Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je úte čer 17, 2025 7:48 am

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ED-E se zbláznil
PříspěvekNapsal: sob lis 13, 2010 1:20 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Zdravím všechny, mám menší problem s ED-Em. Měl jsem ho v partě, ale při cestování se mi někde ztratil. To už se mi jednou stalo a po čase mi to napsalo, že ED-E opustil partu a vrátil se zpět do Primu. Takže jsem jen čekal, kdy to zas napíše, že je v Primu. Kdž se tak stalo, tak jsem si pro něho zas do Primu zašel. Jenže jak jsem vstoupil do toho domu, tak ED-E začal vyhrávat tu svoji válečnou písničku a zaůtočil na mě (na radaru byl červený). Vyběhl jsem ven, on za mnou a přidal se do toho ještě ten děda co byl uvnitř (bránil mě). ED-E se nakonec pustil do toho dědy, až ho úplně usmažil. Pak se k tomu přimotal ještě zástupce šerifa a skončil stejně jak děda. Pokud jsem na ED-E zaútočil ja, tak jsem ho rozstřelil na milon kusů a bylo po něm.

Setkal se už někdo s tímhle? Jak ED-E zas přivedu k rozumu?

Předem díky za rady

Předmět příspěvku: Re: ED-E se zbláznil
PříspěvekNapsal: ned lis 14, 2010 12:58 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Zdravím, mě se stalo něco podobnýho. Když se ED-E hodně přiblíží k nějaké postavě, tak na něho ta postava zaútočí a přidají se i další postavy okolo. Nejde to nijak zastavit. Poprvé se mi to stalo na Hooverově přehradě v kancelářích. Jedinej způsob jak ED-Eho zachránit je přesun do jiné lokace pomocí Pip-Boye. Stává se to taky někomu?

PříspěvekNapsal: ned lis 14, 2010 1:00 pm 
Zelenáč
Zelenáč

tomka77 píše:
Zdravím, mě se stalo něco podobnýho. Když se ED-E hodně přiblíží k nějaké postavě, tak na něho ta postava zaútočí a přidají se i další postavy okolo. Nejde to nijak zastavit. Poprvé se mi to stalo na Hooverově přehradě v kancelářích. Jedinej způsob jak ED-Eho zachránit je přesun do jiné lokace pomocí Pip-Boye. Stává se to taky někomu?

Obcas se mi stalo (napr.doktor u Boomeru), ale protoze savuju na tisicero zpusobu, stacilo nahrat pozici pred udalosti a kupodivu nikdo na Ede znovu neutocil.

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 8:43 am 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

I mně se to s vočkem stává, např. jak už bylo řečeno u doktora v Nellis nebo v Aerotech Office Parku zaútočil na Keitha...

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 7:10 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Ja už to neřeším, dohrál jsem bez Eda - jeho škoda. Naštěstí mě to potkalo kousek před koncem hry.
Ale stejnak by mě zajímalo, co ho tak vytočilo, že po mě šel :-)

PříspěvekNapsal: úte pro 14, 2010 12:25 am 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Čau
tomu edimu se asi prehrivaji logicke obvody .. u mě utoci ta kazdeho cloveka kdyz jsem moc dlouho v jedne lokaci , je to nevychovaný zmetek bych ho placnul novinama nebo mu namocil čichové senzory do loužičky co zbíva po obětech ale z tech jeho laseru jde vážně strach ::kawaii

PříspěvekNapsal: úte pro 14, 2010 5:11 pm 
Vemeno
Vemeno

Já jsem zase měl jiné problémy.Také se mně ztratil na přehradě,ale to pomohla konzole.Po dohrání hlavní hry(mám tam free play)se mně objevili dva ED.Jeden mněl na boku nějaký žlutý emblém a druhý ne.Po prvém spuštění free play začali po sobě šít až jeden druhého umrtvil a ten vítěz zmizel.Hra oznámila že už nemám perk a ED už nebyl k nalezení.Restartoval jsem hru s pozdějším save,najel znovu do free play,opět dva ED ale už se asi udobřili a teď chodím se dvěma.Jeden lítá těsně za mnou druhý se drží opodál.

PříspěvekNapsal: úte pro 14, 2010 5:13 pm 
Ozářený
Ozářený

duvod proc mas dva ed-e je ten ze po vylepseni ten stary zmizi a misto nej se objevi novy a ten free plaz nejspis spusobil ze se znova ojevil ten stary (nevilepseny ) ed e

PříspěvekNapsal: úte pro 14, 2010 6:43 pm 
Vemeno
Vemeno

No,fungujou oba.Navzájem se doplňují.

PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 2:28 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Hm, pri čítaní wikiny som zistil, prečo ED-E niekedy útočí na okolité NPC. V skutočnosti je to inak, súboj vyprovokujú práve tie NPC a ED-E sa pred nimi bráni:

Citace:
Obsidian designer J.E. Sawyer has explained the cause of the bug.
“ BTW, RE: Rex/ED-E being randomly attacked:
We discovered what was causing this. Sandboxing AI sees food (including water) on ED-E or Rex and decides that the only way to get that delicious food is to kill them. Because they are not NPCs (in code, they are "creatures"), this is "legitimate" behavior. We have fixed this behavior for the upcoming patch. Until then, a workaround is to remove food/water items from Rex/ED-E before hungry, hungry sandboxing folks get near those dudes. ”

—J.E. Sawyer

(Stručné zhrnutie: ak vložíte Eddiemu do inventára nejaké jedlo alebo vodu, náhodné okoloidúce NPC ho potom začnú považovať za korisť, tak ako napríklad obyčajného geckona alebo krysu. Snažia sa ho okradnúť, alebo zahubiť, aby získali potravu a chudák Eddie sa musí brániť. Je to bug, bude opravený v budúcich patchoch; dočasným riešením je nevkladať Eddiemu do inventára potraviny, či nápoje.)

PříspěvekNapsal: pát pro 17, 2010 8:17 pm 
Kapčo brodice kat. B

God bless Radiant AI ::lol

PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 7:12 am 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

valcik píše:
(Stručné zhrnutie: ak vložíte Eddiemu do inventára nejaké jedlo alebo vodu, náhodné okoloidúce NPC ho potom začnú považovať za korisť, tak ako napríklad obyčajného geckona alebo krysu. Snažia sa ho okradnúť, alebo zahubiť, aby získali potravu a chudák Eddie sa musí brániť. Je to bug, bude opravený v budúcich patchoch; dočasným riešením je nevkladať Eddiemu do inventára potraviny, či nápoje.)

No jo, ale proč útočil na mě? Nic jsem mu nebral... jen jsem vstoupil do místnosti.
Teď to hraju poduhé, tak snad už bude hodný a nebude po mě zas střílet lejzrem :)