Milhaus píše:
Reputace jako celek, která dává do hry jakýsi náboj ze začátku, pak ztratí jakýkoliv efekt a smysl. Pokud s tím počítáš od začátku, pak se reputací nemusíš zabývat vůbec, protože pro tebe nehraje roli. Naopak pokud s tím nepočítáš a dopracuješ se do této situace nechtěně, jako třeba já, pak jsi zklamán. Já se snažil s legií nebojovat. Plnit úkoly pro NCR a i třeba proti legii, ale tak, aybch nezabíjel jejich vojáky. Pak jsem prostě zjistil, že úplně zbytečně.
Celkově by ve hře měly být frakce prostě trochu rozumě vyvážené. Řekněme, že ve hře je asi 30 úkolů pro NCR, které jsou více či méně významné. 10 úkolů pro Legii, které jsou vždy směrovány přímo proti NCR a vždy znamenají snížení reputace u NCR (nebo skoro vždy). Navíc je hráč může dělat až po té, co si NCR znepřátelí a nelze to již vzít zpět. Zbytek úkolů je pak spíše neutrálních, potíž je ovšem v tom, že hodně často na území NCR. Ono pak legie ztrácí na zajímavosti, kterou si získává na počátku hry už jen svojí vlastní existencí.
toto je presne co som hľadal, zaujímalo o koľko vecí prídem, keď pôjdem proti ním... už po tom ako som prišiel do Niptonu som ich mal chuť povraždiť a potom ako som na takom moste stretol karavanu, do ktorej sa hneď pustli mám jasno - kill on sight.