Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je sob čer 14, 2025 9:16 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 14. II. 85: 12. Patrola: Válečná stezka
PříspěvekNapsal: čtv pro 26, 2024 1:36 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

(59. akce)

Aký lepší darček by si brahmíňan mohol na Vianoce priať než pozvánku na patrolu, takže:

Kedy: 14-16. 2. (v prípade že potrebujete termín posunúť, dajte vedieť čím skôr, ja si ho potrebujem fixnúť v práci do 10 januára)

Kde: Komorní Lhotka

Ako: tradičná retroturistika Beskydami, jednoduchšia trasa s pár príbehovými questmi a nocovaním pod širákom.

Intro:
"Ó du na lajne, fazole sum fajne..." pospevoval si Chekotay pri vyškriabavaní zbytkov konzervy.
"Ak už sme všetci skončili s pohostením, môžme prejsť k prvej téme zasadnutiu rady," prehovorila ráznym hlasom Prezydentka Viky "a to je výprava krížnika k moru.
Máme palivo z Brna, zásoby potravín z Trenčína, Hadamczikovi synci nastalkerili v Třinci požadované množstvo mosadze aj olova a Šmíd už valcuje nábojnice, takže ani s muníciou nebude problém." Viky pozrela prísne smerom k Zapalarkovi.
"Pyroovčia vlna už chodí zo Slovakistánu v požadovanej kvalite, a hlava zodpovedného za problémy naozaj nie je nutná ako ospravedlnenie." Zapalarka pozrel smerom ku ghoulovi a pokračoval: "Ale Havířovske esa znížili dodávky antracitu, nepomohlo ani keď som ponúkol vyššiu cenu, takže asi naozaj narazili na slabšiu žilu."
"A potom že hlava zodpovedného nie je potrebná" zašomral ghoul.
Zapalarka pozrel do zachmúrených očí Viky a rýchlo dodal: "Každopádne pre potreby krížnika bude nábojov dosť, len do odjazdu nestíham doplniť aj zásoby pre mesto."
"Tie sa môžu doplniť aj potom." prikývla Viky.
"To je celkom riskantný krok." ozval sa z miesta pre pozorovateľa hlas pani Wojoczkovej.
"Bezpečnostná situácia to umožňuje." odvetila Viky "Ak teda nemáte informácie o ktorých neviem" pozrela vyzývavo na Wojoczkocú.
"Obávam sa, že bohužiaľ mám." pani Wojoczková spravila krátku pauzu "Krysa Silmar bol minulý týždeň videný u Lysej. Následne divosi opustili zimné ležoviská v údoliach a poradné ohne sú už vidieť na všetkých vrcholoch na moravskej strane Beskýd. Ak sa Silmarovi podarilo proti nám poštvať kráľovnú Beskýd..."
"Tak Cieszyn je za hradbami tak či tak v bezpečí." skočila jej Viky do reči.
"Avšak bez munície nebude môcť poskytnúť podporu ku ktorej sa zaviazal, ak by divosi napadli trebárs Svibice, Suchú, alebo Terlicko, to by bezpečnostnú situáciu mohlo dosť zmeniť." dodala Wojoczková.
"Vaša úvaha je správna, ale obsahuje priveľa ak a možno, preto vyšleme patrolu do Beskýd, aby zistila, čo sa naozaj deje."

Předmět příspěvku: Re: 14. II. 2285 Beskydská patrola: Válečná stezka
PříspěvekNapsal: ned led 05, 2025 7:30 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Mno budu-li zdráv. :-D Jakože teď mě nějaká viróza fakt sestřelila, Max lehčí zápal plic, ale za měsíc jako řípa.

Jak by to mělo být časově? Mně by docela vyhovovalo asi začít 14. brzy (=vezmu si dovolenou) a v neděli naopak za kuropění končit.

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 8:27 am 
Administrátor
Administrátor

"Neee, já tam nechcu!" ječel Chekotay
"Všichni tam jednou musíme," zamumlal filozoficky Reinar, zrak upřený na vzdálené vrcholky Beskyd, mizející v poryvech hmly a radioaktivního spadu.
"Je tam zima!"
Reinar přenesl pohled z obzoru na nedalekého vlka, zlomeného v zatáčce.
"Trapných mínus čtyřicet dva," odhadl zkušeně. Líh i rtuť z teploměrů Drancíři vypili již dávno, v Zimě-která-byla-tak-tuhá-že-jsme-chtěli-sníst-psy-ale-nemohli-jsme-bo-jsme-je-snědli-o-předchozí-zimě.
"A, a, a začínám mutovat! Na břiše mi vyduřel obludný nádor!" stěžoval si dál Chekotay, zrak upřen směrem, kterým jeho mladší já mělo šanci zahlédnout vlastní kolena.
"Trocha pohybu na čerstvém luftu ti od toho pomůže," chlácholil jej Reinar. "Naši nejlepší fachmani ti připravili výstroj a výzbroj. Hle, ochranný mezulán, zhotoven podle návodu z Tuláka."
"Ten se bude hodit."
"Teplé tričko s vodorovnými pruhy, abys mohl měřit výšku sněhu."
"To je bavlna?" zeptal se Chekotay opovržlivě.
"Ne, pokud vím, je to syntéza naturálního celulózového komplexu s příměsí jednoho až dvou procent organických peptidů."
"Vau, to zní fakt hustě. Energozbroj by tam nebyla?"
"Máš pocit, že jsme Teplometné Bratrstvo?"
"Ne," posmutněl Chekotay.
"Na boty jsem ti nechal nakreslit podélné červené pruhy, budeš chodit mnohem rychleji."
"Výborně!"
"A nyní výzbroj. V téhle klemře jsou nám krochny k ničemu, ale mám tady tuhle skvělou nahalbpartnu, tím rozsekneš Lovce lebek na poloviční díly, jen to švihne. Nevýhoda je, že má šestnáct kilo."
"Asi zůstanu u tesáku vz. 66. Jak se tam vlastně dostanu? Nechci zase mluvit vietmansky!"
"Tímhle směrem Žluťáci ani nejezdí. Budeš muset po svých."
"Ach jo. A co když tam ostanu?"
"Tvé ostatky vyprostí jarní záchranná výprava. Pak na tebe budeme vzpomínat. Celé odpoledne."
"Tak to jsem již kliden. Vzhůru!"

========================
Miro, kdybys náhodou jel autem přes Brno, rád se přidám!

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 2:41 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Mno kdybych jel autem, tak určitě přes Brno. Jako zvažoval jsem vlak, ale jsou to 2,5 hodiny plus a nulová flexibilita na odjezd.

Moghu, je to v zásadě okruh? Tj. dá se počítat s návratem k autu? To je taky klíčový faktor.

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 5:34 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Plán je zraziť sa v piatok večer, v sobotu hlavná trasa, v nedeľu cesta domov. Koniec je voľný, t.j. neplánujem to ako okruh a pre mňa by bolo jednoduchšie zbehnúť z kopca do najblizsej dediny, ale zas nie je až taký problém dôjsť späť do Komorní Lhotky.

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 9:19 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Mogh píše:
... zas nie je až taký problém dôjsť späť do Komorní Lhotky.

Jasně, takže nějakých 20 km navyše. Pohodka.

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 9:23 pm 
Administrátor
Administrátor

OK, takže vlakem. 4 hodiny, 4 přestupy, to abych si vzal nějaké jednorázové čtení.
Koukám, že nejrychlejší spoj je v 11 z Brna a ve 14:46 v Ligotce na konečné. Může být?

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 9:26 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Já 6,5... na jednu stranu si říkám "Peklo!". Na druhou 6 hodin klidu na čtení... oj, to nenastřádám za rok. :-D

Ještě může být past, že v nejbližší dědině nic NÁHODOU nepojede a ... 20 km navyše.

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 9:28 pm 
Administrátor
Administrátor

Blbé je, že tu mám takové knížky, že bych při jejich čtení hned potřeboval dělat poznámky, a konfrontovat s jinými knihami, a hned těch poznatků využívat... :-D Musím si vzít nějakou beletrii, tu jsem deset let zanedbával.

Proti náááhodám jsem udělal opatření, když jsme minule šli s Moghem přes Beskydy, tak viděl, jak dlouho mi trvá ujít 16 km. ::)

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 10:03 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

cheky píše:
OK, takže vlakem. 4 hodiny, 4 přestupy, to abych si vzal nějaké jednorázové čtení.
Koukám, že nejrychlejší spoj je v 11 z Brna a ve 14:46 v Ligotce na konečné. Může být?

Ja som myslel že večer okolo 19:00. Ono motať sa pol dňa navyše po Beskydoch plných krvilačných divochov môže byť dosť nebezpečné.

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 10:11 pm 
Administrátor
Administrátor

To už bude tma jak v pytli. Ale nebudeme moci jít spát, protože neuvidíme na nocležiště. ::scratch Medle najít vhodné místo a připravit spaní - nemluvě o případném ohni - je práce tak na hodinu. A soumrak nastane v půl šesté. Takže tak v 16:30 abychom začali hledat, kde vykopeme záhrab.

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 10:27 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

To je síce pravda, ale zas keď vyrazíme o 14 tak Miro pôjde go hard to go home a do zotmenia budeme mať celú patrolu za sebou a čo so zbytkom víkendu ::scratch

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 10:45 pm 
Administrátor
Administrátor

Neboj, budu vám dělat kotvu. :-)

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 10:57 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Počkat počkat, tam nebude horiareň? Respektive na škále:

mítinka, kde fučí / niekuriaci bouda / kuriaci bouda / riadna horiaren / wellness centrum (z Pikniku při cestě)

jsme kde? ::)

PříspěvekNapsal: pon led 06, 2025 11:43 pm 
Administrátor
Administrátor

Medle stupeň 1, mýtinka, kde fučí. :) Ale třeba to má Mogh vymyšlené, nevím. Jen chci říct, že při předchozích Patrolách u Ligotky jsem měl představu, kam jít a kde spát, poněvadž jsem to tam znal, ale po kůrovcové kalamitě v roce 2019 se tvářnost místních lesů značně proměnila a již to pro mne není známá oblast. Studánky najdu, wtz., a jedna věc se nezměnila určitě, totiž že tam všude dost festovně fouká. :-D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další