Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je stř čer 18, 2025 7:24 am

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak jste spokojeni s vybalancovanim "potvor" ?
PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 5:56 am 
Zelenáč
Zelenáč

Zdravim,

jak se Vam libi vybalancovani potvor ve F:NV ?

Musim rict, ze me prijemne prekvapil mlady parac, kdyz jsem jej na nejakem tretim levelu a hard obtiznosti potkal. Konecne z nich jde zase strach :)
Kdyz jsem narazil na velkeho Radskorpiona, dopadl jsem obdobne. Super

Ale na druhou stranu treba Gekkoni jsou nejaci moc lehci. Pamatuju se, jak ve starych Falloutech me na prvnich levelech vcelku pobijeli a ted slouzi jako cvicne cile v tutorialu.

Na tutorial meli nechat nejake krysy nebo tak. Vy jste s aktualnim rozlozenim sil spokojeni ?

Předmět příspěvku: Re: Jak jste spokojeni s vybalancovanim "potvor" ?
PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 7:28 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

hlavně když jsou v hejnech.. nejednou jsem se zapotil :-D radškorpioni mají konečně jed ::bez_chlupu to mě potěšilo.. párači se dají docela dobře zabíjet na dálku.. ale když se rozběhnou tak to už taková sranda neni.. a ti kazadoři.. uf uf.. na dálku se to zabíjí pěkně blbě a když jsou blízko tak taky.. na ně používam brokovnici..

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 7:33 am 
Zelenáč
Zelenáč

Jelikoz uz jste asi pokrocili dale, nez ja, tak se chci zeptat, zda ma cenu drzet se klasickych strelnych zbrani (= ne energetickych) nebo diky pruraznosti si na tuzsich potvorach ani neskrtnu ?

Zatim to zvladam kosit macetou a na dalku puskou na 5.56mm naboje, ale treba ten parac se s tim vubec neparal a temer jsem ho nezranil, nez me na dve rany sundal.

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 7:41 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

já jsem si energetický zbraně vůbec nedával.. guns jsou super.. různý typy munice a tak.. dá se s tim slušně vyhrát :-)

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 7:42 am 
Ozářený
Ozářený

Veď obyčajných bielych gekónov si aj vo Fallout 2 mohol dať na 2-3 zásahy :) Tam skôr bol problém s tým, že si ich stále missoval. A zlatí gekóni mi okolo 10 levelu vedeli pekne natrhnúť prdel ;)

Najviac ma prekvapili obrovskí radškorpióni. Nielenže sú to hnusné mordy veľké, ale majú armor jak sviňa, a dávajú šialené pecky. A najhoršia vec, veľký radškorpión behá rýchlejšie ako ja, takže keď už ho raz mám pri sebe, a nemám dosť silnú zbraň na prerazenie jeho zbroje, tak je proste po mne. Akoby to bol predátor vyvinutý na zabíjanie ľudí so zbraňami, pripadá mi to cool.

Párači sú strašne silní, ale nechápem, ako myslíš to, že ťa potešili tým, že sú silní, Kreny... sú snáď v nejakom Falloute párači slabí? V F1 aj F2 boli imba, a vo Fallout 3 tiež. (objektívne, Fallout 3 bol fail vo veľa oblastiach, ale napísať obrovské štatistiky k páračovi podľa mňa v Bethesde zvládli) Ale ináč hej, z páračov mám husiu kožu aj teraz na leveli 25, a netrúfam si na viac ako jedného... a aj to z extrémnej diaľky a so snajperkou.

Celkom mi dokážu naložiť super mutanti s tým plameňometom čo strieľa firebally, tuším Incinerator sa volá? Najväčší problém je ale v tom, že mi to vtedy začne nehorázne sekať, a nedá sa do nich jednoducho trafiť ináč, než cez VATS.

Kazadori mi pripadajú celkom v pohode... síce dávajú tiež šialené rany, a keď sa do mňa pustia dvaja, tak už musím spamovať stimpaky... ale skoro nikdy sa ku mne dvaja nedostanú. Sú celkom krehkí, a Veronika s Rexom ich dokážu spoľahlivo rozsekať. V dobe keď začnete pravideľnejšie stretávať Kazadorov by ste už mali mať nejakých tankovacích parťákov...

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 7:51 am 
Zelenáč
Zelenáč

Thror píše:
Párači sú strašne silní, ale nechápem, ako myslíš to, že ťa potešili tým, že sú silní, Kreny... sú snáď v nejakom Falloute párači slabí? V F1 aj F2 boli imba, a vo Fallout 3 tiež. (objektívne, Fallout 3 bol fail vo veľa oblastiach, ale napísať obrovské štatistiky k páračovi podľa mňa v Bethesde zvládli) Ale ináč hej, z páračov mám husiu kožu aj teraz na leveli 25, a netrúfam si na viac ako jedného... a aj to z extrémnej diaľky a so snajperkou.

No ve F1/2 byli silni, ale casem to uz nebyl problem davat po vicero kusech najednou. Po tom, co jsem zazil vcera, si myslim, ze tak lehko sundat nepujdou. A ve F3 mi prisli vcelku lehci, lehci nez drive. Ale mozna si to jen spatne pamatuji :)

Takze ja si myslim, ze ty tuhe potvory jsou tuzsi, nez byly (coz je jedine dobre). Teda snad ve F:NV nejsou Alieni, na ty bych se snad nemohl ani podivat :)

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:13 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Potvory su tu super, akoze zacat si nieco proti rad skorpionovi na malom lvl sa obvykle rovna ista smrt. Este ku tomu aj ten jed. Paraca som zatial nestrtol ale uz sa tesim. V F1 a F2 boli dost silny ale ked uz mal clovek taky bozar tak to celkom slo. V NV ale neviem co od nich ocakavat ked taky tupy skorion je mlaticak ako svina ::bez_chlupu

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:28 pm 
Ozářený
Ozářený

Naposledy som stretol páračov na leveli 23. Guns som mal 100, zbraň Sniper Rifle, plne opravená, konvenčné náboje. Keď som začínal z maximálnej vzdialenosti dohľadu, a zo Sneaku strieľať páračovi do hlavy (každou guľkou som mu trafil hlavu), tak stihol dobehnúť natoľko, že mi stačilo trochu prejsť dopredu a mohol som lootnuť jeho telo. Keď sú dvaja, tak aspoň jeden sa ku mne určite dostane. Ak náhodou ku mne začnú utekať tak, že ten s plnými HP sa postaví pred toho s menej HP a kryje ho (to sa často stáva, lebo ten do ktorého strieľam robí animáciu "schytanie zásahu"), tak dobehnú obaja. Keď dobehnú obaja, prežijem len ak sa pustia najprv do mojich parťákov, alebo keď kompletne podmínujem prístupovú cestu k sebe. Teraz som lvl 25 a mám novú Antimaterial Riflu s AP nábojmi, ešte som ju na páračoch netestoval... uvidím dnes.

edit: Hrám na strednej obtiažnosti. :)

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:33 pm 
Ozářený
Ozářený

Kreny píše:
Thror píše:

No ve F1/2 byli silni, ale casem to uz nebyl problem davat po vicero kusech najednou. Po tom, co jsem zazil vcera, si myslim, ze tak lehko sundat nepujdou. A ve F3 mi prisli vcelku lehci, lehci nez drive. Ale mozna si to jen spatne pamatuji :)

Takze ja si myslim, ze ty tuhe potvory jsou tuzsi, nez byly (coz je jedine dobre). Teda snad ve F:NV nejsou Alieni, na ty bych se snad nemohl ani podivat :)

Zdá se mi, že F3 v tomhle ohledu křivdíš... Ještě moc dobře si pamatuju, jak jsem se opevňoval zátkovými minami a doufal, že to bude stačit, jinak bych byl se svým tehdejším EN 2 dobře v prvoústech....

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:37 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Já osobně vidím FAIL v tom, že Supermutanti a Párači nejsou imunní vůči 9mm a 10mm pistolím...tak jak tomu bylo ve F2 a 1. Ale hra se celkem povedla, to musím uznat. Jen málo věcí mě vyslověně štve a většinou to jsou přežitky z F3 (chaotické Vaulty, debilní mapa, engine apod...)

Naposledy upravil Kein dne pát říj 29, 2010 12:39 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:38 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

jedinná šance je sneak critical.. ale jakmile se rozběhne i jeho kamarád tak je po srandě :-D fakt konečně ty souboje za něco stojí :-)

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:38 pm 
Ozářený
Ozářený

A pre melee postavu boli párači v F3 nemožní :-/ Ak teda neberieme do úvahy bugnutú Paralyzing Palm, s pomocou ktorej sa dal umlátiť na smrť akýkoľvek osamelý cieľ. Akýkoľvek armor bol nanič, pretože ho bypassovali. A s plne opraveným Ripperom bolo nutné páračovi 20 sekúnd (!!!!!!!) píliť do hlavy.

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:43 pm 
Ozářený
Ozářený

Pro mě osobně jsou nejlépe vybalancovaní nelidští nepřátelé. Lidští oponenti jsou (alespoň zatím) relativně slabí, ale takový death claw či robot - to je jiná káva!

Death clawa na melee souboj dáš (ubil jsem ho i jako unarmed, ale bylo to, jak by řekl Anglán, pain in the butt). V praxi to vypadá tak, že si najdeš nějaký šutr či skálu, na kterou dokážeš vyskočit a uděláš kolem toho kolečko. Pak na to vyskočíš, třikrát praštíš death clawa a utíkáš (potřebu kličkování asi netřeba připomínat) a aplikuješ co nejčastěji. Já to měl ještě doplněné o dynamit, byť bez V.A.T.S. jsem si ještě nezvykl na to házení.

Jinak by mě zajímalo, když nechám některé oponenty (zejména lidi) vykoupat v jezírku s radioaktivní vodou, dočkají se degradování statistik?

EDIT: Ještě podotýkám, že moje taktika 'jak na death clawa s holou rukou' funguje především v členitém terénu. Zatím jsem si ještě nekoupil dostatečně vyztužené a nepromokové spodní prádlo, abych to testoval na holém plácku. Jinak se dá death clawovým úderům s trochou cviku uhnout výskokem.

Naposledy upravil Carlos dne pát říj 29, 2010 12:45 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:45 pm 
Vemeno
Vemeno

S vybalancovanim bestiaru som tentokrat spokojny, palec hore ::ano
Stale su tu niektore monstra ktorym sa pri cestovani radsej vyhybam (Parac, Obrovsky Radskorpion), stretnutie s nimi vzdy moze skoncit smrtou, zvlast moja prirucna batozina ED-E vacsinou chcipne.

Prijemne prekvapil predovsetkym Obrovsky Radskorpion, z ktoreho mam uz od uvodnych par (smrtelnych) stretnuti strach. Je to naozajstny predator, opancierovana masina na zabijanie a navyse jedovaty. Skvele!

Naposledy upravil djoldgames dne pát říj 29, 2010 12:46 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pát říj 29, 2010 12:46 pm 
Ozářený
Ozářený

Carlos: Však co si budem nalhávat... Lidé byli, jsou a nejspíš i budou slabí ;) Silně z nich dělá zbroj a v ojedinělých případech mozek...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další