Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je sob čer 14, 2025 9:02 pm

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Akční plán pro rok 2285
PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2025 6:36 pm 
Hrášková příšera

Mogh píše:
Viky: Takže šírime propagandu a pobudom, čo nosia obhorené ľudské hlavy do Cieszyna tvrdíme, že krysa Silmar má zlaté zuby, takže určite nemajú tú správnu a odmenu nedostanú?
Vznášíš námitky nebo jenom konstatuješ situaci?

Mimo charakter, ale o hře: mně je jedno, kterým směrem se vydáme dál, můžu to překlopit na kteroukoli stranu. Ale, pánové, bylo by záhodno si ujasnit, co je naším/vaším cílem? Jaké akce byste chtěli uskutečnit v rámci téhle dějové linky? Cheky mi říkal, že má ideu menších dílčích akcí pro rodiny s dětmi v rámci přípravy křižníku na vyplutí. Do toho mi ale nesedí Mogova linka sedmi beskydských vrcholů a rozvoj diplomacie s divochy, korunovaná deadlinem o jarní rovnodennosti (wtf, do jarní rovnodennosti nenajdete všichni dohromady ani jeden víkend volný, natož abyste vyjeli na pochod do hor). O Mirových plánech na akce nevím nic.
Takže, pánové, kam a jak to chcete vést? Až budeme mít v tomhle jasno, teprve potom se může dějově uzavřít večerní těšínská porada.

Předmět příspěvku: Re: 14. II. 85: 12. Patrola: Válečná stezka
PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2025 7:43 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Mno já původně myslel, že nyní je plánem několik dílčích, až generických akcí z pohledu příběhu (ať už s dětmi nebo bez), kdy je účelem získat jídlo (checked), palivo (checked), náboje (to jsem myslel, že bude předmětem další) a možná ještě něco. Za sebe mám v plánu jednu spíše pochodovou akci typu jarní/podzimní bloudění, kdy lze případně zapojit i děti v průběhu cesty. Příběhově spíše spin-off, ale chtěl jsem do toho zapojit tu munici.

Je zjevné, že Mogh má v hlavě komplexnější myšlenku rozvoje příběhu, ovšem ta rovnodennost mě též překvapila. Respektive souhlasím, že do té doby maximálně přijmeme rozhodnutí zde na fóru "odploout s/bez munice nebo zůstat". A i přes výrazný dílčí úspěch, kdy jsme přesvědčili 5-6 kmenů (záleží na topáncích), tak se mi z Moghovy dikce jeví, že je to všechno nebo nic (tj. bez odplutí jdou do vojny všechny kmeny, byť moc nechápu proč by měly Godulu poslouchat a prolévat svoji krev). Pokud se má rozhodovat na další akci, tak tomu termínu též nerozumím - leda bychom vyměnili jarní za podzimní a dělali, že nic. :)

Předmět příspěvku: Re: 14. II. 85: 12. Patrola: Válečná stezka
PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2025 11:27 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Viky: skôr to konštatovanie. Jarná rovnodennost bol taký termín skôr pocitový - nie príliš vzdialený a zároveň vhodný pre divochov. Rozhodnutie o odplávaní a odovzdaní nábojov, topánok má byť spravené tu na fóre. Prišlo mi, že to dokresľuje atmosféru post-apo, keď si človek musí vybrať z dvoch zlých možností - asi to nebol najlepší nápad.

Čo sa týka ďalších akcií, chcel by som spraviť jedno stretnutie kde by sme odohrali stolovú hru, nepriatelia by boli podľa toho, či krížnik odpláva alebo nie. V prípade že by odplával, skúsil by som spraviť nejaké PnP, ak chce Cheky robiť viac akcií s prípravou odjazdu, som s tým ok.
Môžem ponúknuť stalkerskú akciu v Trenčíne, podobnú ako naposledy.
A mám v pláne ešte jednu Patrolu na budúci rok, kde by sme sa znovu riešili Beskydské kmene.

PS: Pani prezydentka, a ku ktorému moru že si to sľúbila ten dostup? Lebo na mape vidím nejaké Karvinské more a príde mi, že by sa ním ten volebný sľub dal veľmi ľahko splniť ;)

Předmět příspěvku: Re: Akční plán pro rok 2285
PříspěvekNapsal: pon bře 03, 2025 8:04 am 
Administrátor
Administrátor

No, mou ideou bylo v následujících dvou letech dělat sérii "krátkometrážních" NextGen akcí po Československu ve stylu TPSF: Člověk vyvenčí rodinu, pokochá se novými obzory, shlédne památky, děcka z toho také něco mají a navíc se naučí něco z postapo skillů a užijí romantiky buřtkraftu. Příprava křižníku k odjezdu je jednoduchý příběhový rámec, který nevyžaduje delšího rozvádění a pochopí ho i... ehm, já. Další výhodou je, že nemusíme jezdit na Těšínsko. No a finálně, stejně jsme se do toho Polska chtěli vydat.
Těch akcí mohlo být víc:
1) jídlo: TPSF
2) palivo: Pohasínající naděje 2
3) munice: Líbí se mi jméno "Nadělat prachu", napřed jsem chtěl orgovat já, ale klidně nechám na Mirovi
4) Rad-X: ??, asi bych organizoval já v okolí Brna
5) mapy: ??
6) nevím, kompas, sextant (je to 6. mise! :-) ), cokoliv

Vyvrcholením by mohl být víkendový výlet do Wroclavi, kde bychom si mj. vypluli po řece výletním parníkem.
Následně bychom si mohli udělat výlet do Štětína.

Ale ještě předtím by zase mohla být série krátkých jednoduchých akcí spojených s "Plujeme po řece, vysíláme průzkumný tým na břeh a potkáváme různé věci." A zde bych možná i opustil princip jednoty místa a všechny mise v Polsku odehrával normálně v Česku, v okolí našich řek a přehrad. (Případně i s využitím Toudiho, který se každý rok plaví po Baťově kanálu.)
Odplutí našich hrdinů z Těšína na křižníku by tak bylo i symbolickým závěrem celého příběhu Těšínska a vlastně i původního a dnes již zastaralého konceptu Templářů.

Stolní hry a PnP mě baví méně, než normální hry, poněvadž to svým fundamentem podezřele připomíná vyplňování daňového přiznání. Potíží při takových akcích je, že musíme svázat děti a zaházet je fůrou pilin, aby nám daly potřebné hodiny klidu. A člověk se u toho nic nového nenaučí.

Ad vybírání ze dvou zlých možností: Já jsem samozřejmě instinktivně pro převzetí iniciativy a vyslání vyhlazovacího komanda proti Godule! ::twisted Je čas na genocidu! Ve jménu Technotechniky očistíme tvář světa od divošského šmejdu! Drancíři vpřed!

PříspěvekNapsal: úte bře 11, 2025 5:57 pm 
Hrášková příšera

Děkuji za vaše vyjádření. Vychází mi z nich, že křižník neodpluje dřív jak v roce 2287/2288. Výprav za zásobami lze udělat vícero, další jídlo, jiné zásoby, mapy, atd. Tady máte prostor pro akce na letošek a příští rok. S divochy v Beskydech žádné další velké plány nejsou, tuhle linku můžeme uzavřít. Kam se dějově posuneme při a po odplutí křižníku bych ponechala na debatu za ten rok až dva.

Souhlas?

Připadám si jak v práci.

PříspěvekNapsal: stř bře 12, 2025 7:21 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Ja by som sa od divošskej linky úplne neodvrátil, ak to nevadí. Moja predstava - divoši sa pripravujú k útoku, preto prieskumné komando mladých, ľahko nahraditeľných "dobrovoľníkov" zmapuje ich pohyb a potom vyhladzovacie komando spraví preventívny úder. Takže cez deň ľahká turistika s questami pre deti večer/v noci stolová hra (cca na 1,5h). Pri nedodržaní miesta akcie by som to spravil v Chřibeh Na Pile alebo pri rozhľadni na Salaši sú priestranné altány, kde sa dajú nakladať decká na noc a je tam dosť veľký stôl. Alebo ak Cheky má nejaké vhodné miesto v okolí Brna, tak môžme pokojne tam. Prvý nástrel termínu 10 - 11.5. Môže byť?

A potom by som chcel v januári ďalšiu patrolu v Beskydoch.