Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je stř čer 18, 2025 12:26 am

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1083 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 73  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Enkláva
PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 3:53 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli se dá dostat do pevnosti Enklávy bez toho aniž bych byl zatčen ve vodním rezervoáru(čističce ve Washingtonu) Hru jsem dohrál a smazal save takže jsem zapoměl souřadnice ... Mohl by mi někdo poradit nebo sem hodit screen.

Předmět příspěvku: Re: Enkláva
PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 5:49 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

aswell píše:
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli se dá dostat do pevnosti Enklávy bez toho aniž bych byl zatčen ve vodním rezervoáru(čističce ve Washingtonu) Hru jsem dohrál a smazal save takže jsem zapoměl souřadnice ... Mohl by mi někdo poradit nebo sem hodit screen.

Ty dycky přídeš s takovou "zajímavostí", že se nedá nereagovat. :-)
Pevnost Enklávy - muvíme o Raven Rock (Havraní skála) ?
Ty si se do ní dostal z Čističky ? Mě teda do Havraní skály unesl plukovník Autumn z Vault 87, v tý Čističce sem mu ustřelil makovici.
Pokud sem se trefil, tak odpověď na otázku: V Základní hře se do Havraní skály jinak nedostaneš.
Existují ale mody, které to umožňují. Musel by si jít vedle na subfórum.

PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 7:13 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Tomek píše:
aswell píše:

Ty dycky přídeš s takovou "zajímavostí", že se nedá nereagovat. :-)
Pevnost Enklávy - muvíme o Raven Rock (Havraní skála) ?
Ty si se do ní dostal z Čističky ? Mě teda do Havraní skály unesl plukovník Autumn z Vault 87, v tý Čističce sem mu ustřelil makovici.
Pokud sem se trefil, tak odpověď na otázku: V Základní hře se do Havraní skály jinak nedostaneš.
Existují ale mody, které to umožňují. Musel by si jít vedle na subfórum.

Jo to myslím :) jo vlastně nechytli mě v čističce chytli mě když jsem šel pro ten kufřík :) to jsem myslel... Chtěl jsem se zeptat jestli se tam dostanu bez toho chycení?

PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 7:49 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

aswell píše:
Jo to myslím :) jo vlastně nechytli mě v čističce chytli mě když jsem šel pro ten kufřík :) to jsem myslel... Chtěl jsem se zeptat jestli se tam dostanu bez toho chycení?

Ty si mě špatně přečetl :-) Stejně jako mě, Tebe a každýho Playera unesl plukovník Autumn z Vaultu 87 (né z Čističky), když si sháněl "kufřík", tedy G.E.C.K., přímo do Havraní skály. A jak sem psal, není jiné legální cesty, jak se v Základní hře do základny Enklávy dostat, než tím potupným únosem, kterému se legálně nelze vyhnout.
Mám dojem, že existuje mod, kterej, pokud je instalovanej před objevením Vaultu 87, umožní se nějak stát kamarádem Enklávy, ale na podrobnosti by ses musel zeptat v topíku: Modding Falloutu 3.

PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 8:14 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

Tomek píše:
aswell píše:

Ty si mě špatně přečetl :-) Stejně jako mě, Tebe a každýho Playera unesl plukovník Autumn z Vaultu 87 (né z Čističky), když si sháněl "kufřík", tedy G.E.C.K., přímo do Havraní skály. A jak sem psal, není jiné legální cesty, jak se v Základní hře do základny Enklávy dostat, než tím potupným únosem, kterému se legálně nelze vyhnout.
Mám dojem, že existuje mod, kterej, pokud je instalovanej před objevením Vaultu 87, umožní se nějak stát kamarádem Enklávy, ale na podrobnosti by ses musel zeptat v topíku: Modding Falloutu 3.

Dík za odpověď to jsem chtěl slyšet ::kawaii

Předmět příspěvku: Re: Krátké dotazy
PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 8:05 am 
Hrášková příšera

Mimochodem, Vault 87 se tu už řešil.. Co zkusit nejdřív číst a až potom psát?

PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 9:27 am 
Stalker
Stalker

Zdravim, mam nainstalovane vsechny dlc a patch 1.7, ale u konce hry, kdyz mam poslat do cisticky fawkese, lyonsovou nebo tam jit sam, tak at udelam co chci, tak se mi po zaverecnych cernobilych filmeccich napise TWO WEEKS LATER a probudim se v citadele a ukol s cistickou mam stale nesplneny. Zkousel jsem to nekolikrat znovu, ale nikdy se to nesplnilo, navic se tam v te citadele se mnou objevila i lyonsová nebo fawkes, bez ohledu na to, kdo do cisticky sel. Tak bych chtel vedet, jestli to TWO WEEKS LATER patri k nejakemu dlc nebo takto hra ma "pokracovat" a jestli nekdo nevi co s tim, diky.

PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 10:47 am 
Kapčo brodice kat. B

patří to k Broken Steel. nic víc nevím. pošli zprávu Tomkovi, to je znalec :wink:

PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 11:40 am 
Radioaktivní
Radioaktivní

Smejki píše:
patří to k Broken Steel. nic víc nevím. pošli zprávu Tomkovi...

Stejný dotaz dal i na Abecedaher.cz, na mail co tam uvedl sem mu už dopoledne poslal řešení...

BlackViper píše:
Zdravim, mam nainstalovane vsechny dlc a patch 1.7, ale u konce hry... a jestli nekdo nevi co s tim, diky.

Black, jestli to nepomohlo, napiš sem, nebo do správného topic sem: BUG jestli si instaloval i češtiny ke všem DLC. S největší pravděpodobností si instaloval starou češtinu do Broken Steel. Musíš stáhnout tuto: NOVOU češtinu do Broken Steel (3,94MB), která obsahuje i soubor, co daný bug odstraňuje, návod máš uvnitř.
Save, kterým pak začneš musí být PŘED vstupem nebo těsně po něm, do Jeffersonova památníku, všechny následná save vymaž.

PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 1:32 pm 
Hrášková příšera

Tomku, tohle je to řešení, co jsi mu poslal na mail? Pokud ne, mohl bys ho napsat i sem? Děkuju. :-)

PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 3:28 pm 
Stalker
Stalker

Ano, je to v podstatě totéž :)
Tomek píše:
BlackViper píše:
Zdravim, mam nainstalovane vsechny dlc a patch 1.7, ale u konce hry... a jestli nekdo nevi co s tim, diky.

Black, jestli to nepomohlo, napiš sem, nebo do správného topic sem: BUG jestli si instaloval i češtiny ke všem DLC. S největší pravděpodobností si instaloval starou češtinu do Broken Steel. Musíš stáhnout tuto: NOVOU češtinu do Broken Steel (3,94MB), která obsahuje i soubor, co daný bug odstraňuje, návod máš uvnitř.
Save, kterým pak začneš musí být PŘED vstupem nebo těsně po něm, do Jeffersonova památníku, všechny následná save vymaž.

Omlouvám se za špatně zařazený dotaz, to by se mi jako moderátorovi jiného fóra stávat nemělo, ale k věci, odepisoval jsem taktéž na abeceduher, že mám pravděpodobně nainstalovanou pouze češtinu do základní hry, questy z DLC jsou totiž anglicky a občas se stane, že narazím na Enclave Soldier místo Vojáka Enklávy.
Tvou radu vyzkouším ihned jak budu na PC, kde F3 mám, což ale bude nejdříve během příštího týdne.

PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 7:05 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

viky píše:
Tomku, tohle je to řešení, co jsi mu poslal na mail? Pokud ne, mohl bys ho napsat i sem? Děkuju. :-)

Ano, odpověď byla stejná. Vše je ale podmíněno jasným infem, jestli instaloval češtinu do Broken Steel, nebo neinstaloval, já sem to z odpovědi tady přesně nevytušil a na abecedu z tohodle kompu v práci nemůžu. Ať tak či onak, navrhnu mu dole řešení bez ohledu jestli má BS_CZ.esp nebo né. Rozdíly "Enclave Soldier / Voják Enklávy" jsou důsledkem špatného řazení souborů ve FoMM. I to je důkaz toho, že pokud instaloval CZ do BS, tak instaloval starou verzi, v nové je podrobný návod řazení včetně screenu.

PříspěvekNapsal: pát čer 04, 2010 7:45 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

BlackViper píše:
Bug...

Black, vypadá to, že F3 máš instalovaný jinde a nejseš si teď moc jistej, jestli si instaloval češtinu do BS nebo né. To je jedno, navrhnu Ti tohle řešení:
1) stáhni češtinu do Broken Steel z odkazu, co sem psal nahoře.
2) instaluj to přesně! podle návodu co je uvnitř (orig.soubor: czech.esp si zálohuj!)
3) ve FoMM poskládej soubory tak, jak je v návodu na přiloženém screenu (poslední: BS_CZ.esp, předposlední: czech.esp). Pokud tak neuděláš, buď to vůbec nespustíš, nebo dojdeš k tomu, že Voják Enklávy = Enclave Soldier.
4) najdi a spust save někde těsně před vstupem do Čističky (vyzkoušíš si exnout podruhé :-) )
5) nech proběhnout černobílé video, promluv si s Lyonsem, až u konce rozhoru!!! musí dojít k ukončení Questu ze ZH a k naskočení nového z BS, on Tě pošle za Rothchildem a promluv i s ním.
A to je vše. Nyní se rozhodneš, jestli chceš pokračovat hrát BS s češtinou (v tom případě nemusíš dělat nic), nebo bez češtiny. Takže dáš save, z Data odstraníš: BS_CZ.esp a soubor: czech.esp vyměníš za stejný, ten schovaný originál (viz bod 2)). Po najetí hry budeš mít úsměvný, přesto funkční hybrid... ZH v češtině a z BS většinu engliš.
Pokud vyskočí při načítání hry tabulky, že cosi může chybět... bla bla... , tak dej OK.
A kdyby selhalo úplně všechno, pošleš mi voje Save, já těch 100 metrů projdu za Tebe a Save poctivě vrátím :-)

PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 11:14 pm 
Špína z Pustiny
Špína z Pustiny

Zdravím, mám "slavnou" GOTY CZ a po pár úpravách konečně nepadá (po pár minutách, už vydrží dokonce i hodiny) ::roll
Problém je však s mody, netuším který, ale jeden z nich (možná je jich víc, fakt netuším) prostitutkuje texty ve hře - místo "ý" je "h". Nejspíš se s tím už někdo z vás setkal a bude vědět jak to vyřešit.

Mám jen pár modů, viz:
Obrázek

/Edit: Tak jsem to fixnul, přehodil jsem font na 1.
Ale pořád se nemohu zbavit "škubání", především venku. Poradil by mi někdo jak to nastavit pro Quad 2,6GHz, 4GB RAM, HD 4850 512MB, rozlišení 1600x1200? Je mi jasné, že narozdíl od ME2 si F3 na plné detaily nezahraju, ale zase nechci mít kostičky.

PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 6:53 pm 
Radioaktivní
Radioaktivní

Andy píše:
Zdravím, mám "slavnou" GOTY CZ a po pár úpravách konečně nepadá (po pár minutách, už vydrží dokonce i hodiny) ::roll
Problém je však s mody, netuším který, ale jeden z nich (možná je jich víc, fakt netuším) prostitutkuje texty ve hře - místo "ý" je "h". Nejspíš se s tím už někdo z vás setkal a bude vědět jak to vyřešit.
/Edit: Tak jsem to fixnul, přehodil jsem font na 1.
Ale pořád se nemohu zbavit "škubání", především venku. Poradil by mi někdo jak to nastavit pro Quad 2,6GHz, 4GB RAM, HD 4850 512MB, rozlišení 1600x1200? Je mi jasné, že narozdíl od ME2 si F3 na plné detaily nezahraju, ale zase nechci mít kostičky.

Andy, vypadá to, že nikdo.... GOTY CZ tu má jen jeden user a není se čemu divit. Verze GOTY CZ se zdá být "kapitálním průserem" !

Cenega opět "zabodovala" ze screenu je jasné toto:
1) V Základní hře (ZH) neexistuje "vypínač" češtiny, chybí soubor: czech.esp (nebo podobný) a z toho vyplývají dvě věci:
A) hru nelze hrát v angličtině (to by u "cz" verze nemělo vadit)
B) a to je horší, čeština je přímo integrovaná do základních souborů hry a bude změněna jejich velikost. Co to znamená je myslim jasné.
2) 4x DLC (OA, TP, PL a MZ) je na tom stejně, češtinu nelze vypnout, jsou přepsány a změněny přímo jejich soubory.
3) Pouze Broken Steel má oddělenou češtinu (soubor: BrokenSteel2.esp, mám ho doma, kontroloval jsem ho), kterou asi lze v DATA FILES nebo FoMM vypnout, ale věc to nijak neřeší, položky z Pustiny budou i tak česky, anglicky budou jen dialogy BS a nové věci.

ZH + DLC by měly jet OK, i když v úvodu píšeš něco jiného, problémy pravděpodobně nastanou pokusem rozjet složitější mody, nebo alespoň ty, které se odkazují na daný soubor přesné velikosti a nenajdou ho. I bych byl rád, pokud se mýlím.

Editoval si, tak k tomu.
Zkus dát velké save hry a pak v FoMM vypni vše, co si nakopíroval do Data navíc. Mělo by Ti zůstat aktivních (asi) 7 souborů (6x "esm" + 1x "esp").
Ještě ve FoMM myší přetáhni soubor: Fallout3.esm na první místo v pořadí tak, aby měl Mod index = 00.
Pokud bude obraz dál škubat, otevři Nastavení přímo ve hře, úplně vypni "stíny" a postupně sniž i jiné, třeba "tráva" a.p.
I tak je to divné, komp nemáš tak špatnej.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1083 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 73  Další