Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je stř zář 03, 2025 12:27 am

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jake veci Vas na F:NV stvou ?
PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 2:10 pm 
Zelenáč
Zelenáč

Spitfire píše:
počkat
beze srandy
on někdo dohrál falloutvion?!

Já jsem ho dohrál i se všema DLC.
Sandboxovejch mixů mezi FPS a RPG, který maj navíc Opensource Engine moc není.
Takže se mi až na některý části líbil.
Navíc oživil tuhle zkomírající hru, a dal možnost vzniku daleko lepšímu FNV.
A úspěšnost FNV zase dává naději na ještě lepší Fallout 4.
Teda pokud Obsidian zůstane u psaní a dá ruce pryč od game designu.

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 2:14 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Spitfire píše:
to že vyvolený zničil její hlavní základnu je sice pravda ale myslet si že neexistují žádné další předsunuté základny je blbost.

Jasné, máme tu napríkald Navarro, ale okrem uvrešťaného seržanta a apatického veliteľa je to len základná posádka naverbovaná z dobrovoľníkov. Keď pokecáš so zásobovacím dôstojníkom, zistíš, že tam nemajú nijaké zásoby a navyše tu opäť úradoval Vyvolený. Zlikvidoval doktora Schrebera a jeho genetický program. :D

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 2:16 pm 
Kapčo brodice kat. B

Honza píše:
Opensource Engine
jak mám tomuhle rozumět? jakože gamebryo je opensource? odkdy?

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 6:33 pm 
Zelenáč
Zelenáč

Opensource Engine

Aha, ty mě chceš jenom chytat za slovíčka, viď ?
V nepřesném, ale poměrně běžném vyjadřování se označení open source používá
i pro mnoho vlastností, které s otevřeností zdrojového kódu nesouvisí. (Wiki)

K tomuhle Enginu existuje široká paleta nástrojů jak ho ovlivňovat.
Což má samozřejmě pozitivní vliv na životnost hry a komunity kolem ní.

NIF Plugins pro 3D – modelování, animace
NIF Scope – chování modelu ve hře
DDS Plugins – Textury
GECK – Herní mechanismy, prostředí
FOSE – Script Extender

Dle slov J. E. Sawyera, by to tak mělo být zachováno i do dobudoucna.

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 6:46 pm 
Kapčo brodice kat. B

Honza píše:
Opensource Engine

Aha, ty mě chceš jenom chytat za slovíčka, viď ?
V nepřesném, ale poměrně běžném vyjadřování se označení open source používá
i pro mnoho vlastností, které s otevřeností zdrojového kódu nesouvisí. (Wiki)

K tomuhle Enginu existuje široká paleta nástrojů jak ho ovlivňovat.
Což má samozřejmě pozitivní vliv na životnost hry a komunity kolem ní.

NIF Plugins pro 3D – modelování, animace
NIF Scope – chování modelu ve hře
DDS Plugins – Textury
GECK – Herní mechanismy, prostředí
FOSE – Script Extender

Dle slov J. E. Sawyera, by to tak mělo být zachováno i do dobudoucna.
ne, nechci tě chytat za slovíčka. prostě a jednoduše nerozumím tvé myšlence

měls na mysli veřejně přístupné tooly. OK, to mi stačí. už si rozumíme

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 6:50 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Honza píše:
Já jsem ho dohrál i se všema DLC.

????? smekám já se seknul vždycky
ehmm no v prvním městě
ale mám za sebou 5 pokusů :D
1. hodina hraní pak odinstalovat
2. potkal jsem upíry-odinstaloval
3. odpálil jsem to první město, vrátil se a on tam byl ghoul. WTF?! X megatun se jí odpálilo u nohou a ona přežila?!
4. zabil sjem supermutanta vůbec pomalu první zbraní co jsem získal
5. jsem postahoval 12 giga módů. To byla asi největší zábava. Alieni, terminátoři, Ultramarines, draci a 100 metrovej deathclaw+hooodně dalšího. Značka *pokud můžou prznit fallout oni můžu i já

valcik píše:
Jasné, máme tu napríkald Navarro, ale okrem uvrešťaného seržanta a apatického veliteľa je to len základná posádka naverbovaná z dobrovoľníkov. Keď pokecáš so zásobovacím dôstojníkom, zistíš, že tam nemajú nijaké zásoby a navyše tu opäť úradoval Vyvolený. Zlikvidoval doktora Schrebera a jeho genetický program. :D

Navarro jistě ale určitě nemůže být jediný. OK teorie že fallout je opravdu komlexní svět. Hlavní základna enklávy je uprostřed pacifiku. Tím pádem může operovat jak v americe tak v číně, australii atd atd. A byla by v tom logika. Čína=hlavní nepřítel USA atd. Což by i vysvětlovalo problém se surovinama :) Ale jasně hlavní síla enklávy je v hajzlu. Ale skupinky potecionálně mocných přeživších je víc než reálná+to že se nebrání rekrutu civilistů nebo spolupráci s nima
Ale to už je opravdu jen moje teorie.

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 6:52 pm 
Kapčo brodice kat. B

Spitfire píše:
3. odpálil jsem to první město, vrátil se a on tam byl ghoul. WTF?! X megatun se jí odpálilo u nohou a ona přežila?!

kdybys dával pozor, tak víš, že byla mimo město. i tak je to ale strašně hloupé a především trapné

Předmět příspěvku: Re: Nemáme rádi Fallout3, sezóna 3, díl 10
PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 6:55 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

opravdu?
omluva moje chyba
ale přísahám že ty stupidní dialogy jsem prostě musel přeskakovat.

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 7:08 pm 
Kapčo brodice kat. B

Spitfire píše:
opravdu?
omluva moje chyba

vůbec se ti nedivím :-D

Spitfire píše:
Navarro jistě ale určitě nemůže být jediný. OK teorie že fallout je opravdu komlexní svět. Hlavní základna enklávy je uprostřed pacifiku. Tím pádem může operovat jak v americe tak v číně, australii atd atd. A byla by v tom logika. Čína=hlavní nepřítel USA atd. Což by i vysvětlovalo problém se surovinama :) Ale jasně hlavní síla enklávy je v hajzlu. Ale skupinky potecionálně mocných přeživších je víc než reálná+to že se nebrání rekrutu civilistů nebo spolupráci s nima
Ale to už je opravdu jen moje teorie.
toto vyjádření krom spousty slov postrádá jakýkoliv smysl. doporučuji si přečíst něco od Machiavelliho, abys věděl, jaké znaky vykazují různě organizavané systémy při svém rozpadu.
jen napovím, že na plošině zařvalo celé hlavní velení Enklávy - veškerý nositel myšlenky, plánu, zdrojů a znalostí. Není pochyb o tom, že přežily izolované skupiny na různých enklávských základnách, ale lze se stoprocentní jistotou tvrdit, že žádná z nich se nemůže vyvinout zpět v enklávu, pokud je vůbec schopna přežít a v něco se vyvinout. To je možné jen v případě, že je sama schopna se reorganizovat. je nevyhnutelný technologický úpadek, změny priorit a tedy i změny filosofie.

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 7:47 pm 
Ozářený
Ozářený

Spitfire píše:

No, já musím s odstupem říct, že jsem si to s jistou perverzností chvílemi užíval. Bylo to trochu jako sledovat krávoviny typu He-Man a tak :-D

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 9:01 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Smejki píše:
toto vyjádření krom spousty slov postrádá jakýkoliv smysl. doporučuji si přečíst něco od Machiavelliho, abys věděl, jaké znaky vykazují různě organizavané systémy při svém rozpadu.
jen napovím, že na plošině zařvalo celé hlavní velení Enklávy - veškerý nositel myšlenky, plánu, zdrojů a znalostí. Není pochyb o tom, že přežily izolované skupiny na různých enklávských základnách, ale lze se stoprocentní jistotou tvrdit, že žádná z nich se nemůže vyvinout zpět v enklávu, pokud je vůbec schopna přežít a v něco se vyvinout. To je možné jen v případě, že je sama schopna se reorganizovat. je nevyhnutelný technologický úpadek, změny priorit a tedy i změny filosofie.

ou tak to prr
ok teď možná budu znít trošku uraženě a namyšleně ale sociologie je můj obor už víc jak 6 let. (mimo jiné)
Ale dobrá rozvedem to trošku jako kdyby to byla realita. Enkláva je silně militarizovaná skupina která i když má odkazy na americkou vládu tak je to její podoba zatažená do extrémů. Takže je opravdu silně založená na postoupnosti vedení. Tím pádem i k silnějším vazbám mezi členy Enklávy. V reálným světě by se to dalo asi nejlíp přirovnat k teroristickým skupinám nebo zvláštním jednotkám. (myšleno ke ve vztahu členů skupiny ne systém vedení). Jejich fanatismus snad ani nemusím zmiňovat. To jim samo o sobě dává extrémní možnosti k obnovení. Plus to všechno jim nahrává značný nedostatek moci v pustině.
Ano souhlasím s tím že pro reálnou skupiny typu Enkláva by bylo zničení jejich vůdců strašlivou ranou. Naprostej souhlas. Ale pravděpodobně by mimo jejich hlavní základnu přežilo nižší vedeni. Důstojníci, poddstojníci (omluva v armádě mám mezeru takže abych se vyvaroval chyb budu je označovat nižší vedení). Nižší vedení se v podobných skupinách hledá v nejvíce "ideologií postížených". Ti se v podobné extrémní situaci dají rozdělit na dvě skupiny.
1. ta která "to vzdá"-zaměří se na vlastní přežití
2. ta která pokračuje-obvykle velitel co v ideologii našel smyl života (např. japonští důstojnící bojující x let po druhé světové válce apd)
Máš rozhodně pravdu že zničení hlavní základny Enklávy odejdou zdroje. Ale v žádném případě myšlenky, plány a znalosti. (dobrá dlouhodobé plány ano ale hlavní směr jakým se vydat ne)
1. Organizace jako je Enkláva se neobejde bez "ideologických pracovníků" kteří připomínají řadovým vojákům za co se bojuje.
2. A znalosti? I ten nejposlednější technik má znalosti o výrobě a údržbě. Jistě vývoj se zpomalí ale o to v postapo světě nejde. pořád jejich technologická převaha bude daleko před světem. (amerikou :) čína a spol snad bude příště)
3. Pustina je zdrojů plná
Jistě nová Enkláva bude od staré odlišná. Ale i v tom nejhorším případě asi jako nacismus a neonacismus
Tvůj pohled by souhlasil pokud by šlo o standartní vládu nebo armádu. Ale to Enkláva v žádném případě není

ps: omluva za pravopis ale už mám celkem naloženo a jsem línej to kontrolovat

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 9:07 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Spitfire píše:
Hlavní základna enklávy je uprostřed pacifiku. Tím pádem může operovat jak v americe tak v číně, australii atd atd.

Hm, nebola tá základňa skôr niekde pri západnom pobreží? Vertibirdy bych ale nepreceňoval, Čínu podľa mňa nepokryli. Práve preto postavili enklaváci Navarro, aby vytvorili pristávaciu plochu pre hliadky, ktoré operovali nad pevninou. (Ešte mi napadá, že po zničení plošiny sa na zvyšné enklavácke základne zameral aj BOS a pekne im podkúril, však práve preto zháňali plány vertibirdu. Prežili podľa mňa iba anonymní uprchlíci, Todd to skrátka posral.)

Citace:
To jim samo o sobě dává extrémní možnosti k obnovení

To sa mi nezdá, v pustine sa nové zásoby energozbrojí hľadajú ťažko, boli to všetko predvojnové zásoby. Hlavný sklad vybavenia bol na plošine, prišli o kompletný hardvér. ::)

PříspěvekNapsal: pát zář 23, 2011 9:37 pm 
Ozářený
Ozářený

Příměr k moderní teroristické organizaci je mimo. Hlavní hlavu nikdo nezná, jedná se o vzájemně neprovázané buňky operující samostatně.

Podobnost je možná s IRA či ETA.

valcik: Myslím, že o energozdroje nejde a ostatní zásoby se přece najít daly, nějaké neprozkoumané vaulty atd. - stačí vybudovat předsunutou základnu a tamnější půdu označit za 'čistou'.

PříspěvekNapsal: sob zář 24, 2011 8:49 am 
Kapčo brodice kat. B

Spitfire píše:
Smejki píše:

ou tak to prr
ok teď možná budu znít trošku uraženě a namyšleně ale sociologie je můj obor už víc jak 6 let. (mimo jiné)
Ale dobrá rozvedem to trošku jako kdyby to byla realita. Enkláva je silně militarizovaná skupina která i když má odkazy na americkou vládu tak je to její podoba zatažená do extrémů. Takže je opravdu silně založená na postoupnosti vedení. Tím pádem i k silnějším vazbám mezi členy Enklávy. V reálným světě by se to dalo asi nejlíp přirovnat k teroristickým skupinám nebo zvláštním jednotkám. (myšleno ke ve vztahu členů skupiny ne systém vedení). Jejich fanatismus snad ani nemusím zmiňovat. To jim samo o sobě dává extrémní možnosti k obnovení. Plus to všechno jim nahrává značný nedostatek moci v pustině.
Ano souhlasím s tím že pro reálnou skupiny typu Enkláva by bylo zničení jejich vůdců strašlivou ranou. Naprostej souhlas. Ale pravděpodobně by mimo jejich hlavní základnu přežilo nižší vedeni. Důstojníci, poddstojníci (omluva v armádě mám mezeru takže abych se vyvaroval chyb budu je označovat nižší vedení). Nižší vedení se v podobných skupinách hledá v nejvíce "ideologií postížených". Ti se v podobné extrémní situaci dají rozdělit na dvě skupiny.
1. ta která "to vzdá"-zaměří se na vlastní přežití
2. ta která pokračuje-obvykle velitel co v ideologii našel smyl života (např. japonští důstojnící bojující x let po druhé světové válce apd)
Máš rozhodně pravdu že zničení hlavní základny Enklávy odejdou zdroje. Ale v žádném případě myšlenky, plány a znalosti. (dobrá dlouhodobé plány ano ale hlavní směr jakým se vydat ne)
1. Organizace jako je Enkláva se neobejde bez "ideologických pracovníků" kteří připomínají řadovým vojákům za co se bojuje.
2. A znalosti? I ten nejposlednější technik má znalosti o výrobě a údržbě. Jistě vývoj se zpomalí ale o to v postapo světě nejde. pořád jejich technologická převaha bude daleko před světem. (amerikou :) čína a spol snad bude příště)
3. Pustina je zdrojů plná
Jistě nová Enkláva bude od staré odlišná. Ale i v tom nejhorším případě asi jako nacismus a neonacismus
Tvůj pohled by souhlasil pokud by šlo o standartní vládu nebo armádu. Ale to Enkláva v žádném případě není

ps: omluva za pravopis ale už mám celkem naloženo a jsem línej to kontrolovat

dík, nad tímhle se ještě zamyslím. A jsem rád, že se neplácáme v blábolech, jak je tu někdy zvykem a čeho jsem se původně bál.
chtěl jsem reagovat, ale zcela přesně můj pohled vyjádřil Justy

PříspěvekNapsal: sob zář 24, 2011 5:49 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Justy píše:
Jakákoli moderní vojensky organizovaná skupina, která se najednou ocitne bez logistického zázemí i komunikace, a je odkázaná na stupně velení od praporčíků níž, je z dlouhodobého hlediska neživotaschopná a nedokáže vyvíjet jakoukoli činnost na úrovni vyšší četě. Samotné přežití vyžaduje vytvoření vlastní logistické, komunikační a velitelské struktury, která ale už nebude skoro ničím připomínat tu původní.

Navíc tam pak dost naléhavě vzniká úplně nová struktura zajišťování základních potřeb, která nikdy nebyla na téhle úrovni velení přítomná - vlastně, moderní ozbrojené složky si je vůbec samy nezajišťovaly, tady se vracíme o stovky let zpátky. Vzhledem k charakteru Enklávy a bojové specializaci většiny posádky předsunutých základen se pak spíš skupina transformuje ve skupinu nájezdnickou nebo otrokářskou, která se s postupným selháváním vysoce sofistikovaného vybavení a blednutí doktríny a filosofie, bude Enklávě čím dál tím míň podobat.

Scénář z F3, kdy nám naservírovali doslova vakuově balenou buňku Enklávy mimo čas a prostor v plné parádě, je naprosto mimo realitu.

No abych byl upřímnej tak armáda a armádní složky opravdu nejsou můj obor. Ale na svojí obranu říkám že jsem nikdy nemluvil o Enklávě jako před jejím zničením. Ale spíš o neoEnklávě. Která na první pohled bude stejná jako stará ale při bližším zkoumání tam budou velké odlišnosti. Přeorientaci z armády na polovojenskou skupinu jsem bral jako samozřejmost.
A dodal bych že ideologie opravdu špatně umírá. Lidé se k ní uchylují v nejtěžších okamžicích života a hledají spásu v "myšlence" která je větší než oni. Nemusím snad říkat že čím extrémnější tak je úspěšnější.
btw
vybavení...ok to jdu mimo svůj obor ale už v navarru je vědecké a technické pracoviště. Jediné v čem je asi problém je v surovinách.

Carlos píše:
Příměr k moderní teroristické organizaci je mimo. Hlavní hlavu nikdo nezná, jedná se o vzájemně neprovázané buňky operující samostatně.

Podobnost je možná s IRA či ETA..

mluvil jsem o vazbách mezi členy ne o systému vedení. No fakt :D

mimochodem
jak je to sakra v F3? :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další