Já moc na válení se wellnesu v pětihvězdičkovém hotelu nejsem. Poflakovat se můžu zadarmo doma.
Jednou jsem tedy byl v hotelu s červeným kobercem v Norsku, ale to byla výjimka.
Na luxusní dovolené se ti nestane:
- že by tě na hostelu ve čtyři ráno vzbudil ožralej polák a nabízel ti vodku
- že by tě na nádraží ve tři ráno pronásledoval plešatý pán a zval tě do parku "na potěšení"
- že bys prolézal opuštenou fabriku a najednou se objevil v romské osadě
- že bys svačil v parku a během toho sledoval policejní zásah na místní bezdomovce
- že by sis objednal jídlo ukázáním do jídelního lístku na náhodné jídlo, protože nedokážeš rozluštit co je tam napsáno
- že by sis koupil v sámožce pivo s energetákem a pak to vypil při procházení se v posprejovaných podchodech mezi bezdomovci...
- že bys jel místní linkou do druhého města a autobus v půlce cesty chcípnul
- že bys nevěděl jak se dostat zpátky, protože jízdní řády jsou napsány fixkou na papíru a vůbec nerozumíš tomu systému
- že bys na terase hostelu s výhledem na oceán pozoroval po půlnoci "západ slunce" společně s kanaďanem, francouzkou, španělem etc a říkal jim, že pivo v ČR je fakt tak levné jak se na internetech vykládá.
a tisíc dalších...
Já na dovolenou jezdím abych se vytrhl s denního stereotypu, poznal svět a rozšířil si obzory. Nikoliv proto abych si aspoň týden v roce hrál na boháče.
PS: Lunchmeaty a řížky sebou nebovozím.