no tak já zde si sice stěžoval na některé věci, na druhou stranu nutno říct, že i tak ta hra působí tak trochu jako balzám, když to srovnám s jinými hrami současnosti, které nevím proč nosí označení RPG. Přece jen i tak je těch možností a postupů a variant jak co dělat hodně a v mnoha úkolech, takže to je věc na dnešní dobu nevídaná. Já hrál před falloutem například arcanii, což by měla být též RPG a prostě po hrání této hry působí téměř všechno skvěle :) a fallout:nv je pak naprostá senzace. Celkově se fallout: nv může klidně měřit s opravdu dobrými RPG hrami a i když je na něm trošku cítit doba a trend, tak je to jen minimální a celkově vzato mě autoři překvapili, že si v dnešní době stupidních blbostí dovolili udělat hru, která má hodně možností a nikoho nevede za ručičku, přece jen tím mohli ohrozit prodejnost a prodejnost je přece nejdůležitější

. Do určité míry jsou tak autoři hrdinové, když si to troufli, i když je hra dělaná tak, že jí dokončí a většinu věcí vyřeší naprosto každý, už jen ta věc, že tam těch možností více je, je prostě hezké.
Má to ale prostě své nedokonalosti, které by se daly zlepšit. Ono systém rozvoje postavy umožňuje doslova vytvořit dialogový bojový systém :), jelikož dialogy by mohli být tak neuvěřitelně flexibilní, až by to nebylo možné. V jiných RPG dnešní doby se řeší zejména bojový systém, pokud jsou v jednom úkolu dvě možnosti řešení, je z toho dnešní generace hráčů doslova na větvi, tedy alespoň polovina, ta druhá to nepochopí a zasekne se a není schopná úkol splnit. Dialogy se tak v moderních RPG hrách téměř neřeší, zde ve falloutu se řešili a je to hodně znát (na rozdíl od boje, ten se řešil méně - což mi nevadí tak moc), ale nebylo to dotaženo k dokonalosti. Možná asi právě proto, aby to bylo jednoduché a aby to zvládla i dnešní generace jemně rozmazlených jedinců :).
Co se týče postupu na vyšší úrovně, to je vážně docela úlet. Já ještě ani nebyl na Stripu a měl jsem level 30 a to jsem jen plnil úkoly a nijak se za exp nehonil. Po té jsem lehce ztratil motivaci, tak jsem použil ten mód. V podstatě nejspíše vyrobím na konci superhrdinu :).
Perky jako takové, pokud jsou bojové, jsou téměř nepouitelné, nebo mnoho z nich, pokud člověk VATS nepoužívá. Ty nebojové ale někdy bývají docela užitečné. Rozhodně je dobrý perk umožňující opravovat různé věci s různými věcmi, například opravit ergozbroj pomocí kovové zbroje a podobně. Zajímavé jsou i perky přidávající nové dialogy při komunikaci s ženami/muži, lež bohužel zde nemají moc efekt, jelikož jsou většinou tyto dialogy ošetřeny i něčím jiným. Tedy postavu bývá možné ukecat pomocí tohoto perku, ale současně i pomocí třeba řečnictví. Já zhruba na 16 levelu již nevěděl, jaké perky si brát a uměle zvyšovat vlastnosti pomocí perku jsem nechtěl. Přišlo mi, že ten výběr není moc velký, no :).
Mnoho věcí by se prostě v té hře doladit dalo, nicméně je zjevné, že ta hra je na správné cestě, pokud má potěšit starší hráče, nebo hráče se staršími sympatizující.