Smejki píše:
toto vyjádření krom spousty slov postrádá jakýkoliv smysl. doporučuji si přečíst něco od Machiavelliho, abys věděl, jaké znaky vykazují různě organizavané systémy při svém rozpadu.
jen napovím, že na plošině zařvalo celé hlavní velení Enklávy - veškerý nositel myšlenky, plánu, zdrojů a znalostí. Není pochyb o tom, že přežily izolované skupiny na různých enklávských základnách, ale lze se stoprocentní jistotou tvrdit, že žádná z nich se nemůže vyvinout zpět v enklávu, pokud je vůbec schopna přežít a v něco se vyvinout. To je možné jen v případě, že je sama schopna se reorganizovat. je nevyhnutelný technologický úpadek, změny priorit a tedy i změny filosofie.
ou tak to prr
ok teď možná budu znít trošku uraženě a namyšleně ale sociologie je můj obor už víc jak 6 let. (mimo jiné)
Ale dobrá rozvedem to trošku jako kdyby to byla realita. Enkláva je silně militarizovaná skupina která i když má odkazy na americkou vládu tak je to její podoba zatažená do extrémů. Takže je opravdu silně založená na postoupnosti vedení. Tím pádem i k silnějším vazbám mezi členy Enklávy. V reálným světě by se to dalo asi nejlíp přirovnat k teroristickým skupinám nebo zvláštním jednotkám. (myšleno ke ve vztahu členů skupiny ne systém vedení). Jejich fanatismus snad ani nemusím zmiňovat. To jim samo o sobě dává extrémní možnosti k obnovení. Plus to všechno jim nahrává značný nedostatek moci v pustině.
Ano souhlasím s tím že pro reálnou skupiny typu Enkláva by bylo zničení jejich vůdců strašlivou ranou. Naprostej souhlas. Ale pravděpodobně by mimo jejich hlavní základnu přežilo nižší vedeni. Důstojníci, poddstojníci (omluva v armádě mám mezeru takže abych se vyvaroval chyb budu je označovat nižší vedení). Nižší vedení se v podobných skupinách hledá v nejvíce "ideologií postížených". Ti se v podobné extrémní situaci dají rozdělit na dvě skupiny.
1. ta která "to vzdá"-zaměří se na vlastní přežití
2. ta která pokračuje-obvykle velitel co v ideologii našel smyl života (např. japonští důstojnící bojující x let po druhé světové válce apd)
Máš rozhodně pravdu že zničení hlavní základny Enklávy odejdou zdroje. Ale v žádném případě myšlenky, plány a znalosti. (dobrá dlouhodobé plány ano ale hlavní směr jakým se vydat ne)
1. Organizace jako je Enkláva se neobejde bez "ideologických pracovníků" kteří připomínají řadovým vojákům za co se bojuje.
2. A znalosti? I ten nejposlednější technik má znalosti o výrobě a údržbě. Jistě vývoj se zpomalí ale o to v postapo světě nejde. pořád jejich technologická převaha bude daleko před světem. (amerikou :) čína a spol snad bude příště)
3. Pustina je zdrojů plná
Jistě nová Enkláva bude od staré odlišná. Ale i v tom nejhorším případě asi jako nacismus a neonacismus
Tvůj pohled by souhlasil pokud by šlo o standartní vládu nebo armádu. Ale to Enkláva v žádném případě není
ps: omluva za pravopis ale už mám celkem naloženo a jsem línej to kontrolovat