Forum Vaultu šílené brahmíny

Ostrovček pozitívnej deviácie11!
Právě je úte čer 17, 2025 8:57 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 567 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fallout 4 všeobecný topič
PříspěvekNapsal: pon lis 16, 2015 11:11 pm 
Nájezdník
Nájezdník

s0f píše:
...

Jo, taky se mi to celkem škube, hlavně při "directed by Michael Bay" momentech a v prostorách Institutu (bo je ta lokace strašně přesvícená) byla hra skoro nehratelná. Docela by mě zajímalo, jak je hra optimalizovaná, na mém peklostroji se to těžko hodnotí, bo se mi sem tam zaškubnou i starší hry, obávám se. :-D
O žádných modech řešících framerate zatím nevím, ale nedivil bych se, kdyby komunita něco vykutila.
EDIT: Fun fact - v PA se můžete "vylodit" ze vzducholodě, aniž by vám kolena projela skrz oční důlky.

PříspěvekNapsal: pon lis 16, 2015 11:32 pm 
Stalker
Stalker

s0f píše:
Je nejaký spôsob jak by som mohol ešte zlepšiť FPS? Myslím nejaký edit .ini súboru, alebo mod, ...

Projeď Nexus a tamější kategorie, určitě tam už spousta věcí je.

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 12:29 am 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Peckoslav píše:
Víte někdo kde najdu ten stojan na časopisy, když jsem ho předtím dal "store to workshop"? Ve workshopu jsem ho nenašel a vím, že jsem ho nescrapnul.
Případně, jestli ho můžu sám vyrobit. Opět jsem ho nikde v menu nenašel, možná jsem slepý, možná je pro to potřeba se něco naučit (skill, přečíst nějakou příručku..).
Díky.

Uložil ti ho do stavebného menu furniture > shelves.
Inak sa mi páči ako ho potom môžeš zaplniť prečítanými časopismi. Podobne ako v skyrime police na knihy. Blbina, ale poteší.

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 1:43 pm 
Kapčo brodice kat. B

I Tuaregové jedou Fallout! ::rock
| SPOILER
Bobrázek

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 1:59 pm 
Škandál Európy

StanleyCZ píše:
s0f píše:
...

Jo, taky se mi to celkem škube, hlavně při "directed by Michael Bay" momentech a v prostorách Institutu (bo je ta lokace strašně přesvícená) byla hra skoro nehratelná. Docela by mě zajímalo, jak je hra optimalizovaná, na mém peklostroji se to těžko hodnotí, bo se mi sem tam zaškubnou i starší hry, obávám se. :-D
O žádných modech řešících framerate zatím nevím, ale nedivil bych se, kdyby komunita něco vykutila.
EDIT: Fun fact - v PA se můžete "vylodit" ze vzducholodě, aniž by vám kolena projela skrz oční důlky.

Mne to zatial najviac začalo sekať pri queste keď minuteman začal bežať na ten meeting point ďaleko na juhu a ja za ním.. To som to musel vypnúť.

Jo a šlo by nejak prenášať predmety z jednej osady do druhej cez workbench? Ja by som si chcel PA rámy premiestniť z iných lokácii do tej mojej hlavne (Sanctuary), keďže ich nedokážem vyrobiť. Pri CH6 je tam nejaký zaujímavý perk ktorý - keď som dobre pochopil - zdieľa craft INV všetkých osád, ale viac neviem..

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 2:48 pm 
Náhodný kolemjdoucí
Náhodný kolemjdoucí

nuke píše:
Uložil ti ho do stavebného menu furniture > shelves.
Inak sa mi páči ako ho potom môžeš zaplniť prečítanými časopismi. Podobne ako v skyrime police na knihy. Blbina, ale poteší.

Super, tak tohle jsem přehlédl, díky ;)

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 3:09 pm 
Brahmínožrout
Brahmínožrout

Ok otestováno, je pravda Boxery a powerfisty nejde nasadit v PA, ALE... jde samozřejmě modovat PA 'rukavice' tak, aby dávaly 'unarmed' damage včetně nějakých šíleností.

Ed: Tedy oni dávají už tak lepší damage, ale jde na ně narvat nějaké Tesla či jiné vychytávky.

I HATE OPEN-WORLD NEXT-GEN SEISMIC RPG GAMES!

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 4:26 pm 
Škandál Európy

Bitchking píše:
Ok otestováno, je pravda Boxery a powerfisty nejde nasadit v PA, ALE... jde samozřejmě modovat PA 'rukavice' tak, aby dávaly 'unarmed' damage včetně nějakých šíleností.

Ed: Tedy oni dávají už tak lepší damage, ale jde na ně narvat nějaké Tesla či jiné vychytávky.

tak sú ešte časopisy, upgrady armorov, grognack armor, etc.. Keď sa chce, tak sa dá. Ale keď vám hra seká jak mne, tak je unarmed/melee prakticky nepoužitelné. Leda vo výťahu - jediné miesto kaj mi hra ide naprosto plynule :D

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 5:20 pm 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

s0f: Pokusne som zbúchal jeden rám v druhej osade a uložil do wokbench. Vrátil som sa do Sanctuary a neukazuje mi ho ako uložený.
Osadu mám jednu s druhou prepojenú s karavánou ( na to treba tuším 1 lvl. v tom local leaderovi ( ja v ňom mám už aj druhý ))

Ono zase ak nechceš stavať osadu nejak extra a chceš viac hrať tak sa to neoplatí brať. môžem síce na lvl. 2 stavať aj výrobné stanice ale tie máš v sanctuary všetky aj tak a stojam na PA ti stačí jeden tak ako tak. Jedine, žeby ten local leader umožňoval aj stavanie obchodov...

EDIT: Tak som to pozrel a obchody tiež chcú local leadera 2.

PříspěvekNapsal: úte lis 17, 2015 10:05 pm 
Škandál Európy

nuke píše:
s0f: Pokusne som zbúchal jeden rám v druhej osade a uložil do wokbench. Vrátil som sa do Sanctuary a neukazuje mi ho ako uložený.
Osadu mám jednu s druhou prepojenú s karavánou ( na to treba tuším 1 lvl. v tom local leaderovi ( ja v ňom mám už aj druhý ))

Ono zase ak nechceš stavať osadu nejak extra a chceš viac hrať tak sa to neoplatí brať. môžem síce na lvl. 2 stavať aj výrobné stanice ale tie máš v sanctuary všetky aj tak a stojam na PA ti stačí jeden tak ako tak. Jedine, žeby ten local leader umožňoval aj stavanie obchodov...

EDIT: Tak som to pozrel a obchody tiež chcú local leadera 2.

1. ::ano takže nie je zdieľanie, škoda, na to snaď vznikne mod.
2. V sanctuary som nenašiel chembench, je tam niekde?
3. Jeden rám mi rozhodne nestačí, keďže si potrebujem každé vozidlo parkovať do vlastnej garáže ::paul Takže mi neostáva, než vyhnať CH2 na CH6. Ono je to strašná pruda furt nasadať a vysadať do PA keď potrebujem pracovať na upgradoch/oprave.
4. Jak funguje karavána? Zdieľanie všetkých predmetov v bench vo všetkých osadách?
5. Čo presne je tá možnosť investovať do obchodníka?

PříspěvekNapsal: stř lis 18, 2015 12:21 am 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

1. Zdá sa, že zdielanie nábytku a stuff nie. Suroviny by sa mali dať. Ešte to omrknem + skúsim aj karavánu druhým smerom. MOŽNO to funguje tak, že mne tá karavána vozí veci len z lokácie 2 ( neviem meno ) ale nie naopak. Skúsim aj dať do workbench napr. fatmana a uvidím, či bude aj v druhej osade.
2. Jeden som tam našiel za jedným domom keď som robil komplet čistku materiálov. Neviem za ktorým, ale bolo to priamo pri zadnej stene niektorého odlahlého domu.
4. tl/dr : Karavána funguje len medzi osadami ktoré spojíš jedným osadníkom.
Karavána ... Mal som quest vyčistiť nejaké miesto na novú osadu a potom tam postaviť recruitment beacon. Spravil som to a zabudol na neho. Potom mi hlásilo, že sú pod útokom. šiel som ich ochrániť a po boji som vypol beacon a z 5 osadníkov som 4 presunul do sanctuary a jednu ghoulku dal ako karavánu medzi osadou a Sanctuary.
5. Tak to neviem čo presne myslíš. Ak len to, čo je vo workshope tak to ti postaví pult s daným tovarom ktorý potom pridelíš jednému osadníkovi. funguje potom ako každý iný obchodník v hre.
Ak sa do nich dá investovať ako v skyrime aby mali viac caps, to neviem. Jo a zrejme čím lepší pult, tým väčšia ponuka/caps. Ale to je len moja logická domnienka.

PříspěvekNapsal: stř lis 18, 2015 12:47 am 
Okrádač mrtvol
Okrádač mrtvol

Tak som ešte obzrel tie supply lines medzi osadami. Akonáhle máš spojené A s B tak už v B nemáš možnosť spojiť A. Má to logiku.
Ďalej som drbol fatmana v Sanctuary do workbenchu a ešte aj jeden PA stand. Ani jeden sa neukázal ako uložený v druhej dedine.
To už som bol zmetený, tak som to obzrel na nete a toto by malo zodpovedať všetky otázky:

The shared resources can only be used in crafting/constructing. So the junk wont show up in all workshops, even though it can still be used to craft/build. Also weapons/armor are not shared betweeen settlements. Hope it answers your question.

PříspěvekNapsal: stř lis 18, 2015 12:59 am 
Ozářený
Ozářený

chekotay píše:
Positivum: Nude mod: http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/476/?
Negativum: Je škaredější, než ve F:NV. :-/

Ešte nevyšli modovacie pomôcky pre Fallout 4. Všetky mody čo sú na Nexuse sú zatiaľ iba relatívne jednoduché veci urobené cez súbory ktoré overridujú základné herné dáta. Retextúry a tak. Keď vyjde oficiálny modkit (vraj niekedy začiatkom 2016) tak môžeš čakať klasické nude mody ako v Skyrime, s rôznymi nastaveniami pre proporcie a ochlpenie a ostatné kraviny. :v

Ináč ešte k tomu melee, nikto predsa nehovoril, že by sa nedalo hrať za melee. Alebo že by to bolo nejaké extrémne ťažké. Ale nie je to ani veľmi zábavné, v melee systéme je kopa múch ktoré ho robia občas veľmi otravným, a modovanie melee zbraní nie je ani zďaleka také zaujímavé ako modovanie zbraní na diaľku. V celku teda boj zblízka vo Falloute pôsobí zanedbane, a je to škoda, keďže je to veľký krok späť od Fallout: New Vegas, ktorý obsahoval veľmi príjemne veľké množstvo rôznych vychytávok pre melee postavy, a v celku ma hrať na boj zblízka v ňom naozaj bavilo.

Objavil som ináč jednu ďalšiu lahôdku ktorá spríjemňuje boj zblízka. Ako som už spomínal (asi len v tom poste na Reddit, ktorý som linkoval pár stránok späť), jediný 100% spoľahlivý spôsob ako zaútočiť zblízka na nepriateľa tak, aby vám nezablokoval útok, je použiť VATS... a čo používanie VATSu robí pre melee postavy naozaj otravným je fakt, že aj po zabití nepriateľa ste stále zamknutí v spomalenom "filmovom" móde VATSu, kamera sa nesmierne pomaličky zameriava na to, ako veľmi umrel váš protivník... a vy pri tom regulérne žeriete guľky a lasery od ostatných a nemôžete sa schovať do krytu. Strašne ma vytáča ako dlho ma niekedy dokáže držať to sprosté spomalenie v úplnom šachu, dostávam vďaka tomu tony zbytočného poškodenia. Ak sa vám podarí odpáliť protivníkovi hlavu niekam, tak sa môžete tešiť na 4 až 5 sekúnd trápneho slow motion záberu.

nuke píše:
Tak som ešte obzrel tie supply lines medzi osadami. Akonáhle máš spojené A s B tak už v B nemáš možnosť spojiť A. Má to logiku.
Ďalej som drbol fatmana v Sanctuary do workbenchu a ešte aj jeden PA stand. Ani jeden sa neukázal ako uložený v druhej dedine.
To už som bol zmetený, tak som to obzrel na nete a toto by malo zodpovedať všetky otázky:

The shared resources can only be used in crafting/constructing. So the junk wont show up in all workshops, even though it can still be used to craft/build. Also weapons/armor are not shared betweeen settlements. Hope it answers your question.

Na toto bude určite mod, a bude to jeden z prvých modov po vydaní mod kitu. Nejaká vychytávka na to, aby si si mohol vo všetkých settlementoch postaviť truhlicu, ktorá bude mať spoločný inventár so všetkými rovnakými truhlicami. Ako zdieľaná truhlica v Diable 3 alebo Borderlands.

PříspěvekNapsal: stř lis 18, 2015 1:55 am 
Nájezdník
Nájezdník

Inu, lidé se s Melee buildy vyrovnávají různě.
https://www.youtube.com/watch?v=HQ04T6Od9KU

PříspěvekNapsal: stř lis 18, 2015 2:43 am 
Ozářený
Ozářený

Áno, kombinácia Blitzu a extrémnych sneak útokov z Ninju vyzerá byť veľmi silná. Má tam nahromadenú kopu vecí, ktoré mu násobia damage. Celkom rád by som vedel, či sa tie bonusy na poškodenie navzájom sčítajú alebo násobia. Dovolil by som si tipnúť, že sa navzájom násobia, čo je dosť šialené.

Osobne by som radšej hral melee postavu ktorá je ťažký mlátič do prednej línie s obojručným kladivom (alebo sekerou) a obrovskou odolnosťou na poškodenie. Perky čo zaujímajú mňa sú Big Leagues, Rooted, Toughness a Life Giver ako hlavné, potom Armorer a Blacksmith na craftenie, Black Widow a Bloody Mess na malé percentuálne bonusy na poškodenie a Adamantium Skeleton na trochu dodatočnej ochrany. Tiež by som rád vyskúšal veci ako Solar Powered, Blitz, Nerd Rage a Ricochet, ale to bude dlho trvať, kým sa k nim dostanem. Možno trochu paradoxne... neplánujem veľmi používať Power Armor, veľmi ma to s ním nebaví. Mám z toho taký overpowered pocit. Nechce sa mi riešiť, či mám dosť bateriek a tak.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 567 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 38  Další