toki píše:
mam kratky dotaz: chcel by som mat vsetky holopasky a zaznami z hry ale neviem ako ich zohnat, nie je na to nejaky prikaz ako na nejakeho npc ze pride ku mne? Nechce sa mi vsetky zbierat a som celkom zvedavy, elbo vela sa z toho dozviem a je to zaujimave :) vopred dakujem
Krátký dotaz ?

těch holopásek jen v Základní hře je 119, to se naklikáš.
Jestli je to správné rozhodnutí, nechám na Tobě, já osobně bych v nejhorším otevřel tuhle stránku:
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_holodisksrozklikl první řádky "Name", přečetl kde je a snažil bych se pásku sehnat legálně. Jestli seš jiného názoru, tady máš návod:
Za hry zmáčkni konzolu [
; ] , pokud se dole na monitoru neobjeví kurzor pro zápis, klikej na TABULATOR tak dlouho, až tam bude.
Zapiš:
player.additem XXXXXXXX 1 Za ty XXX... dej číslo: "Base ID" pásky, kterou potřebuješ - to zjistíš v tabulce toho odkazu nahoře. Poslední číslo (za mezerou) je "1" a to je počet, kolik jich chceš získat. Pokud by to byla položka s možností poškození (třeba zbraň), tak po té "jedničce" příjde ještě další mezera a číslo: 100, to znamená na 100% opravena.
EnterHolodisk (nebo jakákoliv jiná položka) se Ti objeví v Tvém osobním inventáři.
------
Čísla "Base ID" holopásek (ale i ostatních položek) v DLCéčkách zazačínají na "xx" (př.: xx00b56d), u každého to dvojčíslo dosazené za "xx" bude jiné.
a) je nutné vědět, z kterého DLC holopáska, nebo jiná položka, kterou chceš nelegálně získat pochází.
b) otevřít: Fallout Mod Manager
c) zapamatovat si číslo ve sloupci: "Mod Index" u souboru DLCéčka s příponou: *.esm , v kterém ta položka je.
d) zjištěné číslo zapsat do konzole na první dvě místa. Je to v hexadecimálu, teoreticky to mohou být i písmena.
------
Pokud se Ti nechce instalovat FMM a postupovat podle minulého odstavce, můžeš zvolit metodu "Pokus / omyl".
Za ty "xx" postupně dosazuj: 01 ... 02 ... 03 ... až 06. Nepoužíváš-li nějaký modd, zkoušet další čísla nemá cenu, víc DLCéček neni. Když se netrefíš, konzole to oznámí, když ano - položka se objeví v inventáři.
------
Další a rychlejší možnost "jen číst".
Otevřeš soubor: "czech.esp" v Editoru G.E.C.K., dáš seřadit podle druhu, najdeš holopásky a po rozkliknutí si obsahy v češtině přečteš.