Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je stř čer 18, 2025 7:59 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Padání hry - komunita si radí mezi sebou
PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 12:12 am 
Kapčo brodice kat. B

moze sa stat. K-lite dělá binec ve vícero aplikacích. hlavně v něm snadno najdeš, kde vypnout podporu pro F3.exe

Předmět příspěvku: Zamrzání Fallout 3
PříspěvekNapsal: úte čer 29, 2010 9:40 am 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Tak mě po vyřešení problému se zamrzáním napadlo, že bude na místě poučit i další případné zoufalce toužící si zahrát Fallout 3. Hra se mi bez problémů nainstalovala, aktualizoval jsem ji patchem 1.7 - Fallout 3 se spustil, ale po pár minutách hry vždy zamrzl, zastavil se obraz a zvuk jel dál, vypnout to šlo jen přes správce úloh. Nezamrzalo to pokaždé ve stejném místě, prostě někdy dřív, někdy později. Vyzkoušel jsem kde co, s jednotlivými patchy i bez nich, aktualizace ovladačů grafiky, desky a další psí kusy o kterých už se ani nebudu rozepisovat. Řešení bylo nakonec, jak už to tak bývá, celkem snadné. Hra Fallout 3 si z nějakého důvodu nerozumí se čtyřjádrovými procesory (v mém případě dvoujádrový se dvěma dalšími tzv. virtuálními jádry - Intel Core i5 430M).

Jak na to: Jděte do Dokumenty - My Games - Fallout3 - FALLOUT a zde najděte řádek bUseThreadedAI=0, přepište jej na bUseThreadedAI=1, pod něj přidejte další řádek (současným stiskem kláves shift a enter) a do něj vložte iNumHWThreads=2, celé to nezapomeňte uložit. Po tomto zákroku se hra omezí na využití dvou jader procesoru, pak už to jede bez problémů.

Pro jistotu zde uvádím co přesně mám za sestavu, protože pochopitelně nemohu zaručit, že to zabere na všem - je to notebook (Acer 5740DG), Intel Core i5, ATI HD 5650 1GB, 4GB RAM, Windows 7 (64bit).

Ještě malá poznámka, výše uvedený notebook má display s podporou 3D (nutno použít s brýlemi) a Fallout 3 přes tuto podporu funguje opravdu výborně, prakticky žádné chyby v perspektivě (narozdíl např. od Zaklínače, nebo Call of Duty 4, kde se některé objekty co by měli být v pozadí cpou do popředí), hrát Fallouta v trojrozměrném provedení je opravdu lahůdka, po vyzkoušení této varianty se mi v žádném případě již nechce vracet k běžnému zobrazení :)

Předmět příspěvku: Re: Zamrzání Fallout 3
PříspěvekNapsal: úte čer 29, 2010 11:25 am 
Kapčo brodice kat. B

zajímavé s těmi jádry. zatím jsem pokaždé četl, že dochází k náhlému zasekávání/zpomalení, ne k úplnému šprajcu... ovšem toto řešení známe. i tak díky

PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 10:43 am 
Zelenáč
Zelenáč

Bydliště: To ja predávam tie párky v tej búde co minule zhorela.Tam!
Zdravim!

Mal som problem so zamrzanim Fallout 3 tak som skusil pouzit tento navod ale nepomohlo to. Zistil som vsak ze moj fallout zamrza vacsinou po sejve...ci uz ide o Automatic save alebo quicksave, zakazdym to padlo....samozrejme hru som mal uz rozohranu a dovtedy to nepadalo tak ma napadlo ze asi to bude nejakym modom ktory som tam dal priebezne.

...tak len pre info ak by mal niekto podobny problem - mne pomohlo vypnut MOD: BusworldV1.05d.esp

PříspěvekNapsal: sob črc 17, 2010 6:48 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Hellou, mám problém..

Mám instalnutýho F3 GOTY + patch 1.5, 1,7 + CZ na datadisky a hromadu pluginů

Hru sem hrál celou dobu, celkem asi 25hod., v kuse bez jedinýho pádu, ale po průletu Look Pointem (nebo jak se to jmenuje). Mi hra začala padat v pustině:
prvně při rychlém uložení...
po dalších hodinách hraní i při vstupu do inner lokací nebo do Megatuny :/...

Hra mi faká v pohodě, jen mi to padá při každé příležitosti (rychlý save, čekání klávesou T, vstup do dungeonů)

Vůbec nevím čím to je, kodek K-liet sem si radši odinstaloval upe, co sem se tady dočetl tak sem změnil i Fallout.ini soubor v dokumentech..

Pls help :-(

PříspěvekNapsal: sob črc 17, 2010 6:54 pm 
Kapčo brodice kat. B

zkus vypnout všechny mody a otestovat chod. pokud to pojede, tak je postupně zapínej a tomu, při kterém to začne zase padat, zamávej na rozloučenou.

PříspěvekNapsal: sob črc 17, 2010 8:18 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Neeeeeee to si přece nemůžu udělaaat ::lol ::cry ....

Tolik hodin hraní, ale je fakt, že mi tam nefunguje plugin, který dělá to, že si můžeš dát víc levelů u dovedností...nad 100
Když už, tak hru smažu a nikdy nechci vidět :oĐ

PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 1:00 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

tak u mého core2 quad Q8400 2.66GHz to zabralo

PříspěvekNapsal: úte srp 17, 2010 7:21 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Dobrý den, tak jsem prolezl plno stránek a rad, bohužel nic mi nepomáhalo :) Pak mi kamarád doporučil tuto stránku a ejhle ! první rada a už mi to šlape jako hodinky :) a to jsem byl neštastnej že si pořádně nezahraju ! takže děkuju mockrát za tuto radu ! :) mě funguje :)

PříspěvekNapsal: sob srp 21, 2010 7:32 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

u mého 4core to taky zabralo, mě třeba pomohlo máznout ini soubor hry, když mi nešla spustit, padala když mělo naběhnout hl.menu

PříspěvekNapsal: sob srp 28, 2010 2:55 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Ahoj, fallout mám koupený přes steam... furt mi padal... vyzkoušel jsem plno rad, nakonec jsem nainstaloval ten CCCP a hra jede, takže díky za rady co tu jsou ::ano

Předmět příspěvku: zamrzání v místnostech
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 1:34 am 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Ahue,Tak jsem si koupil F3 a samo mám problém.Mám F3 GOTY + Cz soslou z netu.Hra mi zamrzá,ale jen v některých místnostech,např. ten bejvák složenej z busů v Megatonu.Vejdu tam a po chvilce mi vytuhne hra,jde to shodit jen přes procesy.Neví někdo o co jde?

PříspěvekNapsal: pát říj 01, 2010 12:33 am 
Vemeno
Vemeno

Pročítával jsem všechna možná fóra, ale můj problém s padáním hra je docela odlišný. Hra mi spadne (program přestal pracovat a je nutné ho ukončit) pokaždé, když promluvím s jakoukoliv starou ženou. Opravdu jenom u babek! Nevíte, čím to může být? Zkoušel jsem samozřejmě všechno, co kde kdo radil (odinstalace ASUSáren, ffdshow atd...).

Mám notebook - Win 7 64-bit, 4 GB DDR3 RAM, ATI hd series 4650 512 MB DDR3, AMD Turion dvoujádro 2,2 ghz.

Zatím prostě s bábama nekecám, ale určitě se nějaká objeví v questu nebo dokonce v hl. děj. linii a to bude můj konec :-( Předem díky.

PříspěvekNapsal: pát říj 01, 2010 12:53 am 
Radioaktivní
Radioaktivní

Fox-hound píše:
Pročítával jsem všechna možná fóra, ale můj problém s padáním hra je docela odlišný. Hra mi spadne (program přestal pracovat a je nutné ho ukončit) pokaždé, když promluvím s jakoukoliv starou ženou. Opravdu jenom u babek! Nevíte, čím to může být? Zkoušel jsem samozřejmě všechno, co kde kdo radil (odinstalace ASUSáren, ffdshow atd...).
Mám notebook - Win 7 64-bit, 4 GB DDR3 RAM, ATI hd series 4650 512 MB DDR3, AMD Turion dvoujádro 2,2 ghz.
Zatím prostě s bábama nekecám, ale určitě se nějaká objeví v questu nebo dokonce v hl. děj. linii a to bude můj konec :-( Předem díky.

A instaovat ten Kodek CCCP si zkusil?

PříspěvekNapsal: pát říj 01, 2010 9:31 am 
Kapčo brodice kat. B

tohle je hrozně čudná chyba, to kodekama určitě není... problém je, že mě ani trochu nenapdá, čím by to být mohlo...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 463 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Další