Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je stř čer 18, 2025 8:06 am

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1083 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 73  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Krátké dotazy
PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 6:41 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Gizmo píše:
Andy píše:
2 Gizmo A kde ten mirv najdu? Musím mu dát i munici?

MIRV je schovanej ve skladu národní gardy ve sklepním bunkru ke kterýmu potřebuješ 5 pásek tý pošahaný rodiny. munice je stejná jako do tlusťocha ale na jednu ránu jich potřebuješ 8

Takovej příruční jadernej kańon. ::lol

Mimochodem, v CZ verzi GOTY nejsou popisky u předmětů česky (tj obrázek s popisem např shotgun místo brokovnice), je to chyba na mém přijímači nebo další vada na "kráse" CZ GOTY? Ne, že by to nějak vadilo, na střední detaily to stejně nejde přečíst, ale v eng + cz to bylo česky... ::scratch

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 7:49 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Andy píše:
Gizmo píše:
Andy píše:
2 Gizmo A kde ten mirv najdu? Musím mu dát i munici?

MIRV je schovanej ve skladu národní gardy ve sklepním bunkru ke kterýmu potřebuješ 5 pásek tý pošahaný rodiny. munice je stejná jako do tlusťocha ale na jednu ránu jich potřebuješ 8

Takovej příruční jadernej kańon. ::lol

Mimochodem, v CZ verzi GOTY nejsou popisky u předmětů česky (tj obrázek s popisem např shotgun místo brokovnice), je to chyba na mém přijímači nebo další vada na "kráse" CZ GOTY? Ne, že by to nějak vadilo, na střední detaily to stejně nejde přečíst, ale v eng + cz to bylo česky... ::scratch

Mám stejnej problém, po nainstalování několika datadisků mám najednou třeba : otevřít dveře do the capital wasteland apod.

Jinak k tomu kanónu máš naprostou pravdu, vem si MIRV a zapni si tgm a můžeš si zahrát např. v Megatuně na atomovou válku :-D ::cool

PříspěvekNapsal: pon čer 21, 2010 10:22 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Gizmo píše:
...Mám stejnej problém, po nainstalování několika datadisků mám najednou třeba : otevřít dveře do the capital wasteland apod.

Gizmo, měl si všechny nápisy česky a najednou už česky nejsou? To ale neni chyba Cenegy nebo češtin tady z Brahmíny, ale chyba Tvoje. Na několika místech sem tu psal, že aby bylo vše česky, je třeba si pohrát pár vteřin s Managerem a s poskládaním souborů.
Pokud používáš češtiny odsud, otevři FoMM a přetáhni myší soubor: "BS_CZ.esp" na poslední místo a soubor: "czech.esp" na předposlední, né obráceně! Jestli BS_CZ.esp nemáš, bude poslední czech.esp a sem naprosto přesvědčenej, že "capital wasteland" zase bude Velká Pustina. Tohle nemusí platit u některých (většinou nových) zbraní, lokací, kreatůr a.p. Cenega je neznala, tak je přeložit nemohla a my sme řadu těchto názvů nepřekládali, chtěli sme se vyhnout různým "Podlahům", Bažinatým Jožinům a.p. :-) Pokud nemáš staženou češtinu do BS, stáhni jí (3,94 MB), je tam i screen FoMM, jak to seřazení má vypadat.

Andy je na tom bohužel hůř :-( . Poslal mi výpis souborů GOTY/CZ, Cenega integrovala češtiny přímo do základních souborů jak u Základní hry, tak do všech DLC. Čistá, česká instalace ukáže ve FoMM jen 6 souborů "esm" a jeden! soubor "esp". Jakékoliv pokusy poskládat soubory tak, aby bylo vše česky se minou účinkem.

PříspěvekNapsal: úte čer 22, 2010 6:22 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

ok, dik už to šlape ::kawaii

PříspěvekNapsal: ned čer 27, 2010 8:26 pm 
Ozářený
Ozářený

Tak jsem několik měsíců sbíral síly, abych dokončil svůj seznam modů. A ejhle, nastaly potíže. Po instalaci posledního (1.7) patche, FOMM a fose mi hra začne najíždět, ale potom bez chybové hlášky spadne do Windows. Pokud ji chci spustit přes fose, nahlásí mi, že je to nějaká neznámá verze hry, nebo že nemůže najít .exe soubor.

Mám Windows XP, hraju bez DLC. Myslel jsem, že problémem by mohl být G4WL Disabler, ale s ním či bez něj, hra stejně nejede. Má někdo nápad, co s tím? Reinstalaci jsem zkoušel a jediné, čeho se mi podařilo dosáhnout je, že mi už Windows nevypisuje hlášku 'program přestal pracovat'.

PříspěvekNapsal: ned čer 27, 2010 9:57 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Carlos píše:
Tak jsem několik měsíců sbíral síly, abych dokončil svůj seznam modů. A ejhle, nastaly potíže. Po instalaci posledního (1.7) patche, FOMM a fose mi hra začne najíždět, ale potom bez chybové hlášky spadne do Windows. Pokud ji chci spustit přes fose, nahlásí mi, že je to nějaká neznámá verze hry, nebo že nemůže najít .exe soubor.

Mám Windows XP, hraju bez DLC. Myslel jsem, že problémem by mohl být G4WL Disabler, ale s ním či bez něj, hra stejně nejede. Má někdo nápad, co s tím? Reinstalaci jsem zkoušel a jediné, čeho se mi podařilo dosáhnout je, že mi už Windows nevypisuje hlášku 'program přestal pracovat'.

Carlos, podle Tvých příspěvků nejseš žádnej zajíc, přesto bych měl dotaz(y): proč si instaloval 1.7, když nemáš nainstalované ani jedno DLC ? Nebo hra nenajede po reinstal hry i bez Patchů ? Padne to při načítání první stránky, nebo až po kliku na "načíst uloženou hru" ?
Tohle sice s daným problémem přímo nesouvisí, ale uvedu. Módům se teď hodně věnuju, jak sem ale zjistil, asi polovina (většinou těch lepších) vyžaduje jedno, nebo víc DLCéček, pokud nepíše autor, prozradí to GECK. To si měl takové štěstí s výběrem módů, že žádný nepožadoval nějaké DLC ?

PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 12:14 am 
Ozářený
Ozářený

Už je to v pořádku. Na vině bylo skutečně DLC a přesně to s problémem souviselo - jednalo se Bog's Wearing nebo tak nějak. Vyžadoval Point Lookout, jak jsem se dozvěděl při detailním výpisu z FOMM (přitom v readme ani v description na Nexu nic nebylo). Stačilo ho jen zakázat a všechno frčí v pohodě.

Ten patch jsem právě instaloval kvůli jinému problému, patche nižšího číslovky než 1.4 se mi odmítaly a stále odmítají nainstalovt, leda formou downgrade právě z 1.7. Hra původně nenajížděla ani do menu. Avšak, jak jsem napsal, teď je (prozatím) vše v pořádku a testuji mody. Přesto díky za snahu.

PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 1:30 am 
Radioaktivní
Radioaktivní

Carlos píše:
Už je to v pořádku. Na vině bylo skutečně DLC a přesně to s problémem souviselo...

No, hlavně že to jede...
Sem to asi nepatří, ale musim se někde vybrečet :-)... Já dopadl jinak... a blbě :-( Mód: Rad Overdose - Ghoulification, nepadá, přeložil sem ho a po dohrání z hrůzou zjistil, že trvale ubral -30b z AB, Síla -1, o 60 kg méně unesu!, -35b z BZ a zmizel Perk i s efektem +10 Super obránce. Celý sem to odehrál znova v EN, dal na poslední místo ve FoMM a výsledek stejnej :-( , takže 2 udělaný Úrovně včetně módu = delete... ach ti modéři...

PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 1:37 am 
Ozářený
Ozářený

Mám ti ale takový dojem, že tyhle úbytky jsou spojeny právě s ghůlifikací. Také jsem ten mod kdysi stáhl, ale zkoušce jsem se nedostal. Každopádně mám pocit, že v readme se psalo o snížení odolnosti, síly, HB. Zvýšení odolnosti vůči radiaci (imunitu?) a snad zvýšení perception. Mrkni na to.

PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 9:27 am 
Radioaktivní
Radioaktivní

Carlos píše:
Mám ti ale takový dojem, že tyhle úbytky jsou spojeny právě s ghůlifikací. Také jsem ten mod kdysi stáhl, ale zkoušce jsem se nedostal. Každopádně mám pocit, že v readme se psalo o snížení odolnosti, síly, HB. Zvýšení odolnosti vůči radiaci (imunitu?) a snad zvýšení perception. Mrkni na to.

Pamatováka máš dobrýho :-) Já to ale pochopil tak, že se jedná o snížení jen po dobu, co jsem pravým Ghulem a hned jak se vyléčím, že zase bude vše OK a to není. U Vlastnosti "Síla" snížení z 10 na 9 mi nevadí, při první nové Úrovni to dohoním (otestováno), vrátí mi to 10 kg, ale kde je těch dalších chybějících 50 kg? jak je získat zpátky? U toho Perku je to trochu jinak, v Pip-Boy ho mám, ale jeho efekt zmizel.
Mód sem zprvu uvítal, je jeden ze dvou způsobů (kromě zbaštění 50 - 150 Rad-Away), jak na mapě legálně "objevit" povrchové dveře Vaultu 87, ale za cenu tolika ztrát to nevyměním... zkusím Superstimpak.

PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 3:15 pm 
Ozářený
Ozářený

Na druhou stranu - v rámci logiky, stát se ghůlem (pomiňme už samotnou blbost 'vyléčení'), poté se jím odestát si tak jako tak musí vybrat daň. Vezmi si to tak, že si třeba zlomíš páteř, zlomenina se zahojí, ale ty stejně budeš na vozíku. Nic špatného na tom nevidím.

PříspěvekNapsal: úte čer 29, 2010 7:43 am 
Vemeno
Vemeno

zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jde F3 naházet všechny DLC najednou a normálně hrát a ještě jakej patch je k tomu potřeba. Třeba to tady někde je v 50 stránkách,ale než bych to v nich našel, tak uběhne týden. Děkuju za rady

PříspěvekNapsal: úte čer 29, 2010 11:09 am 
Ozářený
Ozářený

Samozřejmě, že jdou všechny najednou. Co se patche týká, tak záleží, co máš za kopii. Předpokládám, že běžně distribuovanou v ČR, čili by patch měl být součástí balení.
Jestli jsi pirát, tak jsi v prdeli, hru nepatchneš a DLC si pravděpodobně nenainstaluješ. I když nevylučuji, že by udělali cracky na nové verze.

PříspěvekNapsal: úte čer 29, 2010 12:15 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

smeta píše:
zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jde F3 naházet všechny DLC najednou a normálně hrát a ještě jakej patch je k tomu potřeba. Třeba to tady někde je v 50 stránkách,ale než bych to v nich našel, tak uběhne týden. Děkuju za rady

No dobře, já mám dneska dobrou náladu a dost času :-)... když seš tu poprvé.
Naházet DLC je věc jedna, aktivovat druhá. Nepíšeš nic o češtinách, takže hraješ v "en", problémy nebudou.
Patch - když všechny DLC, dej 1.7, pokud by to nešlo, dej nejdřív 1.4.
Všechny DLC můžeš dát hned, stejně tak je přes Falloutlauncher / DATA FILES fajou aktivovat. Ve hře se ale projeví až poporvé vylezeš z Vault 101. Čtyři DLC se Ti připomenou buď v Pip-Boy radiosignálem, nebo vyskočí okno s informací. Abys věděl kde s kterým začít, stačí nový úkol v Pip-Boy označit a na mapě přibude značka, kam máš jít. Od Broken Steel vyskočí jen info o navýšení možnosti levelu na 30, zahraješ si ho ale až po dokončení hlavní linie Základní hry, plynule a bez problémů hra přejde do BS.
Záleží na Tobě, ale aktivovat všechny najednou nevidim jako nejlepší. BS přidá trochu silnější nepřátele, předčasně aktivovaná Zeta znemožní získat Aliena před odehráním Zety, s nízkejma dovednostma to někdy neni zábava, ale trápení se... já začíná, s OA a to dost brzo.
Na úvod stačí :-), i tak může někdo napsat, ať nespamuju, stejně jako Ty, nechtělo se mi hledat, někde to tu je a kdo ví, jestli sem to nepsal já ::rofl

PříspěvekNapsal: úte čer 29, 2010 1:27 pm 
Vemeno
Vemeno

dík za rady, ale moje netrpělivost byla velká, tak jsem to tak nafrkal ještě bez nich a zatim to jde - v CZ hraju a hned jak jsem vylezl ze 101, tak se mi (asi) všechny nahlásili pomocí radiového signálu nebo zvýšení úrovně na 30. Zatim jsem udělal jen pár misí v megatuně a (musim to zaklepat) žádný problémy s tím, že by něco chybělo nebo tak.

každopádně dík za rady ::cool

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1083 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 73  Další