu/páčení zámků. Pak už záleží jen na hráči, jakou se rozhodne použít zbraň, jakože je téměř jedno, jak se rozvíjí a jakou zbraň používá, spíše jde o to, co jej baví víc.

Co se týče morálních aspektů a rozhodnutí, v tom je to těžké. Ono hlavní asi otázkou je, dohrát to za majitele, nebo jej zabít. Jakmile má v tomto člověk jasno, už záleží na tom, jak plnil úkoly jiné a čemu se prostě přikloní. Ale je dost pravděpodobné, že zkusí všechny varianty i s různými následky. Nejzajímavější by asi bylo zkusit hrát na opravdu negativní karmu a všechny volby dělat tak, aby byla karma co nejhorší. Docela by mě zajímalo, jestli se to tak dá vůbec dohrát, protože to znamená některé volby v dialogu, které asi nebudou pojaty zrovna přátelsky :).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1088 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 73  Další