Vůbec nevim, kam odpovědět, tohle je ale blázinec....
Už mě začlo svítat !!!
S největší pravděpodobností "Pirki12" spustil Broken Steel projitím Čističkou. Když s ním Rothchild nechtěl mluvit, tak se na to vyprdl a začal hrát ostatní DLC (řekněme Zetu a PL). Když je dohrál, vrátil se za Rothchildem, ale ten stále mele svou a nechce s ním mluvit.
Bohužel, toto je kapitální průser, v každém následném save je již uloženo, že rozhovor s Rothchildem již proběhl, přesto že vlastně neproběhl. Donutit hru, aby vygenerovala znova rozhovor ale nejde.
Tento specificky ČESKÝ BUG prozatím nemá řešení, kromě vypnutí češtiny před vstupem do Památníku. Vše co ale bylo odehráno potom, nenávratně zmizí.
Pokud hráč nechce opakovat to co bylo po neúspěšném rozhovoru s Rothchildem, má ještě možnost v jiho-západním rohu mapy Pustiny najít vchod, ten otevřít za pomoci konzole příkazem: / ~ / unlock / (klinout na dveře myší) / ENTER / ~ / a první část Broken Steel odehrát. Získá aspoň 4 tuny materiálu. Bohužel další úkol opět dává Rothchild, jenomže ten stále mele svou (bug pokračuje) a příkaz najít Teslův transformátor nevydá. Dál sem to zatím nezkoušel

. Možná by stálo za to pokračovat dál, jít do Old Olney, žebřík opět otevřít konzolí (to funguje, mám odzkoušeno) a dál pokračovat. Mám však neblahé tušení, že odemě ten Transformátor nikdo nepřevezme, nebyl totiž vydán příkaz (v Pip-Boy) na jeho získání.
Osobně bych to celé řešil nahráním save před Památníkem, vypnout CZ a pokračovat, jak je tu několikrát napsáno. Prostě oželet těch pár hodin nad ostatníma DLC a ty si zahrát pak znova.