Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je pát čer 20, 2025 7:52 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1088 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 73  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Obecná plkárna
PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 12:26 pm 
Ozářený
Ozářený

To je sila. Vy si fakt niekto myslíte, že DLC pre Fallout: New Vegas nebude vyvíjať Obsidian? To ste spadli z višne? Chápem že ste biased voči Bethesde za to čo urobili s Fallout 3, ale toto je úplný nonsens. Nie len že to ide proti totálne všetkej logike a zdravému rozumu, ale Obsidian Entertainment už aj niekoľkokrát povedali, že DLC na F:NV budú robiť.

Bum: http://www.destructoid.com/obsidian-pla ... 1925.phtml

Obrázek

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 12:35 pm 
Kapčo brodice kat. B

ramon.dexter píše:
Smejki: no pardón, ale sám se pamatuju že jsem hrál hry přímo od EA, který EA sama vytvářela.

Zase já mám na práci důležitější věci než to jestli má ten ten nebo onen distributor vývojářskej tým. Zkrátka a dobře, co se pamatuju, EA měla vývojáře. Fakt nemám tušení jak je to teď.

EA vlastní vývojářská studia, ale EA jako takový vývojářem není

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 12:49 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Smejki píše:
ramon.dexter píše:
Smejki: no pardón, ale sám se pamatuju že jsem hrál hry přímo od EA, který EA sama vytvářela.

Zase já mám na práci důležitější věci než to jestli má ten ten nebo onen distributor vývojářskej tým. Zkrátka a dobře, co se pamatuju, EA měla vývojáře. Fakt nemám tušení jak je to teď.

EA vlastní vývojářská studia, ale EA jako takový vývojářem není

Přesně to jsem měl na mysli ....

To Thor: Stačilo by kdyby si napsal že to Obsidian potvrdil a předešlo by se spoustě nedorozumění... na mou otázku jestli jsi si jistý :wink:
Bethesda jako majitel značky a vývojařské studio by klidně dojít k závěru, že ona bude vydávat lepší DLC nebo DLC , které se budou líp prodávat a nic by ji v tom nebránilo ( možná obchodní smlouva)

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 1:08 pm 
Ozářený
Ozářený

Amaroun píše:
To Thor: Stačilo by kdyby si napsal že to Obsidian potvrdil a předešlo by se spoustě nedorozumění... na mou otázku jestli jsi si jistý :wink:
Bethesda jako majitel značky a vývojařské studio by klidně dojít k závěru, že ona bude vydávat lepší DLC nebo DLC , které se budou líp prodávat a nic by ji v tom nebránilo ( možná obchodní smlouva)

To, že nevedia dobre písať príbehy neznamená, že sú debili aj v marketingu. Keď bude DLC robiť Obsidian, tak z toho budú prachy pre Bethesdu. A ja som ten článok o tom že Obsidian plánuje začať vydávať DLC predtým nečítal, pretože mi bolo jasné že nikto iný ich robiť nebude. Ale niektorí ľudia sú tvrdohlaví, a zdravý rozum ako argument nestačí, tak treba hľadať tlačové vyjadrenia.

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 1:27 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Thror píše:
Amaroun píše:

To, že nevedia dobre písať príbehy neznamená, že sú debili aj v marketingu. Keď bude DLC robiť Obsidian, tak z toho budú prachy pre Bethesdu. A ja som ten článok o tom že Obsidian plánuje začať vydávať DLC predtým nečítal, pretože mi bolo jasné že nikto iný ich robiť nebude. Ale niektorí ľudia sú tvrdohlaví, a zdravý rozum ako argument nestačí, tak treba hľadať tlačové vyjadrenia.

Na americkym trhu ( a ten je především hlavní ) neni podstatný kdo na to pracuje s těhle dvou ... rozdíl čistého zisku nebude markantní
Když na tom bude pracovat Bethesda... budou s toho jen a jen peníze pro Bethesdu .. Proto si myslim že to tak zcela jasné neni....
Navíc Bethesda je ta, která má poslední slovo při tvorbě a jistě ovlivňuje samotný vývoj.

Btw že je to tobě zcela jasné, není doopravdy žadný argument. :-)

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 1:45 pm 
Ozářený
Ozářený

Amaroun píše:
Na americkym trhu ( a ten je především hlavní ) neni podstatný kdo na to pracuje s těhle dvou ... rozdíl čistého zisku nebude markantní
Když na tom bude pracovat Bethesda... budou s toho jen a jen peníze pro Bethesdu .. Proto si myslim že to tak zcela jasné neni....
Navíc Bethesda je ta, která má poslední slovo při tvorbě a jistě ovlivňuje samotný vývoj.

Btw že je to tobě zcela jasné, není doopravdy žadný argument. :-)

Chápem. Predpokladať, že štúdio, ktoré vyrobilo hru, bude vyrábať aj DLC, nie je logické. Keď sa pozrieme na všetky DLCčka čo doteraz vyšli, vidíme, že štúdiá ktoré produkovali hry nikdy neprodukovali aj DLC pre dané hry. BioWare síce vyrobili Mass Effect 2, ale Lair of the Shadow broker vyvinulo Valve, Project Overlorda robil Blizzard, a Kasumis Rebirth robil CD Projekt. Nové DLC pre Bioshock 2 údajne budú robiť EA Maxis.

Keby som sa na každom fóre nestretával s ľuďmi čo majú v zuboch nejakú firmu, vedia prd o tom čo hovoria, ale sú veľmi múdri a hovoria čo by ovplyvnilo a čo neovplyvnilo americký trh.

Obrázek

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 1:55 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

no Bethesda tuším pracuje na nějakém tom pokračování TES, na druhou stranu i ona přímo věci nevyrábí, ale i zde jsou jakési vývojářské týmy, které mohou dělat každý na nečem jiném a pracují pod hlavičkou Bethesedy. Akorát u těch se většinou nepíše název týmu, protože ono to nejsou prostě přímo týmy, ale spíš prostě určité součásti té firmy jako takové. Obsidian je samostatné studio, které sepsalo smlouvu s Bethsedou, že vyrobí 4 díl falloutu, ale přímo do Bethsedy nepatří.

Bethesda poskytla svůj engine a pochopitelně si ponechala práva na značku fallout. Obsidian zde pak měl prostě roli najmutých žoldáků, kteří mají udělat práci a pak nejspíše zmizet ze scény, nebo případně podepsat smlouvu další na pokračování, ať už plnohodnotné, nebo DLC.

Pokud tedy Bethesda vyhodnotí situaci tak, že případné DLC jí výjde výhodněji vyrobit sama, bez nutnosti udělat smlouvu s Obsidianem, pak to pochopitelně udělá. Takové DLC by právě mohli obsahovat především věci a modely, jako třeba onen kůň, brnění a podobně, protože k tomu nepotřebují žádný externí tým, který by to udělal. ((zbytečně by přišli o peníze).
Na druhou stranu pokud Bethesda vyhodnotí situaci tak, že výhodnější bude, pokud své vlastní vývojáře investují někam jinam, třeba na to TES a případné DLC bude dělat někdo jiný, pak by DLC dělal pravděpodobně Obsidian. Tedy Bethesda by s ním sepsala smlouvu na vyrobení DLC/datadisku/dalšího dílu a pak by jej prostě udělali. Zde by se to týkalo nejspíše nějakého ale delšího obsahu, nějakých úkolů atd, které by třeba měnili svět jako takový a kde by bylo lepší, kdyby jej do světa vložili přímo vývojáři hry, kteří mají lepší přehled.

Na druhou stranu se stejně tak může stát, že Bethesda najme někoho úplně jiného, na případná DLC, tedy úplně jiný externí tým. Hodně to prostě bude záviset na tom, jak vyhodnotí výhodnost a nevýhodnost, jakou si třeba případně řekne Obsidian cenu a podobně. Klidně může být, že bude chtít Bethesda , aby Obsidian dělal třeba na datadisku, nebo dalším dílu a jiná firma na DLC. Navíc každý DLC může dělat někdo jiný.

Zde přímo tedy není jisté nic, záleží to na domluvě a rozhodnutí Bethesdy.

Thror: To tvoje srovnání s Bioware a podobně s tímto nesouvisí a není to stejné. Zde je to více podobné například JoWoodu, PB, Gothic3 a následně jinou indickou firmou, která vyvíjela datadisk. Prostě distributor je vlastník práv a ten rozhodne, kdo bude nebo nebude pokračovat, jelikož ten hradí vývoj.

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:00 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Thror píše:
Chápem. Predpokladať, že štúdio, ktoré vyrobilo hru, bude vyrábať aj DLC, nie je logické. Keď sa pozrieme na všetky DLCčka čo doteraz vyšli, vidíme, že štúdiá ktoré produkovali hry nikdy neprodukovali aj DLC pre dané hry. BioWare síce vyrobili Mass Effect 2, ale Lair of the Shadow broker vyvinulo Valve, Project Overlorda robil Blizzard, a Kasumis Rebirth robil CD Projekt. Nové DLC pre Bioshock 2 údajne budú robiť EA Maxis.

Keby som sa na každom fóre nestretával s ľuďmi čo majú v zuboch nejakú firmu, vedia prd o tom čo hovoria, ale sú veľmi múdri a hovoria čo by ovplyvnilo a čo neovplyvnilo americký trh.
[

Ach jo tvoříš svůj úsudek, podle uplně nepodstatný Empirie, že zatim všechna dlc dělali firmy co dělali původní hry, v podstatě to tedy podle tebe musí být vždycky... Můj úsudek vychází ( vychazel do tý doby nez si potvrdil, že DLC bude dělat Obsidian) s pravděpodobných scénařů (potažmo rozumných). Tahle pravděpodobnost se zvyšuje ještě tim, že Bethesda stojí za celým Geckem a F3 a má tedy zkušenosti s Gamebryem.... A nepřevaděj to prosím na to, že není logické, že Obsidian bude dělat DLC ... Nic takovýho jsem neřekl a to že to bude dělat Obsidian jsem považoval za velice pravděpodobné... Jen jsem se tě ptal, jestli si si jistý

Naposledy upravil Amaroun dne čtv lis 11, 2010 2:04 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:03 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Milhaus píše:
no Bethesda .....

Svatá slova ::knez pěkně vysvětleno.... Indické studio, kteŕe dělalo na G3 datadisku mne hned napadlo :-)

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:06 pm 
Kapčo brodice kat. B

Milhaus píše:
no Bethesda tuším pracuje na nějakém tom pokračování TES, na druhou stranu i ona přímo věci nevyrábí, ale i zde jsou jakési vývojářské týmy, které mohou dělat každý na nečem jiném a pracují pod hlavičkou Bethesedy.
Ne. Zenimax je vlastníkem (mateřskou společností.. cituji:"ZeniMax Media was founded in 1999 by Bethesda Softworks") Bethesdy, která mám vlastní vývojářské studio. Dále vlastní i třeba idSoft. Bethesda zároveň funguje jako publisher pro third party hry (třeba Rogue Warrior od Rebellionu). Obsidian je stejný případ. Zenimax jinak teď někdy koupil i další studia...

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:07 pm 
Ozářený
Ozářený

Thror: Technicky vzato lze přece DLC považovat za datadisk a nebylo by nelogické uvažovat, že např. (a je to smyšlený příklad) Obsidian se bude věnovat čtvrtému dílu, Bethesda bude pracovat na dalším díle TES, zatímco nějaká minoritní skupina uvnitř Bethesdy bude dělat na DLC, protože ta jako taková nejsou zrovna žrouti lidí.
Mimoto by rozhodně nebylo poprvé, že datadisk (v tomto případě DLC) tvoří jiná firma najatá vlastníkem práv ke značce.

Ale nechci už to dál rozebírat. Jen jsem ti chtěl ukázat, že to možné je. A, jak řekl Milhaus, je zcela na vlastníkovi značky, jak s ní naloží.

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:10 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Jinak asi si myslim , že tu není nikdo kdoby nechtěl DLC od Obsidianu ::kawaii co ? ::lol

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:11 pm 
Kapčo brodice kat. B

Já nechci žádná DLC ::knez

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:12 pm 
Ozářený
Ozářený

Nechci žádná DLC. Ale to je na jiné povídání.

EDIT: Dobře smejki :D

PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 2:15 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Smejki píše:
Ne. Zenimax je vlastníkem (mateřskou společností.. cituji:"ZeniMax Media was founded in 1999 by Bethesda Softworks") Bethesdy, která mám vlastní vývojářské studio. Dále vlastní i třeba idSoft. Bethesda zároveň funguje jako publisher pro third party hry (třeba Rogue Warrior od Rebellionu). Obsidian je stejný případ. Zenimax jinak teď někdy koupil i další studia...

no kdo vlastní Bethesdu to nevím, ale mě šlo prostě o to, že vývojáři v ní jsou též rozdělení do týmů a každý ten tým může pracovat na něčem jiném, jeden třeba na tes, jiný třeba na dlc.

Obsidian je samostatné studio, které se nechává najímat jinými firmami, většinou. Proto také většinou pracuje na pokračováních již zavedených značek. Ale i ten má více částí - více podtýmů, kde jeden třeba dělal na Alpha protocol a druhý současně s tím třeba na Fallout: NV. Jde ale o to, že zde není vlastníkem práv na fallout a prostě bude záležet na Bethesdě, jak to celé vyhodnotí. Jakože logické by bylo, kdyby najmula i na DLC a datadisky Obsidian, nicméně stát se to prostě nemusí. Zvláště pak, pokud si vezmu myšlení Bethesdy, která určitě udělá mnoho úžasných DLC stylu přidám tři brnění a jednu pušku a prodám to za 100 korun. Na to by určitě Obsidian nenajímala.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1088 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 73  Další