S desítkou jsem jednou sundal tři mutíky, ale blbé je, že do ní náboje docházejí strašně rychle... za což asi může také fakt, že strašně rád solím pustinu z 10mm SMG.

Jinak obvykle užívám pro lov mutíků loveckou krochnu, je docela dost přesná... jednou jsem s ní dal 4 headshoty za sebou (instant kill). Samozřejmě bez VATSu.
Jinak si myslím, že je dost důležité zvolit a najít si svůj styl hraní. Třeba já tahám nahoru lehké zbraně, takže moje brokovnice má asi 3/4 dmg raketometu, a proto z těžkých zbraní používám jen plamenomet (pro efekt křupání exoskeletu radškorpiónů) a Fat Man (když mi v cestě k dalším autům stojí třeba párači nebo tak.
Laserová pistolka je nepřesná a slabá, ale munice do energo zbraní se všude válí hodně, stačí jen obírát enklávské mrtvoly. Laser je pěkný, plasma je horší, ale o chlup účinnější. A v noci pěkně svítí. Což je v této hře pro herní požitek to nejpodstatnější.
Jinak u těžkých zbraní jsem byl překvapen, že rotační kulomet vydává hromový, vše ohlušující řachot pilin sypajících se na vatovanou podlahu. Nevím, jestli mám nějak poškozený zvukový soubor, nebo to je rotačák s tlumičem, ale čekal jsem něco víc macho.
Takže IMHO nejlepší seskupení zbraní je 10pistolka, čínská útočná puška, Combat shotgun, lovecká puška, plamenomet, plasmovka a fat man. Do toho je munice všude dost a na většinu nepřátel to stačí. Nevím teda, kdo jsou ti mutanti overlordi, protože mutanty nerozlišuju, nejsem rasista, melu to všechno v jednom mlýnku, ale Behemotha jsem ustřílel kombinací lovecké/čínské útočné pušky a 10mm pistole. Byl to také po dlouhé době jediný moment, který se mi vryl do paměti. :)
Mimochodem, Justine, ve Falloutech těch reálných zbraní zas tak mnoho nebylo... ano, ve dvojce je třeba kalašnikov na 100 nábojů, CAWS (

), Sig-Sauer a podobně, ale třeba v jedničce je to akorát Mauser... a koho taky zajímá, jak se ten kvér jmenuje.