Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je ned čer 22, 2025 5:45 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1715 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 115  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fallout: New Vegas - Otázky a odpovědi
PříspěvekNapsal: stř čer 15, 2011 6:15 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Jasně, tak to má bejt. Když je hra dobrá tak nepotřebuješ grafiku viz. Fallout 1,2 atd. Ale jestly mu jde u FNV jen o hratelnost tak ať to skusí na tom co má a na minimum. Ptal se taky na to co má upgardovat tak proto tu zmiňuju ty technický kecy :D
Ehiq> Z mých skušeností bych ti poradil našetřit si na celou novou sestav resp. vybrat díly a nechat si jí sestavit. Sám sem měl OEM PC tak vím o čem mluvim, věř mi.
OEM (Original Equipment Manufacturer) laicky znamená že sis koupil kompletní PC od nějakého výrobce např. HP, Dell, Acer... Dál to tu nebudu vysvětlovat. Na tvoje otázky jsem ti odpověděl.

PříspěvekNapsal: stř čer 15, 2011 6:49 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

tak jsem si vybral sestavu, a chtěl bych se zeptat jestli na tom F NV a F3 pojede bez problému(jinak někde jsem se dočet že si F3 moc nerozumí se 4 jádrovýma procesorama)

http://www.alza.cz/asus-m4n98td-evo-d168315.htm zákl.

http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-955-d115465.htm proc.

http://www.alza.cz/msi-n460gtx-hawk-d185452.htm graf.

+ 650w corsair zdroj,+ 4 GB kingston DDR3-1333

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 4:58 am 
Kapčo brodice kat. B

ehiq píše:
jinak někde jsem se dočet že si F3 moc nerozumí se 4 jádrovýma procesorama
stačí malá úprava v INI

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 6:20 am 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

nevidim duvod proc by to nemelo jet na max bez problemu, jen ten zdroj by bohate stacil kvalitny 500w ( nevim jak je na tom corsair ale mam dobry zkusenosti se SEASONICem), jinak byt tebou bych misto NVIDIA sel do ATIny rozdil ve vykonu je minimalny akorat ATI ma polovčni naroky na napajeni (pak by slo jit se zdrojem i na 400w ale bylo by to na tesno ale 450w by to utahl bez problemu) jiank u te desky mi pripadne zbytecny mit na ni SLI (nepredpokladam ze bys tam chtel mit 2x gfx, pak ale chapu tu 650w zdroj aby 2 nvidie utahl ::cool )

jiank na orientacni kalkulaci jakej potrebujes zdroj je fajn tohle

jako priklad muj com co sem si stavel tak cca pred pul rokem a zatim sem na nem vsechno rozjel na max
| SPOILER
AMD Phenom™ II X2 Dual-Core 555 Black Edition
MSI MB Sc AM3 870-C45
SEASONIC zdroj 500W
MSI VGA ATI R5770-PMD1G,GDDR5 1Gb
DIMM DDR3 2GB 1600MHz CL9 KINGSTON 2x
WD CAVIAR BLUE WD5000AAKS 500GB SATA
case Coolermaster elite

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 7:16 am 
Kapčo brodice kat. B

jo, zdroj bude BOHATĚ stačit 500W.

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 8:59 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

dík za tip, ta sestava je stejně předběžná tak to ještě trochu poupravim a napíšu

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 9:11 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Swen von Walhallion píše:
nevidim duvod proc by to nemelo jet na max bez problemu, jen ten zdroj by bohate stacil kvalitny 500w ( nevim jak je na tom corsair ale mam dobry zkusenosti se SEASONICem), jinak byt tebou bych misto NVIDIA sel do ATIny rozdil ve vykonu je minimalny akorat ATI ma polovčni naroky na napajeni (pak by slo jit se zdrojem i na 400w ale bylo by to na tesno ale 450w by to utahl bez problemu) jiank u te desky mi pripadne zbytecny mit na ni SLI (nepredpokladam ze bys tam chtel mit 2x gfx, pak ale chapu tu 650w zdroj aby 2 nvidie utahl ::cool )

jiank na orientacni kalkulaci jakej potrebujes zdroj je fajn tohle

jako priklad muj com co sem si stavel tak cca pred pul rokem a zatim sem na nem vsechno rozjel na max
| SPOILER
AMD Phenom™ II X2 Dual-Core 555 Black Edition
MSI MB Sc AM3 870-C45
SEASONIC zdroj 500W
MSI VGA ATI R5770-PMD1G,GDDR5 1Gb
DIMM DDR3 2GB 1600MHz CL9 KINGSTON 2x
WD CAVIAR BLUE WD5000AAKS 500GB SATA
case Coolermaster elite

cenově je dneska ta tvoje sestava velmi příjemná, přemýšlím o něčem takovym, mě jde de facto ted jen o tyto dvě hry, později by šel připadně upgrade.Jinak jsem měl vždycky gra. karty geforce a neměl jsem s nima problém, s ATI nemam žádný zkušenosti, ale s tou zákl. deskou pokud myslíš tuhle http://cz.msi.com/product/mb/870-C45.html#Support , ta nepodporuje ty uvedený graf. karty(v tvoji i moji sestavě) http://cz.msi.com/file/test_report/TR1_2129.pdf

Naposledy upravil ehiq dne čtv čer 16, 2011 9:16 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 9:15 am 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

.. jiank u te desky mi pripadne zbytecny mit na ni SLI (nepredpokladam ze bys tam chtel mit 2x gfx, pak ale chapu tu 650w zdroj aby 2 nvidie utahl ::cool )

Nemusíš zapájať dve rovnaké karty do SLI. Ak tam strčíš jednu staršiu grafiku s CUDA procesorom, môžeš jej priradiť počítanie PhysX efektov. (Hm, mám staršiu GTS250 a spotreba nie je oproti ATI zas až taká hrozná.)

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 9:52 am 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

ehiq píše:
cenově je dneska ta tvoje sestava velmi příjemná, přemýšlím o něčem takovym, mě jde de facto ted jen o tyto dvě hry, později by šel připadně upgrade.Jinak jsem měl vždycky gra. karty geforce a neměl jsem s nima problém, s ATI nemam žádný zkušenosti, ale s tou zákl. deskou pokud myslíš tuhle http://cz.msi.com/product/mb/870-C45.html#Support , ta nepodporuje ty uvedený graf. karty(v tvoji i moji sestavě) http://cz.msi.com/file/test_report/TR1_2129.pdf

co sem se koukal tak to sou jen nejaky testy, nikdy sem neslysel o tom ze by nejaka Gfx na PCI-Ex16 nebyla podporovana deskou s timhle portem, navic me to facha uplne bez jakychkoliv komplikaci ::)

valcik píše:
Nemusíš zapájať dve rovnaké karty do SLI. Ak tam strčíš jednu staršiu grafiku s CUDA procesorom, môžeš jej priradiť počítanie PhysX efektov. (Hm, mám staršiu GTS250 a spotreba nie je oproti ATI zas až taká hrozná.)

to jesice pravda le desky se SLI sou vetsinou znatelne drazsi nez single PCI-Ex16 a pripadne mi jednodusi si poridit nadupanou kartu nez jednu min na physX a druhou na to co dela normalne. Ohledne spotreby MSI N460GTX-M2D1GD5/OC max spotřeba 180w a MSI R5770-PMD1G 108w navic co sem cetl tak nvidie podstatne vic hrejou a tim pade sou hlucnejsi. Rozdile je ze GPU u nvidie je to stejny co je v 8800 jen tam jsou dva procesory ATI pouziva nepomerne novejsi technologi takze s dvema GPU ktery jsou mensi min topej a zerou celkem napred, hold nvidia zaspala na vavrinech. Jinak tohle je moje prvni ATI predtim sem byl verny kokurenci ale holt vyhody brutalne prevazily nad vernosti ( jen samotna karta je levnejsi, clovek usetri na zdroji, a navic i na elektrice)

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 10:04 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

aha, no píšou tam test report, ale taky jsem někde četl , že pokud tam ta karta není uvedená nemusí to být vždycky kompatibilní i když má PCIe v2.0 x16.A ještě dotaz, na tvé sestavě jede vše na max a plynule i při "početnějších bitkách"" ?

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 10:50 am 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

no v FNV mi to snad jeste nezalagovalo i kdyz co je poetnejsi bitka,z myho pohledu v FNV zadny nejsou v SC 2 na ultra etaily se mi to zacina skubat az kdyz tech 8 armad narazi na sebe coz je kolem tisice az dvoutisic jednotek, zaklinac 1 jede na max detaily bez problemu DoW II to stejny v DaO II sem taky zadnej problem nezaznamenal a vsechno mam na max detaily.

Btw jestli sem to spravne pochopil tak tam mas Win Vista 32bit, zoz je taky trochu problem pac nezvladnou adresovat vic nez cca 4Gb pameti ( RM na MB, RAM Gfx, cache na HDD etc.)

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 11:09 am 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

na té starý sestavě jo, ale právě přemyslím o té nový a dát tam rovnou win 7 64bit, z tý starý by se dalo jen použit hdd, mechanika, a možná skřín ale to je tak všechno takže to nemá ani cenu, zkusim to prodat levně na aukru jako celek.Jinak vážně uvažuju že bych si pořidil taky sestavu kterou máš ty,ale jsem pořád nerozhodnej s tou graf. kartou.. ale pokud to teda vše v pohodě šlape.. i ten F3? tak bych do toho šel, možná jen přikoupit ram.A co se týče tý zákl. desky , tak je vhodná i do budoucna ? pro případný lepší upgrade např. na F 4? (zase tolik se v tom neorientuju, jen takový základy)

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 11:19 am 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

bych si tipl ze pkud bude dalsi Fallout tak pojede na enginu TES V a co sem nasel naroky na HW tak bych rekl ze to bude v pohode, otazka za kolik let to bude .-P

intel Processor Celeron E3300 Dual-Core 2.5GHz
AMD Processor Athlon II X2 240
Nvidia Graphics Card GeForce GT 420
ATI Graphics Card Radeon HD 5670 512MB
RAM (Memory) 4 GB
Hard Disk Space 10 GB
Direct X 9

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 12:08 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

bych si tipl ze pkud bude dalsi Fallout tak pojede na enginu TES V a co sem nasel naroky na HW tak bych rekl ze to bude v pohode, otazka za kolik let to bude .-P

intel Processor Celeron E3300 Dual-Core 2.5GHz
AMD Processor Athlon II X2 240
Nvidia Graphics Card GeForce GT 420
ATI Graphics Card Radeon HD 5670 512MB
RAM (Memory) 4 GB
Hard Disk Space 10 GB
Direct X 9

jasný no, tak to asi zkusim.. i s tou ATI (život je změna:D)
a ještě co se týče toho Falloutu 3 ten jel taky v pohodě?

PříspěvekNapsal: čtv čer 16, 2011 12:12 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

S týmto až tak cekom nesúhlasím, Swene:
.. co sem cetl tak nvidie podstatne vic hrejou a tim pade sou hlucnejsi.

Napríklad ASUS montuje rovnaký typ ventilátora na karty s čipom od ATI aj od Nvidie. Keď si tam nepridáš nejaký regulátor otáčok, ventilátor má iba dva režimy: pomalý, ak je karta v režime idle a rýchly, ak začne grafika pracovať na plný výkon. (Zvuk vrtule je na oboch kartách rovnaký.)

Rozdile je ze GPU u nvidie je to stejny co je v 8800 jen tam jsou dva procesory ATI pouziva nepomerne novejsi technologi takze s dvema GPU ktery jsou mensi min topej a zerou celkem napred, hold nvidia zaspala na vavrinech.

Nie je to rovnaké ako u karty 8800. V modeli GTX 8800 bol čip G92, ktorý mal 784 mil. tranzistorov a vyrábali ho 65nm technológiou. Dnešná GTX 460 využíva čip GF104, ktorý má 3000 mil. tranzistorov a vyrába sa 40nm technológiou. Odlišná je aj architektúra, dnešné GPU sú delené na viaceré samostatné jadrá.

Mno, tuším by si to zaslúžilo aj samostatnú tému o hardware. Už mlčím. :D

Naposledy upravil valcik dne čtv čer 16, 2011 1:50 pm, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1715 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 115  Další