Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je čtv čer 19, 2025 9:53 am

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1088 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 73  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Obecná plkárna
PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 6:30 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Tomek píše:
Amaroun píše:
Hele sosla se vám na Old world blues čeština ze Steamu? :-) Mně jen na HH a DM. Přitom v profilu DLC je Polština, Čeština a ENG..

Už jsem měl strach, že je chyba u mě. Takže taky nemáš OldWorldBlues_lang.esp? Ještě se mi k tomu stáhlo komplet DLC Lonesome Road, včetně LonesomeRoad_lang.esp, ale do OWB nic :-( .
Aby to nebyla další "cenego/steamácká" sviňárna, jako donucovací prostředek, aby to ti, co to koupili všechno sólo kus po kuse ještě museli koupit balík GOTY :-( .

Ne nemám OldWorldBlues_lang.esp a trošku mne to sejří :-) Rozhodně není možnost koupit gun runners Arsenal :-(
Uvidíme uvidíme. Snad je to jen dočasný

PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 7:26 pm 
Kapčo brodice kat. B

taky si myslím, že to spíš ukazuje na šílený bordel v Ceneze

PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 7:40 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Maji v rukávu ještě další páky - update češtiny ZH: FalloutNV_lang.esp; GRA a CS.

PříspěvekNapsal: stř led 11, 2012 5:04 pm 
Moderátor
Moderátor

Drobné chybičky ve vydaných češtinách nejsou ani tak v překladu, ale hlavně v technické stránce.

Ten kdo to dával do hromady jaksi pozapomněl na určité "závislosti" a pravidla při tvorbě esp souborů. Takže třeba perk Old World Gourmet vůbec nefunguje, pár zbraní nemá správné parametry, určité dveře nebudou fungovat, pár beden nic neobsahuje, jsou spatně nějaké modely, ikony atd.

Pokud má tým překladatelů nějaký kontakt na Cenegu, ať je prosím požádají o nápravu.

PříspěvekNapsal: stř led 11, 2012 6:22 pm 
Kapčo brodice kat. B

přímý kontakt s nimi nemáme, tohle bude muset jít do bugreportu na cenegáckém fóru

PříspěvekNapsal: pát led 13, 2012 3:21 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Ono se ale nejedná jen o technickou stránku překladu, ale i o běžné chyby a nedodělky. Náročnost znám, proto nebudu používat tak trapně-silná slova, jako admin při "hodnocení" neoficiálních češtin.
Chybí tu topic, který by měli založit sami autoři, kde by sbírali, tak, jako u základní hry, opravy pro následné update češtin DLC. Autoři se zřejmě jako my, potýkali se stejným problémem - kvalitní testeři (možná čas), takže jim sem tam něco "ulétlo".
Odehrál jsem zatim jen Dead Money, takže do budoucího topic bych měl pár postřehů:

Insta-Mash - nepřeloženo (xx0103A8)
Klíč pokladního - je to Terminál, ne klíč (xx00D7E6)
Cupboard - nepřeloženo (xx010123)
Sdělení v mnoha terminálech - překročen povolený počet znaků, slova jsou nedokončená
Rodové rozlišení dialogů - tuto, u nás kritizovanou, skutečnost by měl vysvětlit autor této kritiky (myslim) Justy. Hraji za "ona" a třeba Christine mě oslovuje mužským rodem. Jak je to možné?
Mohavská poušť - nejčastější název na monitoru a na rozdíl od ZH se zobrazuje jako Mojave Wasteland (000DA726). Nutno podotknout, že toto nemusí být opomenutím v překladu, neznám obsah "zdrojáků", které měli autoři k dispozici. Název sice pochází ze ZH, ale je nutné ho přeložit i ve všech! češtinách "esp", protože každé DLC ho přebírá. Problém je možné "vyřešit" přesunutím češtiny ZH na poslední místo FoMM, ovšem ten každý nemá a jelikož "ini" soubor určí češtině ZH, aby se načetla jako první, je název v EN. Přesunutí češtiny ZH na poslední místo by ovšem bylo kapitální chybou. Pokud by některé z DLC třeba přidávalo položku do Pracovního stolu - tato by tam s největší pravděpodobností nebyla, player novou věc nevyrobí.
Dveře - 2x se mi zobrazily jako Door (0002E6E4 + 00019CF5). Asi stejný problém, jako u Mojave Wasteland. Jsou do DLC "kopírovány" ze ZH a je nutné je přeložit i v DLC.

A jedna až úsměvná chyba překladu.
Kulky ze Sierra Madre (xx01039C) - Christině je asi líto, že jsem "ona" a tak mě naučí vyrobit si vlastní "Kulky"? :-) No, nevim, mě minule učila z fúzní baterie a šrotu vyrábět Žetony (čipy) Sierra Madre.

Prozatím poslední... spíš věc názoru a vysvětlení.
Kosmická čepel - víc než jen čepel to je kompletní nůž, o to tak nejde, ale proč "Kosmická"? Vysvětlení z wikie dám doslovně: "The name "cosmic knife" is a brand name only, referring to the "space-age" Saturnite material it's made of, and not because it originates from outer space." Pochází z sice z kosmického věku, ale né z kosmu. Je to zavádějící. Materiál keramika - Keramický nůž mě připadá přesnější a výstižnější.
Bude-li zájem, dodám screeny.

PříspěvekNapsal: pát led 13, 2012 10:19 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Vážný Bug v tovární češtině k Dead Money.

Protože komunikace nějak vázne, stejně tak Koraxova s Cenegou, není jiné cesty, jak playerům pomoct se zabugovanou tovární češtinou Dead Money.

Ten, kdo chce skutečně dokončit Dead Money s češtinou do úplného závěru, jimž není jen opuštění Villa, ale rozhovor s Veronikou a případné předání dárku od Elijaha, nemá, do opravy orig. češtiny, jinou možnost, jak tovární češtinu DM, soubor: DeadMoney_lang.esp z Data hry zcela vyhodit (zrušení faji nestačí), na její místo dát neoficiální češtinu: DM_CZ.esp a s Veronikou poklábosit přes ní. Jedná se o Veroničin perk: "Poslední řeč Elijaha".
A důvod? S tou tovární závěrečný dialog s Veronikou nenaskočí (ani nemůže), i kdyby ste se rozkrájeli :-D

PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 9:04 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

No, tak jsem dohrál New Vegas, bez DLC, ale čekal jsem, že bitva o Hooverovu přehradu bude o něco epičtější... Speciálně kvůli bitvě jsem běžel pro CZ-57 a nakonec jsem to ani nevyužil... Ron Perlman ty závěrčný titulky tak nějak odzíval... no, dalo by se toho na New Vegas vylepšovat docela dost.

PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 9:17 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Justy píše:
Na epické bitvy si budeš muset počkat na jiný engine a AI. ::)

Když nad tim tak přemejšlim, atak ani toho Fat mana sem s sebou nemusel tahat. Do háje, já ani nevyužil ten Euclid C-finder! Ó bóže!

PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 10:38 pm 
.

osobne som fatmana v New Vegas nevyskúšal dokonca ani cvične :D

PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 10:44 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

toudi_sk píše:
osobne som fatmana v New Vegas nevyskúšal dokonca ani cvične :D

a to já zase jo. Vzhledem k tomu, že jsem >>tu jistou hru, kterou taky vydala bethesda<< ještě nehrál, tak jsem chtěl vidět ty malý hříbky, ale nakonec na to nedošlo, přehradou jsem se prostřílel s Q-35 a unikátní Gausskou jsem to dodělal v základně legie, dál jsem se, s vůdcem legie a s generálem od NCR popovídal a prošel všechny speak checky. Musím, říct, že za pád z přehrady má u mě 9/10 ::twisted

PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 11:19 pm 
.

gaussovka ::love2

PříspěvekNapsal: sob led 21, 2012 11:22 am 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

Čeština na OWB vyšla ::bez_chlupu Tak jsem zvědavej klucí :D

PříspěvekNapsal: sob led 21, 2012 12:26 pm 
Kapčo brodice kat. B

::shock

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 6:02 pm 
FEV pozitivní!
FEV pozitivní!

toudi_sk píše:
gaussovka ::love2
No jo, Gaussovka, s YCS sem se prostřílel polovinou legie, řezal sem s ní párače, lakelurky a všechny tyhle svině.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1088 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 73  Další