Já moc na válení se wellnesu v pětihvězdičkovém hotelu nejsem. Poflakovat se můžu zadarmo doma.
Jednou jsem tedy byl v hotelu s červeným kobercem v Norsku, ale to byla výjimka.
Na luxusní dovolené se ti nestane:
- že by tě na hostelu ve čtyři ráno vzbudil ožralej polák a nabízel ti vodku
- že by tě na nádraží ve tři ráno pronásledoval plešatý pán a zval tě do parku "na potěšení"
- že bys prolézal opuštenou fabriku a najednou se objevil v romské osadě
- že bys svačil v parku a během toho sledoval policejní zásah na místní bezdomovce
- že by sis objednal jídlo ukázáním do jídelního lístku na náhodné jídlo, protože nedokážeš rozluštit co je tam napsáno
- že by sis koupil v sámožce pivo s energetákem a pak to vypil při procházení se v posprejovaných podchodech mezi bezdomovci...
- že bys jel místní linkou do druhého města a autobus v půlce cesty chcípnul
- že bys nevěděl jak se dostat zpátky, protože jízdní řády jsou napsány fixkou na papíru a vůbec nerozumíš tomu systému
- že bys na terase hostelu s výhledem na oceán pozoroval po půlnoci "západ slunce" společně s kanaďanem, francouzkou, španělem etc a říkal jim, že pivo v ČR je fakt tak levné jak se na internetech vykládá.
a tisíc dalších...
Já na dovolenou jezdím abych se vytrhl s denního stereotypu, poznal svět a rozšířil si obzory. Nikoliv proto abych si aspoň týden v roce hrál na boháče.
PS: Lunchmeaty a řížky sebou nebovozím.

Ak narazas na “rezorty”, tak v zivote som v ziadnom nebol a tiez nemam rad vysedavanie pri bazene alebo mori. Skor som mal na mysli, ze ked si poviem, ze tento vylet lodou sa mi paci, alebo bude fajn si zaplatit za motorku, alebo ist na dobre vino, tak na to chcem mat. Minuly rok som nemal, nesiel som. Ale v pohode, to nebolo principialne na teba, len ma na zarazila ta suma.