Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je stř čer 18, 2025 3:18 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 332 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Templáři Vaultu šílené brahmíny
PříspěvekNapsal: stř led 08, 2025 8:28 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

To chápu, ostatně v poslední době řeším podobné dilema. Jel bych na nějaký LARP či podobnou akci, až bych brečel, ale narážím na to, že:

- Chci jet s celou rodinou, nechci nechat děcka na krku ženě a udělat si víkend starého mládence.
- Larpy pro tak malé děti v zásadě nejsou.
- Larpy o trochu starší děti (7 +) jsou, naděje je (kupř. https://www.klani-klaster.cz nebo https://www.cernobor.cz/co-je-to-cernobor. Jenže ty nejsou zase často pro dospělé. A já chci též hrát. A zároveň vpravit děcka do této aktivity.
- Larpy pro mladistvé se souhlasem zákonného zástupce jsou, kromě Post-apo a hardcore bitev prakticky vše. Jenže to už budu starý kmet. ::knez

Takže letos máme spíše v plánu nějaké cony jako Con Morhen, Festival fantazie apod. a v mezičase jim (a sobě) budu plichtit kostým.

PříspěvekNapsal: stř led 08, 2025 9:37 pm 
Administrátor
Administrátor

Tak co kdybychom si udělali vlastní rodinný larpík? A ani nemusí být nutně postapo - co třeba Zaklínač? ;)
ty jo,t eď tak and tím přemýšlím... ten svět Zaklínače by ale vůbec nebyl marný, je tam magie, na tu se dá svést kde so, a hlavně tam od začátku jsou dvě kategorie "lidí", totiž lidi a zaklínači. Takže by nebylo divné, že dospělí mají jiné schopnosti, než děti.
Kaer Morhen byl vypleněn, hrad shořel... Vesemir zmizel kdesi v plamenech... s dětmi, které sotva přežily Zkoušku trav, zůstal jediný druid a ten utekl do zbrojnice, kde doufal nalézt tajný východ, vedoucí do lesů, kde prý žijí divoši, bandité... a monstra.

PříspěvekNapsal: čtv led 09, 2025 6:06 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Ja som zistil, že z larpov mi najviac vyhovujú pochodove v komornej zostave, ideálne kratšia náročnejšia trasa (ála putovanie divokým slovakistánom) - takže v podstate templári. Nebránil by som sa ani akciám s deťmi, tpsf mi prišlo super.
Tento rok som sa prihlásil ako CP na Priesmyku 502, Methancity znie tiež lákavo, skúsim sa prihlásiť aj tam.

PříspěvekNapsal: čtv led 09, 2025 7:15 pm 
Administrátor
Administrátor

TPSF si také pochvaluji. Klidně můžeme dát znovu něco stejného, v jiné lokaci, trochu obtížnější. ::ano

PříspěvekNapsal: čtv led 09, 2025 9:46 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

He, Zaklínač říkáš? No k Vánocům jsem dostal od ženy stříbrný a ocelový meč (v měkčené variantě) a zádový závěs, na Comic conu byli loni kluci jako zaklínači... a zrovna dnes přišla dávka kůže a začal jsem Maxovi dělat koženou zbroj.

Náhoda? Nemyslím si. :-D

--

Takže může být. Nebo jak jsem už říkal, mám v hlavě pochodovou akci po jiném cípu brd, která vyhovuje Moghově střihu, ale napadlo mě, že by tam byly náhodná setkání s děckama, které by měli značně kratší trasu s ženskýma/částečně by odpočívali na baráku.

PříspěvekNapsal: čtv led 09, 2025 10:11 pm 
Administrátor
Administrátor

Tak to je varianta toho, o čem jsme uvažovali loni, ne? Že my bychom šli kolem Zamilce dookola po vrškách a ženské by seděly uprostřed v údolí a zadávaly questy. :-)
Nebo si můžeme pronajmout chatu někde v lesích.
Taky jsem uvažoval o využití toudiho a lodě na Moravě, ale loni se ukázalo, že nelze přistávat, kde se člověku zlíbí, takže je to nepoužitelné.

PříspěvekNapsal: čtv led 09, 2025 11:15 pm 
Administrátor
Administrátor

Vida:

šup na kurz první pomoci v neděli, kdo máte čas! je levnej, mega praktickej a bude vás i bavit!
Nabízíme pár volných míst na kurzu TRIAL, což je kurz vedený (téměř) absolventy našeho kurzu ŠKOLITEL. Účastníci tento kurz organizují jako svou praxi a pod supervizí našich vedoucích lektorů budou podle ZDRSEMí metodiky učit.
Chcete-li se přihlásit nebo přihlásit někoho dalšího, nabízíme kurz za luxusní cenu 100,-.
Kurz probíhá již tuto neděli 12.1. od 9 do 16h na 2 různých místech (u nás v Kostelní na Praze 7 a v ZŠ Bílá na Praze 6).
V případě zájmu:
vyplňte přihlášku tu: https://crm.zdrsem.cz/Prihlaska.aspx?Ku ... ZanAko1Wdg
napište své jméno do tabulky k příslušnému místu, kam chcete dorazit: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =621708968

PříspěvekNapsal: ned dub 13, 2025 8:18 pm 
Administrátor
Administrátor

Dneska jsem úplně po haluzi potkal na šermířské burze:
Bobrázek
Lišáka, naposledy spatřeného na operaci Sturm und Drang, kde si zvrtl již dříve poraněný kotník a museli jsme ho vést do Havru do špitálu.

Vyrostl a pochlapil se, má o půl hlavy víc jak já, malou dcerku, kariéru trpasličího těžkooděnce v designovém plnoplátu a firmu na výrobu LARPových zbraní s logem v ukrajinských barvách. Česká kvalita, světové ceny - přes 80 % výroby putuje do ciziny.
https://www.fakesteel.cz/
Kromě měkčených zbraní podle světového standardu vyrábí i tvrdé měkčené zbraně, které vydrží i české dřevárny, kde stále ještě lidé nosí skutečně dřevo omotané ničím, než kobercpáskou.

No a mě tak napadlo, že by byla fakt hlína, nechat si u něj vyrobit měkčené zbraně na míru pro Vault šílené brahmíny. :)
Něco jednoduchého, krátkého a lehkého, co by mělo design i na fantasy, i na postapo a co by mohl používat dospělý templář i náš potěr. Co vy na to?

PříspěvekNapsal: pon dub 14, 2025 7:42 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Počkej, počkej... jakože fakesteel, ten legendární fakesteel, kterýžto je etalonem kvality v larpových zbraních. Hustý. ::shock

Já teď robím kostým na https://www.conmorhen.cz, volně inspirovaný Feline (cat) witcher gear a teda zatím jsem tomu věnoval více péče, než kdy na post-apo. ::oops Že jsem té tvořivé části nepropadl dříve. Nakoupil jsem nějaké základní nástroje, kůži a jedu, když je večer čas (jakože spíš není, takže jsem teď ve stresu, jak to stihnu, protože i klukům dělám něco málo, ať jsme celá rodina v kostýmu ::) ). A právě od fakesteel jsem uvažoval koupit meče, ale mezitím žena k Vánocům koupila na imago.cz asi za 800 (abych teda posléze zjistil, že ty samé jsou na Temu za 200 a čínskou výrobu vlastně podpoříš tak jako tak. ::fuck

PříspěvekNapsal: pon dub 14, 2025 9:57 pm 
Administrátor
Administrátor

Hm, kdybych víc trval na pořádných kostýmech, tak sis mohl téhle tvořivé radosti užít o několik let více. :-(
Každopádně se pak pochlub fotkama!

PříspěvekNapsal: čtv kvě 08, 2025 6:46 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Tož ochutnávka tu z fotokoutku, ostatní fotky zatím nejsou:
https://creativefotostudio.pixieset.com/creativefotostudioconmorhen2025/p/MTQ2NjAwNzQ1NDI=-NDI3MTczODAyNg/
Fakt hustej obrázek!

Jakože blbé boty, bo druhý den jsem v tom vedru těžce zmíral, ta zbroj je fakticky z EVA pěny, takže izoluje jako blázen. Na nátepníky a spoustu věcí nezbyl už čas. Ale kostýmy na akci tak husté, že člověk má pocit, že chodí po Novigradu...ee Toussaintu.

Každopádně akce skvělá, jen děti ještě nemají pochopení se celý den courat po fesťáku, ale to bude jen lepší.

Max v aréně 2x zvítězil a potřetí těsně prohrál. :D Pravda, nesponzoval fakesteel, ale ZZ armory.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 08, 2025 8:03 pm 
Administrátor
Administrátor

Mega hustý! ::ano malí zaklínači jsou boží! A Andrianě to sluší!

PříspěvekNapsal: pát kvě 09, 2025 8:50 am 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Žena tomu věnovala asi hodinu a půl a jaká Ida Emean.

Já se s tím vysíral mnoho večerů a ani se v tom nedá ohnout. :-D Inu, ne každý má talent.

PříspěvekNapsal: pát kvě 09, 2025 10:44 am 
Administrátor
Administrátor

BTW koukám, že v Mníšku letos byla bitka o májku, kterou ovšem obránci prohráli - měl bych návrh na pracovní uplatnění pro tvůj kostým. :-D Pro příští rok.

PříspěvekNapsal: sob kvě 10, 2025 8:01 am 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

ooo, ano, po Dobříšsku jezdí profesionální komando, chlapi vydrželi kalit jen do jedné a o hoďku později samotářský obránce nestačil na přesilovku. :D Ale byla za sud vykoupena.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 332 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další